ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 21 556
  • 552
  •   2
Отговори
# 540
Мисля, че ако не върви самостоятелно (без да се държи за нищо), не се води проходило
Той ходи без да се държи, просто като се изправя го прави само върху мебели, не от земята. Simple Smile

# 541
Брех 10 зъба, това си е направо рекорд!

# 542
При нас положението със зъбчетата си е направо…беззъбо! 😃 Едва няколко дни преди годинката проби първото зъбче. Не знам защо така бавно пробиват.

# 543
  • UK
Мисля, че ако не върви самостоятелно (без да се държи за нищо), не се води проходило
Той ходи без да се държи, просто като се изправя го прави само върху мебели, не от земята. Simple Smile

И Филип беше така допреди няколко дни, сега започна да се изправя и от пълен клек.
Ох, цял уикенд сме до ушите в л*йна. Първата седмица в градината завърши със стомашен вирус, макар че подозирам, че сестра му го донесе.

# 544
Mommy, моят син ще тръгва на ясла също ноември. На 1 ноември става на една годинка. Ще го заведа за няколко дни да видим как ще бъде, после ще пусна заявление за отсъствие по семейни причини за още няколко дни, то и аз имам натрупан платен отпуск от работа. Та и на мен ми е голям филм, защото реално още не е проходил, макар че скоро предстои да се случи. Дано бързо да се адаптират!

# 545
Стискам палци за бърза адаптация на всички настоящи и бъдещи ясленчета! Ще споделяте как върви новото приключение за мъниците. Засега ние планираме да запишем на ясла момчето ни другият септември.

А баткото донесе от училище някакъв вирус и малкият е с хрема от снощи. Как се справяте нощем със запушените нослета? Тази нощ се будеше през 2 часа, много се измъчи милото. Мислех си да повдигна матрака, но той се върти навсякъде в кошарата и може да се случи да спи буквално с повдигнати крака и тяло, а главата на по-ниско, което ще влоши ситуацията. Пръскам хипертоничен разтвор, слагам и едни капки със сребро. Но много се стичат назад секретите.

# 546
Хармони, може да правите инхалации с физиологичен разтвор, а при много запушен нос и да издърпате секрета с аспиратор еднократно.

# 547
Момичета, времето захладня и режима ни за разходки се промени. Вие кога излизате и как обличате децата?

# 548
Mommy, исках да ти благодаря за препоръката за infinity toy box. Възползвах се от тях на сегашното ни идване в България, страхотни са. Толкова много играчки успяхме да опитаме, без да се затрупваме с нови или да мъкнем от вкъщи.

Бързо възстановяване от стреса и недоспиването на теб!
Аз последните дни съм на по 4 часа сън. Ако през деня имам задачи и не легнем заедно за дрямка, става зомби положение.

Беба тръгва на ясла края на октомври, броени дни преди първия рожден ден. Отложих го максимално, но хич не ми е леко да приема мисълта и не ми се мисли даже по темата. Не знам дали ще е проходила стабилно до тогава, стои изправена, но си е предпазлива и не се пуска много. На гърне си ходи добре, само ако пътуваме или не сме вкъщи няма как да я слагаме. Заспиването става по-лесно и бързо вече, но има нужда от мен, не заспива ако я оставя сама.

Сев, аз по същата причина мисля да пусна изследвания на беба. Вече сме ходили веднъж като беше на 6 месеца в kidslab, по препоръка от тук. Бяха внимателни и успяха да вземат венозна кръв. Ще видим сега утре как ще протече, като вече е доста по-своенравна и реве с пълно гърло за щяло и нещяло и се извива. За Токуда чух, че вече май не взимали венозна, но все пак питай. Знам, че и в Рамус май може.
Започна да се буди много често след 5 сутринта. Освен това е придирчива на ядене, понякога яде добре, понякога не. Уж се опитах да намаля кърменето през деня и да си има 3 заместени яденета, но не знам дали не ми излиза през носа нощем.

Хармони, и не сме от беззъбата партия.

# 549
Според мен е нормално някой път да яде добре, друг път не. Бебетата си знаят колко храна им трябва. Ако си търси да суче, не я лишавам моята. Тя както ядеше по малко, тия дни има огромен апетит. Но някой път не е в настроение да яде много.

# 550
Dana, какви изследвания точно сте пускали? Мисля и аз вече да го заведа, така и така трябва сега за яслата да му правя изследвания. Много е зле това спане, тотал щета. Не знам дали си заслужава пак да се консултирам с някой. На нас ни предстои местене, ама след месец и все си казвам, че като го отделя в собствена стая ще е по-добре, ама не знам дали само се надявам.

# 551
Здравейте.
Честит Рожден Ден на всички малки пумпалчета, които вече навършиха годинка.
Боби има още 2 седмици.
Има 8 зъба и го мъчат следващите.
Има 3 хранения с мляко. Не иска манджи. Това е - всичко сухо, печено, чисто месо, но нищо с лъжица. Предпочита да му давам с ръка или да се храни сам с ръчички.
Яде сандвичи, баница, грис, кус-кус, плодове, пилешка каша, яхнии с картофи, но само ако са много гъсти, печено месо, картофено и зеленчукови пюрета с кореноплодни.  На едно хранене изяжда 3 филии с пастет /без коричките/ 😳
Преди 2 дни се престраши и направи първите си 3 крачки без да се държи.
Навън излизаме без количка - няколко метра го нося, няколко ходи за ръка и така редуваме.
Купих летния модел на Колев и Колев, но забелязвам, че той е с късо, широко стъпало и му стискат. Доста се заваля с тях, а бос ходи супер стабилно и смело.
Ноември трябва да тръгне на ясна, но още е под въпрос. При нас условието е да е проходил стабилно. Трябва да кандидатствам до 10 Октомври и не знам какво да правя. Ако го запиша а той не проходи, губим мястото. Вече говорих и с баба ми, ако се наложи, да го гледа около месец, защото аз трябва да се върна на работа от 15 Ноември.
Още не сме се преместили, вече ми се вижда края на нашия епичен ремонт.... и всичко се случва точно както не исках - местене, батковците започнаха училище, малкия трябва да започне ясла, аз работа......всичко накуп. Започвам да усещам доста напрежение как ще се справя.
Много се вълнувам за РД на малчо. Няма да каня почти никой, но пък съм взела украса, поръчах му торта, изобщо първите такива празненства май са повече за радост на мама 😆

# 552
Mommy, 🤗 пуснах тези от списъка на Сев. ПКК, железен панел + феритин, витамин Д, Б12, а днес и едно ТСХ. Най-вече желязото го следя заради капризното ядене. При нас в Германия няма профилактични прегледи на 6 месеца, а и по принцип не е практика да се взима кръв на бебе, а още по-малко ще изпишат добавки. Преди ясла или градина искат само ваксина за морбили, поне е желателно.
Зимк, ясно е за храненето, но нашето е borderline и понеже е ексклузивно кърмена, го следя това желязо.

И аз мислех за консултация по сън или кърмене, ако не се оправят нещата тия дни.
Подозренията ми са, че огладнява през нощта и започва след 5 часа да търси все по-често. Иначе първият отрязък от нощта и е 3 часа, но пък моята грешка е, че аз още не лягам през тези 3 часа и така не мога да се възползвам от тях.

Сев, споделям пак за kidslab. Взеха ѝ венозна кръв днес. Имаше рев, но това е нормално. На боцването няма как да не се разплаче, но после реве повече, че я държим. Иначе са много предразполагащи, дават играчка подарък, пеят песнички.

Общи условия

Активация на акаунт