Стани богат - тема 28

• 22 440
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Аз сега се включвам и не знам нищо за Трианонския договор, но с оглед на времето - след края на ПСВ, и на това, че Австроунгария е била победен участник, съм за Унгария.

# 511
Този въпрос беше ужасен - беше ми трудно изобщо да го схвана. Предполагам, че син тушканчик е преведеното име на български, а не оригиналното.

# 512
Избра невъзможното  - Русия, тогава такава държава не е имало

# 513
И аз нямам идея. Залагам хазартно на Северна Корея.

Пуффф, сбърках. Много подъл въпрос.

# 514
Оказва се Франция. Може би руснаците са го нарекли така.

# 515
И съм права, проверих - тушканчик е българската дума за джеброа - едно такова, което прилича на мишка и на кенгуру, с нещо като лъвска опашка. Но повечето хора не са го и чували (има смешни клипчета с това животно, може да сте попадали).

# 516
  • София
На руски син е голубой.. На такава висока сума, така елементарно се подведе..

# 517
Е, то е превод. Всъщност на френски името също не е "син тушканчик", а "Gerboise Bleue".
Никакъв начин да се познае с логика.

# 518
Да, но тя помисли, че е оригиналното име и избра Русия, защото й звучи руско.

# 519
Аз мислех че беше на някакъв атол- затова син - океан ама се оказва че бил в Алжир а синьото - първия цвят на знамето

# 520
"Потвърждавам" Satisfied

# 521
Младежът не е чувал за Самсон и Далила. В друг свят живеят тези деца.

# 522
Ха, ха, заковаха го младежа. От де ще знае младото поколение за Самсон и Далила?  Елементарен въпрос за дъртаци, но за младежи...

# 523
Аз за първи път го гледах в детско филмче, когато бях малка (как гадината се опита да му втъче косата в стан и още не помня какво, а той само се смееше, вместо да й забие един във физиономията). Попадала съм и сега на детски филмчета за библейски персонажи, но може да не включват тази история.

От въпроса за 500 лв до сега, той не е попаднал на нещо, което да знае.

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 18:41 от pppqqq

# 524
Ха, ха, заковаха го младежа. От де ще знае младото поколение за Самсон и Далила?  Елементарен въпрос за дъртаци, но за младежи...
По повод "дъртаци и младежи" - нали преди няколко дни имаше въпрос за Термопилите. Идва синът /мъж/ за нещо и аз му задавам същия въпрос. Естествено, че не знае, не помни или каквото и да е. Казвам му, "как аз, 2 пъти по-възрастна от теб го помня? Отговор - е, то на твоята възраст почва да се губи краткосрочната памет, не дългосрочната.....Хем ми стана смешно, хем не чак толкова.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт