ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 29 881
  • 677
  •   1
Отговори
# 60
https://www.boiron.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B … KOIRoCvAoQAvD_BwE

за големите деца я ползвам от години и съм доволна.
Само да чуя, че някой започва да подсмърча, веднага давам. Без рецепта е, защото е хомеопатия.
И аз забелязах, когато малкия имаше сополи, че овлажнителят в спалнята му влияеше добре.
Инхалации само с физиологичен разтвор не знам да вредят. Всъщност, мисля че има същото действие като банята - овлажнява дихателните пътища и разводнява секретите.

И моя започна да се държи малко по-странно - ако го оставя сам в стаята и изляза дори за 20 секунди, веднага започва да плаче. няма значение, че му говоря или му пея - трябва да ме вижда!
 Също така, онзи ден на ММ сестра му дойде да го види. Малкият като я видя и като ревна... Аз го гушкам, той тъкмо се успокоява, обърне се да я погледне я и наддаде вой отново. Много странно. Вчера пък ходихме до ресторанта, където работя и той се държа супер. Гушкаха го, закачаха го, той нито се разплака, нито нищо.
Много избирателно поведение 😄

https://uk.iherb.com/pr/boiron-cold-calm-baby-liquid-doses-cold- … z-1-ml-each/76207

Виж, Leyla! Май я намерих тази Коризалия, просто с различно търговско име в UK. А, как е като цена?

Моята започна да се държи  срамежливичко, досега не беше. В детския център, освен, че се върти около мен или направо с мен да си играе и по мен да се катери, като я закача учителката, пък я познава и се гушка в мен едно свенливо.

# 61
Като състав ми се вижда почти еднакво. Цената тук е между 10 и 15 лв за 10 дозички.

Ние имаме страшен проблем със заспиването - нито в количка, нито в колата, нито на ръце, нито на друго място освен вкъщи. Вчера, когато ходихме до работата ми, на връщане страшно му се спеше, за 15 минути,  3 пъти спирах по магистралата да го успокоявам, защото не спираше да плаче.
Излизаме, когато се е наспал и нахранил и си знам, че до 2 часа трябва да се приберем. Малко е кофти така, разходките ни са кратки, на гости трудно ходим, все трябва да е набързо. Другите хора си изкарват децата навън да спят, а моето.... 😮‍💨

# 62
Ljoli, как така е ял бъркано яйце, нали не се дава белтък до първата година? Какво друго даваш, различно от плодове и зеленчуци?
Аз съм въвела кисело мляко, масло, млечни каши, магданоз, и безглутеновите каши (оризова, царевична, елда).

# 63
Аз съм въвела зеленчуци (вкл.и лук, чесън, домат и т.н) плодове (все още без цитруси и още някои), каши без глутен, жълтък, пуешко и заешко.
Мисля да започна скоро каши с глутен.

При нас пък спането през деня е многооо кратко откакто се е родил. Спи по 2-3 пъти през деня, но след 10-15-20 мин. вече е буден. Толкоз!
Благородно завиждам на майки с бебенца спящи по 2 часа, както Isibel писа.

# 64
  • UK
Ljoli, как така е ял бъркано яйце, нали не се дава белтък до първата година? Какво друго даваш, различно от плодове и зеленчуци?
Аз съм въвела кисело мляко, масло, млечни каши, магданоз, и безглутеновите каши (оризова, царевична, елда).

Дава се белтък, защо не. Алергените е добре да се въвеждат рано. Давала съм месо, риба, ориз, паста, хляб, млечни, всякакви плодове и зеленчуци. Бадем и фъстък под формата на тахани - смесени с вода и кисело мляко, за да не представляват опасност от задавяне.

# 65
Като състав ми се вижда почти еднакво. Цената тук е между 10 и 15 лв за 10 дозички.

Ние имаме страшен проблем със заспиването - нито в количка, нито в колата, нито на ръце, нито на друго място освен вкъщи. Вчера, когато ходихме до работата ми, на връщане страшно му се спеше, за 15 минути,  3 пъти спирах по магистралата да го успокоявам, защото не спираше да плаче.
Излизаме, когато се е наспал и нахранил и си знам, че до 2 часа трябва да се приберем. Малко е кофти така, разходките ни са кратки, на гости трудно ходим, все трябва да е набързо. Другите хора си изкарват децата навън да спят, а моето.... 😮💨

Супер, благодаря ти 🤗 Ми нали всичко дълго и широко да направя, та ще писах на хомеопатката да запази час направо или ще идем ей така без час.

А моята в момента не мога даже да я облека, все цицка търси, не иска шишенце, да не говорим себе си да облека, чак пък да се нахраня или спя, мит. А, щитовидната ще ме разфасова, доколкото разбрах Т4 не могат за га засекат дори, то отиде на оцеляване работата, нищо чудно и че все една тъга ме съпътства.

# 66
Isibel, а тази инхалация с инхалатор ли? Днес тъкмо да поръчам котенцето на Omni, мисля беше, и се зачудих пак. Тук пък в Англия се не се радва май на широка употреба инхалатора, бил вреден за дробчетата.

Leyla, каква е тази Кортизалия? Съмнява ме в аптеката да взема каквото и да е без рецепта, а нали я водих да и слушат гърдичките,  не вчера, онзи ден, никакви медикаменти. Благодаря много, че се включи така бързо.
А, Лейла, да добавя, съгласна, засега залагам на зъбче или претопляне. (виж снимка).

Препоръчаха баня тип сауна, всяка вечер. Работи май наистина, тази вечер диша по-изчистено в банята . Овлажнител за въздух за спалнята, на мен май ми допада да държим по-хладно и да отваряме повече прозореца.

ZMK, и на мен изписаха хапчета за алергия заради течащ нос съвсем наскоро. Загадка е за мен как така изведнъж пък алергия, но е факт, че след хапчето ли, след спрея ли, носа ме спря да тече. Благодаря, че сподели.

Също, забелязвам, че все търси и ска мама. И преди, но повече в момента. Добре, че Moonlit, спомена, че е важен момент, в който ги е страх от изоставяне, това може да е обяснението.

Мая, относно инхалациите и тук казват да се внимава с тях, но с физиологичен разтвор моят има програма за носа, не за дробовете, по една на ден за няколко дена. Но най-добре си спазвай лекарски препоръки.

Аз съм давала, ябълка, банан, тиква, манго, боровинка, морков, сладък картоф и обикновен, пащърнак, грах, броколи, карфиол, лук, магданоз,  елда, ориз, просо, авокадо, пиле, пуйка, жълтък, круша, слива, зелена тиквичка… май това е

# 67
Isibel, много полезно включване, благодаря 🙏🏻 сърдечно. Можеш ли да споделиш линк за инхалатора, който ползваш?

# 68
Противоалергични се дават при настинки и вируси, защото организмът като имунен отговор развива алергична реакция към вирусите и това прави хремата и кашлицата по-силна..

Ние сме болни. Някакъв вирус.
Направо...
Пуснах преди това профилактични изследвания на каката и всичко е точно.

# 69
Добре сме вече и двамата,благодаря ви.От вчера не е вдигал(вчера до 38,а днес до 37гр.).Бяхме при личния за мерене и теглене-8100 и 73см.Днес беше на първата си дълга разходка-близо 3ч.Днес е празника на Плевен и по центъра е много хубаво.См си избра шапка с козирка😁.Нямаше такава и се наведох с него да му избера,но той ме изпревари.
Изобщо не иска да пълзи.Вдига гъза,мести крачета,но в ръцете не шава.Помагам му,но не иска.И на дупе още не стои стабилно.
Взех му направления за офталмолог и ехограф на корем.Имам записани часове за края на месеца,е така,за мое успокоение.
Утре ще му пристигне кошарата за игра-180×200,та да го метам вътре вече,че много се преобръща и ме е страх да не падне от леглото.Има паяк и бънджи,но още не знае какво да прави с тях.

# 70
Sweety, напоследък и при Вики сънят през деня стана труден, по 20-30 минути, което е крайно недостатъчно. Открих, че зависи от мястото, на което спи. Преди спеше часове наред в количката - вече не. Също в гнездото - вече не. Сега спи дълго само в креватчето си - по 2.5 часа. За момента това ни е попадението. Пробвайте различни места.

Ljoli, благодаря за информацията. Ще преосмисля яйцето Grinning

# 71
  • UK
И Филип ако спи в количката е само 30-35мин, а вкъщи може и 2 часа.

# 72
Лунатичке, радвам се, че сте по-добре.

Жужи, бързо оздравявяне!

Аз инхалатор досега не съм използвала, иначе и бебо като беше болничък все гърда търсеше.

С кърменето пак удряме на камък ние, уж започна повече да суче и помислих, че е било кърмаческа стачка. Сега пак само нощем търси, днес през деня само 1 път, мята се, не иска. Започнах да се примирявам, предлагам му, но ако иска иска.

А нашето креватче стои като паметник, бебко спи при нас, като го сложа там и се буди и мрънка.

# 73
Maya, само да ти кажа да внимаваш с хомеопатичните от Iherb. И аз така се бях зарадвала, че намерих преди Камилия за колики там, но в Америка им слагат алкохол, който в България няма в съдържанието. Гледам, че и при Коризалия е същото.

Аз също предложих цяло яйце. Освен че как алерген е добре да се вкара бързо, може да е основа на доста палачинки. Вчера беше сварено, на едра каша с кърма. Хляб също е яла, но само коричка не ѝ е интересна, но виж с пастет му се нахвърля хищно. Остава май само сусам и миди да въведем от алергените. Относно цитрусови, портокалът в момента е хит, даже повече от ягодите.
Maya, давам засега само компоненти на нещата, които и без това съм сготвила. Тоест месо отвътре, за да не е овкусено, гарнитура картоф, тиквичка, броколи, ако и ние ядем такава. Гледам да предлагам и по някое пюренце по една супена лъжица някъде, но рядко върви, ако има парчета. Вчера беше от костен мозък, тиквичка и телешко варено. Беше вкусно, но предпочита тиквичката да я хване. Сега мисля да му добавя кърма, да видя дали ще я прилъжа, че ми се иска да го изяде този костен мозък.

Мацаницата е като за световно всеки път, дори и да е "само" нещо дребно. Налага се преобличане всеки път. Но наистина много напредва с уменията в ръцете, дори и да не знам колко точно от храната влиза в устата ѝ. Понякога само опитва и хвърля, краставица и домат обича винаги и гледам с това да я залъгвам, докато ние се нахраним.
Вчера като че ли имахме успех с водата. Само с отворена чаша иска да "пие", но пиеше като куче досега, тоест си потапяше езика. Вчера май разбра как стават нещата. Всякакви други помощни средства като сламки, magic cup, чучури не знае още за какво са и ги джвака, но не пие.

За неспящите бебета, при нас изведнъж ерго раницата проработи, може с нея да опитате. Не съм вярвала, че ще го кажа, но в момента е едно от любимите ѝ места, а какъв рев беше като новородено. Вече си я нося навсякъде с мен, защото ми направи няколко истерийки навън в количката и не, мерси. Взех си и Qookie колан за носене за такива случаи, и мисля да го пробвам скоро и вкъщи. Сгъва се и е доста по-компактен от tushy и става за пътуване.

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 08:56 от D_ana

# 74
Isibel, много полезно включване, благодаря 🙏🏻 сърдечно. Можеш ли да споделиш линк за инхалатора, който ползваш?

Мая, пускам линк към инхалатора, аз не съм го купувала онлайн това е произволен източник.
https://epharm.bg/omron-a3-complete.html

Общи условия

Активация на акаунт