ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 29 870
  • 677
  •   1
Отговори
# 75
Лунатичка , радвам се, че сте добре.
Момичета,  къде ще правите изследванията на бебоците? Иска ми се освен рутинните да пусна и витам Д и В 12 на бебка, но за тях ми казаха, че трябва венозна кръв- което доста ме спича Sad

# 76
Аз пуснах допълнително вит Д, вит Б12 и желязо, бяхме в Надежда (центърът в Парадайз мол) и взеха кръв от пръстче.

# 77
Супер, ще питам педиатърката дали ще може от пръстче и ще отидем и ние в Надежда. Благодаря ти много 🍀

# 78
Isibel, много полезно включване, благодаря 🙏🏻 сърдечно. Можеш ли да споделиш линк за инхалатора, който ползваш?

Мая, пускам линк към инхалатора, аз не съм го купувала онлайн това е произволен източник.
https://epharm.bg/omron-a3-complete.html

Благодаря ти, Изибел, че си се направила труда да намериш линк 🤗💯🤗 Коя приставка е сама за нос тогава?

# 79
Има инструкции там всичко е описано, има различни програми освен и накрайници, които отговарят за различни нужди(синузити, бронхити). Само сега видях, че има възрастови ограничения 2+, а на нас в аптеката ни го препоръчаха, ще питам ЛЛ.

# 80
Има инструкции там всичко е описано, има различни програми освен и накрайници, които отговарят за различни нужди(синузити, бронхити). Само сега видях, че има възрастови ограничения 2+, а на нас в аптеката ни го препоръчаха, ще питам ЛЛ.

Досега ги ровя в Амазон, там я няма информацията, която ти ми даваш за различните опции само за нос и за дробче отделно, ако правилно съм те разбрала. Затова продължавам да те разпитвам, ще пиша на лични пак, ако е удобно.

# 81
Има ли тук бебета с АБКМ? От вчера съм в размисли с бебето, направих снощи онлайн консултация с педиатър, а идната седмица планирам го водя на алерголог и гастро. Бебето ми е изцяло кърмено, като преди известно време правих няколко неуспешни опити да се пробвам дали ще пие от шише, като му съм опитвала да дам размразена, изцедена кърма, и АМ. Е, не мина номерът. Обаче, от една глътка АМ тогава направи обрив около устата, който мина много бързо от само себе си, и аз реших, че може да е от това, че смених и няколко шишета. Той по принцип си има атопичен дерматит. Вчера за пръв път му дадох няколко лъжици оризова каша, приготвена с АМ и се получи същата реакция около устата. Замислих се, че може да е от АМ и да прави АБКМ. Според педиатърката не е това, защото няма други симптоми, а по точно вид контактен дерматит. Отделно, аз конусмирам доста млечни, кърмя го, и не е имало реакция. Препоръча мй днес да дам лъжичките каша с размразена кърма, след това с козе или хидролизирано АМ и да следим...Днес нямаше реакция (естествено и кашата не му допадна особено, така чиста) та утре ще взема козе мляко и ще видим. Ще слагам и плодово пюре, поне да има що годе вкус. Доколкото си спомням, като се роди извънредно в болницата се е случвало да пие АМ, когато са го взимали за къпане/ваксини, но много малко е цоквал от него и не е имал реакция. Като ми го носеха ми казваха, че не иска особено да пие АМ. Някой може ли да сподели как точно се проявява АБКМ?
П.С. Това значи буквално да се "изприщиш" като се опитват да те цакат с нещо, различно от прясна кърма направо "от извора" ...

# 82
Доколкото знам, симптомите на АБКМ са слуз и/или кръв в изпражненията. За съжаление, даването на АМ в началото увеличава риска от АБКМ

# 83

Досега ги ровя в Амазон, там я няма информацията, която ти ми даваш за различните опции само за нос и за дробче отделно, ако правилно съм те разбрала. Затова продължавам да те разпитвам, ще пиша на лични пак, ако е удобно.

Мая, не знам как точно работят програмите им, но виж това е от описанието:
“ Изберете сами зоната на терапия

Висококачественият компресорен инхалатор Omron A3 Complete е предназначен за инхалаторна терапия или профилактика на цялото семейство.  Чрез регулиране на "Пръстена за управление на пулверизирането", в горната част на инхалатора, той може да създава аерозол с гранулометрични характеристики, които ще доведат до отлагане на максимално количество лекарство в третираните зони на дихателните пътища. "Пръстена" има 3 точки : малката точка съответства на позиция 3, средната точка - на позиция 2, а голямата точка - на позиция 1. Върху пръстена има издатък, който съответства на избраната позиция.

Препоръчителна употреба на Omron A3 Complete:

При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 1 - Размерът на частиците е +7.5 µm и се използва за лечение на заболявания като напр. ринит, синузит, фарингит, тонзилит и ларингит.
При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 2 - Размерът на частиците е между 4,5 и 7,5 µm и се използва за лечение на заболявания, като напр. трахеит и трахеобронхит.
При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 3 - Размерът на частиците е между 2 и 4,5 µm и се използва за лечение на заболявания, като напр. астма, бронхит, бронхиолит, бронхиектазии  и бронхопневмония.”

# 84

Мая, не знам как точно работят програмите им, но виж това е от описанието:
“ Изберете сами зоната на терапия

Висококачественият компресорен инхалатор Omron A3 Complete е предназначен за инхалаторна терапия или профилактика на цялото семейство.  Чрез регулиране на "Пръстена за управление на пулверизирането", в горната част на инхалатора, той може да създава аерозол с гранулометрични характеристики, които ще доведат до отлагане на максимално количество лекарство в третираните зони на дихателните пътища. "Пръстена" има 3 точки : малката точка съответства на позиция 3, средната точка - на позиция 2, а голямата точка - на позиция 1. Върху пръстена има издатък, който съответства на избраната позиция.

Препоръчителна употреба на Omron A3 Complete:

При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 1 - Размерът на частиците е +7.5 µm и се използва за лечение на заболявания като напр. ринит, синузит, фарингит, тонзилит и ларингит.
При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 2 - Размерът на частиците е между 4,5 и 7,5 µm и се използва за лечение на заболявания, като напр. трахеит и трахеобронхит.
При " Пръстен за управление на пулверизирането" в позиция 3 - Размерът на частиците е между 2 и 4,5 µm и се използва за лечение на заболявания, като напр. астма, бронхит, бронхиолит, бронхиектазии  и бронхопневмония.”

Уау! Значи е позиция 1 за нослето! Супер си Изибел, благодаря.

Как върви подготовката за бала?

# 85
Като състав ми се вижда почти еднакво. Цената тук е между 10 и 15 лв за 10 дозички.

Ние имаме страшен проблем със заспиването - нито в количка, нито в колата, нито на ръце, нито на друго място освен вкъщи. Вчера, когато ходихме до работата ми, на връщане страшно му се спеше, за 15 минути,  3 пъти спирах по магистралата да го успокоявам, защото не спираше да плаче.
Излизаме, когато се е наспал и нахранил и си знам, че до 2 часа трябва да се приберем. Малко е кофти така, разходките ни са кратки, на гости трудно ходим, все трябва да е набързо. Другите хора си изкарват децата навън да спят, а моето.... 😮💨

Супер, благодаря ти 🤗 Ми нали всичко дълго и широко да направя, та ще писах на хомеопатката да запази час направо или ще идем ей така без час.

А моята в момента не мога даже да я облека, все цицка търси, не иска шишенце, да не говорим себе си да облека, чак пък да се нахраня или спя, мит. А, щитовидната ще ме разфасова, доколкото разбрах Т4 не могат за га засекат дори, то отиде на оцеляване работата, нищо чудно и че все една тъга ме съпътства.

# 86
Дано всички болнички да са по-добре.

Каква водичка давате на бебетата и използвате за АМ?

# 87
Аз АМ не давам, но за водичка давам преварена чешмяна вода в чашка със сламка. Може би изпива 5 мл, не знам. Но постепенно се учи.

Някой друг ще пробва ли 100 храни преди годинката? Ние започнахме да си ги записваме на ексел и засега сме пробвали 17. На нея и е интересно определено и с удоволствие пробва всичко, но не всичко и харесва

# 88
  • UK
Давам вода от филтърна кана в чашка с мек накрайник, но мисля скоро направо от отворена чаша да давам да се учи.

Аз не си записвам нищо, с второ бебе съвсем го давам лежерно. Само трябва да обезопасим хола че с това пълзене и изправяне вече всичко е опасност.

# 89

Дали ще имаме зъбче скоро?Аз го бълнувам от два месеца,но още го няма.От две вечери е неспокоен,почти цяла нощ не спи.Някакви 2 часа се събират.Поддържа ми 37.1-37.2,а вече е здрав.
Вода не иска.В шише му давам,но ще опитам и с чаша

Общи условия

Активация на акаунт