Бързи въпроси и отговори деца - 9

• 22 334
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Оф, Боже, къде го чукаш, къде се пука. 6-месечните ядат храна, колкото да я опитат. С ръце, не с нож и вилица. Постепенно се въвеждат прибори, съобразени със захвата им и на една година, както писах, биха се справили да бодат с вилица и да гребат с лъжица, отново както написах. А не че ще присъстват на прием в двореца.
И ЗВБ не е гаранция за ядящо, а за справящо се само с храненето дете, за каквото се питаше. Просто защото никога не му се е тъпкало в устата, а е пипало, мазало, хвърляло, та някои даже и ядат, самостоятелно и няма тепърва да го хранят с лъжичка и пюре.

# 211
  • до най-прекрасния мъж
Въпросът беше за самостоятелно хранене (момичето написа цитирам "да се храни САМ"), не мазане, хвърляне, пипане. За мен това са две коренно различни неща. Да си занесе до устата нещо за ядене може всяко дете на 8-9-10 м, дори такова, което не е захранвано по така модерното и напълно безмислено ЗА МЕН ЗВБ. Да се храни и нахрани само е съвсем друго.
Изказвам лично мое мнение, не ангажирам никого с него.

# 212
  • Пловдив
Пука се баш, където чукаш.
Ясно беше казано самостоятелно хранене, такова е това, което се извършва с прибори за хранене, а не с ръце.
С ръце абсолютно всяко дете може да се храни.

# 213
Да, с ръце може. Та даже и нехранителни неща бута в устата си, а какво остава за ягодки, например 😃
А тези дечица, които не могат сами с лъжица да ядат супичка, в яслата дали ги хранят..? Малкият ще тръгне на 1.6г и не вярвам за 2 месеца да се научи 🙄

# 214
  • до най-прекрасния мъж
Ще ги хранят, не се притеснявай. Вече за детската градинка ще искат да може само детенцето да се храни. Давайте лъжичка, за да свиква, но е далеч още да яде самО с прибори и да се нахрани.
Аз купих на моето дете виличка и лъжичка Пандички. Да, знам, ненужно скъпи са, но съм преценила за себе си, че достатъчно съм спестила от други неща и ги взех. Много помогнаха за правилен захват и да не обръща лъжичката наобратно, когато се храни с течна храна. После ѝ дадох обикновена чаена и накрая супена. Това в период от около 9-12 месеца, докато свикне да се храни уверено.

# 215
Пука се баш, където чукаш.
Ясно беше казано самостоятелно хранене, такова е това, което се извършва с прибори за хранене, а не с ръце.
С ръце абсолютно всяко дете може да се храни.

И къде написах, че става дума за хранене с ръце? То беше за 6 до 12 месечни, когато вече могат да използват успешно прибори. Това дете от питането е на 1 г. 4 м, т.е. далеч над твзи възраст с ръцете. Ама то трябва и с разбиране да се чете.

# 216
  • Пловдив
Не ми се спори с вятъра. Дете на 6 месеца да яде с прибори няма.

Tulip, ще го хранят в яслата, спокойно, няма да го оставят гладно детето. До градината ще си яде самостоятелно.

# 217
Хранят ги в яслата да, моят въпреки че се храни сам, понякога е по-бавен и ако не могат да го чакат го дохранват, но той не винаги позволява и ми се оплаква, че са му взели яденето.

# 218
  • София
Да, с ръце може. Та даже и нехранителни неща бута в устата си, а какво остава за ягодки, например 😃
А тези дечица, които не могат сами с лъжица да ядат супичка, в яслата дали ги хранят..? Малкият ще тръгне на 1.6г и не вярвам за 2 месеца да се научи 🙄
Естествено, че помагат ако не може. Дъщеря ми е на 2 и половина и още не може да си уцели лъжицата със супа (с вилица няма проблем, но те такава не дават там).За памперса не смятам, че сте закъсняла. Около 2г. възраст махнах дневният на моята дъщеря. Пък може и там да помагат за по-лесното махане.

# 219
При нас искаха децата да са без памперс в първа градинска група. В яслата всички деца си бяха с памперси. Аз опитах да махна дневния памперс като бяха та 1г и половина, но без успех. После на 2г 4м пробвах пак и стана много лесно и бързо. Даже гърне ползваха за много кратко, буквално за месец и започнаха да си ползват тоалетната с дъска.

# 220
Момичета, не минава.
Какво да правя.
Ходихме при 2 дерматолога и нищо

# 221
  • Пловдив
Може да посетите и подолог, аз имам проблем с едното стъпало + нокът, който лекувам. За нокътя посетих подолог, но ми каза и какво да мажа за стъпалото.
От опит пък с децата да уцелиш читав дерматолог е почти като шестица от тотото - масово от вратата предписват кортикостероида и аптечната козметика.

# 222
Здравейте,
Коя книга/книги бихте ми препоръчали за развитието на децата и да включва и периода 4-7 годинки?
Ще е чудесно ако може да разглежда различни "проблемни" поведения типични за възрастта, както и начини да се справим с тях.

ПС: Загледах се в "Няма лоши деца", но не знам дали покрива въпросната възраст или е за по-малки деца.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 21:03 от Rocket

# 223

Някой полвал ли ги е ?

# 224
тези не, но ги заглеждах.
давам на допелхерц пробиотика за деца ( желирани мечета). не знам доколко помага, но аз съм доволна. звярът като цяло е здравичка и няма проблеми със стомахчето, така че няма как да сравня доколко действа.

Общи условия

Активация на акаунт