ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 29 879
  • 677
  •   1
Отговори
# 90
Аз АМ не давам, но за водичка давам преварена чешмяна вода в чашка със сламка. Може би изпива 5 мл, не знам. Но постепенно се учи.

Някой друг ще пробва ли 100 храни преди годинката? Ние започнахме да си ги записваме на ексел и засега сме пробвали 17. На нея и е интересно определено и с удоволствие пробва всичко, но не всичко и харесва

Според Solid Starts сме пробвали 10 групи храни, 24 продукта, 1 алерген, неща такова. Не записвам всичко, че чакам да видя как ще реагира на нов продукт/ястие и после не ми остава време да запиша.

Определено имам доста набелязани ястия, но не е лесно, най е, когато сме вкъщи цял ден.

Водичка се търси по време на хранене, даваме и от отворена чашка. Вчера и редувах 2, в едната антибиотика, направи разлика разбира се.

ZMK, вие следвате ли някаква специална схема?

# 91
Аз не следвам схема, гледам да давам нещата, които ние ядем и имаме вкъщи и да давам храни с желязо. И по един нов алерген на седмица

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 21:22 от Zimk02

# 92
Аз записвам храните, но не ги номерирам. Графите ми са по месеци, в който месец кои храни съм дала. Ще ги преброя специално, че ми стана интересно.

# 93
Сега се чудя дали да въведа алергени рано, както явно правят в чужбина. Цяло яйце ми се върти в главата, че ми омръзна да го чопля и деля, за да взема жълтъка.

# 94
И в чужбина още не всички го правят, но това са новите насоки.

Важно е ако се въведе някой алерген рано, да продължи да се дава редовно - поне веднъж седмично. Ако се даде веднъж и никога повече, това увеличава риска от алергии

# 95
И аз давам вода от кана с филтър в отворена чашка. Не преварявам, признавам си. Това е най-голямото забавление на края на яденето, голям смях пада като пие. Замислих се дали да правя и аз първите 100 днес, но нещо не ми се занимава.

# 96
Боби, така както едва го карах да пие по глътка вода, сега може да думне 100 мл за 15 Мин. Докато си вижда чашата - не спира да иска. Преварявам водата и пие в силиконова чаша със сламка.
Lunatichka щом има Т, а не е болен, значи се опитват да излязат, но кога.... никой не може да каже. При моя - така, както нямаше сериозни признаци, изведнъж бам - и двата долни. А сега горните много го мъчат. Днес ще му взема Дентокинд на хапчета, че ми е жал, много е нервен, неспокоен, спи трудно и по малко и ей така от нищото, както си седи или пие мляко - започва да плаче като от болка, сякаш се е ударил.
Иначе е голям образ. Започнах да си местя кошарата за спане в кухнята и го оставям да си играе вътре, докато аз си домакинствам. В столчето трудно седи - постоянно иска да се движи.

# 97
Аз давам вода “Бебелан” без преваряване. Има си шише на авент с 5 номер капка и дръжки за през нощта, шише с мек накрайник, но най-обича от обикновена чаша.
Биха на втората ваксина, сега и на двете крачета има топчета, а другата седмица пак ще му слагаме ваксина, как бяха на вашите бебчета крачетата, моята ЛЛ ли е калпава?
Какъв хляб дадохте, тези които са дали? ЛЛ каза дай му да смуче/гризе коричка хляб. Ми то аз не гризкам бял хляб🙄.
Имаме си зъъъъъб!!! Четири месеца го чакаме😂.  Днес тракна на чашата и хоп пипам остро зъбче.
Иначе на седем месеца сме 7600 и 70,5 високи. Ние ли сме най-слаби, труден тоя младеж за изхранване, дай му по цяла нощ да пие мляко и после през деня само си кусва от всичко.

Едит: Мая, в събота е бала, ох да мине веднъж! Супер ми е натоварена програмата след това бягаме пак към Балчик за месец. Иначе съм на диета и съм отслабнала един килограм 😂.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 11:38 от Isibel

# 98
Много странно какви са тези топчета, моето бебе не е имало нищо такова, а последния път и сложиха три инжекции общо.

И аз точно коричка хляб давам, както по solid starts препоръчват. Даваме и домашен хляб, коричката е с дебелина на два пръста на голям човек. Ако хлябът е от меките, препоръчват да се припече първо, защото може да се задави

# 99
  • UK
И аз давам кора хляб, мъжът ми прави домашен с квас и кората е по-жилава, не става на тесто.

Нормално е да се получат топчета на мястото на убождане, ще преминат с времето.

# 100
И при нас се получи топче при последната ваксина, даже мислех да пиша тук да ви питам. Но вече изчезна, след 3-4 дни.

Моят човек много се дави, даже с бебешките бишкоти на Плазмон. Само с пюре не се дави, иначе и от млякото се случва. Сякаш коричка от пица или хляб най-добре яде.

isibel, много сладко бебенце, честита месечинка! Hug и моето бебче е със сходни мерки на почти 7 месеца. Браво за килограмите, аз още ги мъча. Голяма борба е, не си спомням да ми е било толкова трудно преди. Иначе правя дълги разходки по баирите, тренирам вече от месец два пъти в седмицата. Но с храненето ми е много трудно. Уикенда ми се пие биричка и си хапвам и то доста ми разваля режима.

Да ви се похваля - току-що ми повърна бебо върху косата и няма да мога да се изкъпя скоро, понеже трябва да свърша 2-3 неща и да го приспя. Измих я на мивката там където беше мръсна и нямам търпение след малко да вляза в банята. И тази ситуация, ако не описва перфектно майчинството. Grinning

# 101
Ако ви се получи топче след ваксина може да намажете с реванол или лек студен компрес за малко. Нормално е.

Моят пие доста вода, давам му преварена чешмяна или изворна бебешка без да я преварявам.

Честити месечинки и зъбчета! ❤️

Хляб е ял купешки бял, но няколко трошички. И аз като правих нещо като баница му дадох малко. И солета е гризкал без зъби.

Много го болят венците, зъб още няма!

# 102
Дотук сме на 74 нови въведени храни.
Не мога всяка седмица да давам всички алергени, които вече е опитала, тя и невинаги желае да яде дадена храна точно в този ден. Все пак това не е състезание.

Май пак зъбче расте, защото хапва основно мляко, и няма апетит за друго освен бисквитки, но така се задави онзи ден - просто отхапа половин бисквита Ети с банан преди да омекне и  тя и се заклещи в гърлото, бебето просто стоеше с отворена уста и не можеше да си поеме въздух.. Бяха много дълги секунди за нас, добре че не бях сама, тупане по гръбчето не помогна, нито успяхме да извадим бисквитата с пръсти, много навътре беше, но в крайна сметка с пръсти я накарах да повърне и изкара бисквитата, пое си въздух, и ние също. Дълго време ще ми държи горещо и много страх тази случка и няма да и дам твърда бисквита, нито ще почвам засега с  коричките.
Поръчах лятната количка, чакам я вече 10 дни и нямам търпение. Има опция връщане до две седмици без въпроси, което внася известно спокойствие относно притеснението ми дали ще ни пасне и на живо както по наблюдения от интернет.
Междувпрочем точно тази количка  от всички сайтове изчезва и вече няма наличност, даже аз поръчах последната бройка от Раятойс.  А в чуждестранните сайтове я има.

# 103
С какво се мажеше при забелване като леко се е цепнала кожичката?

# 104
Хей Изибел, с очички говори твоето момченце 🤭😍🤗
Жива и здрава да ти е каката!
Много помага парната баня за нослето и храчките, пък на мен хич не ми се вьрваше.

Общи условия

Активация на акаунт