ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 5

• 35 118
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
Честит Осми март, момичета!
Бъдете здрави, щастливи и много обичани! ❤️

# 706
Ние си се учим на гърне. Вече през деня е без памперс, освен ако не излизаме някъде далече за повече време. Нощният обикновено е сух. Стиска си, докато не седне на гърне. Понякога се изпуска също, не е като да нямаме инциденти.

# 707
Здравейте.Как са дечицата?Вие как сте?

# 708
  • Sofia
Ех най-после някой да пише тук. Сладура расте и обича да похапва. Много му харесва в яслата и вкъщи му става скучно. Бърбори много и казва цели изречения.
Лунатичка Вие как сте? Как е Галинчо?

# 709
По време на бременността "ни"😁,за седмици изписвахме по 50стр,а сега за годината не можем.Добре сме като цяло.Само имаме проблем с речево и като цяло социалното развитие.Другият месец сме на невролог и психолог,за да го видят

# 710
  • UK
Не знам какво е очакването за говорене на 18 месеца. Дете на тази възраст обикновено все още казва много малко, няколко думи буквално. Да говори с изречения е рядкост. Но се гледат други неща в развитието.

Ние сме добре. Цяла зима Филип беше нонстоп болен, както и ние покрай него, но пък гради имунитет Laughing
С памперс е, но не сме и пробвали дори да го махаме, казва само няколко думи, но нямам никакви притеснения относно развитието му. Виждам как комуникира, играе, разбира. Светлинни години от това, което беше при сестра му.

# 711
Точно при нас има доста червени флагове.Не сочи,не имитира,не жестикулира по никакъв начин.Има зрителен контакт.Ако го викам по име,не ми обръща внимание.Ако леко повиша  тон,веднага реагира.Не ми дава нищо.Все едно не знае какво е топка,вода,шише.Иначе обожава други деца,не се дърпа от непознати,активен е,ходи,катери се по мебели.Всичко разбира,но не реагира по никакъв начин.Функционални думи няма все още.Бебешко бърборене само и много рядко:"не".Ама когато вече наистина е много против това нещо,което правиш или казваш.

# 712
Малко противоречиво звучи “сякаш не знае какво е” и “иначе всичко разбира”? Според мен има доста сериозна разлика това дали разбира или не, дори и да не изявява желание да комуникира все още. Другото, което ми прави впечатление е, че реагира не на друго, а на повишаване на тон и единствената му дума е “не”, и то, подчертавам това, което чета “е много против това, което правиш или казваш”. Според мен правилно сте се насочили към специалист. До колкото съм чувала логопедът е способен да разбере доста неща при среща с дете - дали има желание за комуникация и дали го прави по различен от очаквания. Какъв е той и какво говори езика на тялото. Но не ми се е налагало, не мога да кажа каква е специалността на всеки един специалист.

# 713
Ако само на висок тон реагира, може да има проблем със слуха

# 714
Шишарче,разбира доста неща.Като си види лъжичката,почва да се облизва.Като го облека с яке/грейка,отива до обущарката,взима си обувките и ги хвърля.Като говорим за него,ни се смее и се срамува.Ама ако му кажеш да ти даде нещо,все едно комуникация със стена.
Аз мисля,че няма проблем със слуха.Правен му е скрининг и е добре.Отделно чува най-леките звуци като стъпки напр.и веднага разбира,че сме влезли в къщата.
По-скоро интонацията на гласа го кара да се обърне.Като направи беля и му говоря спокойно,се смее.Ако му говоря с по-сериозен тон,идва да ме прегърне.Не знам,ама ме побърква.Ту се притеснявам много,че има забавяне в развитието,аутизъм,хиперактивност или нещо друго,ту виждам ясни признаци,че не е така.Има си неща,върху които трябва да се работи с него

# 715
Lunatichka92, добре е, че си се обърнала към специалист за твое успокоение. По последното ти описания аз не виждам нищо притеснително, казваш, че когато говорите той реагира, прави причинно следствена връзка ( грейката и обувките, значи ще излиза), различава интонацията ти. Не знам, струва ми се съвсем нормално за възрастта. Според мен напоследък има всякакви теории и доста завишени критерии за нещата, които трябва да прави едно дете/ бебе на 1-2 годинки.
Например на голямото ми детенце, г-жа (завършила преди 1 година) се беше оплакала, че детето ми си обувало много бавно чорапите и това в първа градинска група (3-4 год). Аз само попитах дали има норматив за обуване на чорапи и се засмях. 😁
Споделих го, защото всяко дете се развива с различни темпове и не винаги това е индикация за проблем.
Сега да ви попитам, колко от вас при поставянето на ваксината за МПВ имаха реакции. На моето момченце за сложихме на 25 Март и от 2 дни е нон стоп с температура и доста кисел. Забавих ваксината заради грипния период, а и защото точно тази ваксина винаги много ме е притеснявала.

# 716
Моята нямаше никаква реакция след тази ваксина, а и беше заедно с варицела и още няколко. Два дни температура на мен ми звучи като вирус някакъв, не вярвам да е от ваксината

# 717
Напротив, типично за тази ваксина е отложената постваксинална реакция (около седмица след приложението) със субфебрилитет и/или ситен обрив. Не е притеснително.

# 718
Ние я направихме на година и 5 месеца, при нас нямаше никакви реакции. Нямаше температура, нито обрив. Дори мястото на убождането изглеждаше по-добре от колкото при предишните ваксини. При баткото преди 8 г. имаше само обрив на 11 ден след ваксината.

# 719
  • Sofia
При нас първата вечер беше много неспокоен и се събуди с жесток рев. Не спа през нощта. На другия ден беше добре но след седмица хвана вирус с хрема и други екстри и много трудно се излекува - пи антибиотик. Обриви не е имал.

Общи условия

Активация на акаунт