Стани богат - тема 28

• 22 413
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Е, много ми хареса дамата, започна ударно, но след това и дадоха някакви гадни въпроси и я отказаха.
Никой-никога няма да стигне до 100-те хиляди. Невъзможно е просто...
Но пък имаше доста интересни въпроси. За Пеперудата бях сигурен, че е 'Бягство от каторгата'
Навремето имаше един филм със Стийв Маккуин и Дъстин Хофман именно по тази история. И това е въпрос за 5000 лв. хех. Но го закова жената с интуиция. Не е необходимо винаги да знаеш. Понякога е и до обща култура, остатъчна памет, дързост, шанс. Все пак винаги имаш и едни 25% шанс на които да се опреш ако си по-рисков играч Simple Smile

Според мен за да се гонят 100-те бона до 10 000 лв. трябва да си изразходил само един жокер. Максимум.

# 586
Дамата наистина беше много приятна, но и въпросите ѝ не бяха от най-сложните.

# 587

Но пък имаше доста интересни въпроси. За Пеперудата бях сигурен, че е 'Бягство от каторгата'
Навремето имаше един филм със Стийв Маккуин и Дъстин Хофман именно по тази история. И това е въпрос за 5000 лв. хех. Но го закова жената с интуиция. Не е необходимо винаги да знаеш.
Има и по-нов филм от 2017 "Папилон" /или "Папион"/ с Рами Малек.

# 588
Не гледах вчера, но papillon (пеперуда) се произнася по-скоро папийон.

# 589
Китай. Който гледа сериали - знае.
И този господин е дошъл за трите жокера.

# 590
Сурдинка така и не знам какво е, обаче другите три опции се изключваха лесно логически.
За следващия въпрос знаех, че е Панама, ама дали отляво или отдясно на Панама няма как да знам. 50 на 50 помогна.
За Китай е ясно, всеки който малко или много е гледал филми и чел книги знае колко войни е имало докато се стигне до единната Поднебесна империя.  Ама и жокерът много тъп, кой знае какво е търсил. Ако напише "период на ..." то веднага излиза. Но и играчът не попита правилно.

Според мен не е толкова зле човекът, май не е уверен, а и въпросите не са толкова лесни, ако не са от неговия профил.

# 591
За мир би трябвало да е. Нансенов паспорт...

# 592
Той категорично каза, че ако е Китай ще го знае ли или не отговаря на това, което знае, нещо такова беше. И за годините май каза - преди повече от 500 г., а не хиляда и 500. Малко да знаеш за Китай, колко периода и династии е имало /просто, че са много/, освен това използването на наименования, свързани с природата, характерни за тях, можеше да се сети. В един момент само приказваше, като че ли, а не мислеше, може и да е от притеснение, разбира се.

# 593
Кънчев реторично попита - "Кое е по-важно - човечеството или химията?", а участникът даже не се усети да замълчи и каза "Химията."

# 594
  • София
Кънчев реторично попита - "Кое е по-важно - човечеството или химията?", а участникът даже не се усети да замълчи и каза "Химията."
Не знам дали си въобразявам, но понякога когато Кънчев изпита лична симпатия към някой от играещите е по-склонен да се опита да насочи, не мери с еднакъв аршин.

Иначе да, пък и като е въпрос за една такава сума трябва да се позамислиш за отговора, когато не го знаеш. Или ако нямаш понятие - да не рискуваш чак толкова.

Радвам се, че и тази събота ще има лига, дали ще продължи до края на самия сезон.. май някъде до април 2026 или?

# 595
  • София
Възрастният участник много, много зле.
Елементарни въпроси, той избуха двата си най-силни живота, а после вместо очевидното Китай за воюващите кралства казва Мексико.
Трагичен.

Вторият мъж има обща култура и знания. Хареса ми.
Естествено, че е Жул Верн - дядото на научната фантастика.
Фритьоф Нансен не го знаех и аз, щях да изгърмя тук. Трябваше обаче да се вслуша в подсказата на Кънчев.
Жалко, че си тръгна само с 2000 лв.

# 596
  • София
Има "вертикална" промяна в "най-най" - която би се отразила на евентуален въпрос тук и нататък... Simple Smile

Да си знаете.

# 597
Жалко за мъжа. Добре почна, но надцени шанса си. Веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода... Даже на втория се счупи. Трябваше да иска телефонен жокер.

# 598
Толкова пъти съм ходила в Ловеч, но не съм посещавала техния музей. Галерията - да, зоопарка - да, но за музея дори не се сещам къде е...

Трябва ли човек да е гледал Опасен чар, за да знае, че ФЛР е известен архитект?

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 18:45 от pppqqq

# 599
  • София
Много ми хареса този участник.
Един от най-добрите този сезон, ако не е и най-добрия.
Но така ме хвана яд, че изхаби двата си най-силни жокера на въпрос, който явно го усещаше/знаеше/нацелваше.
Кошмарна е играта. Невъзможна за печелене. Ей така като стане значи и избеснявам.
Обърка му се цялата игра и той понеже беше дошъл за нещо сериозно реши да рискува и да не хаби и последния си жокер.
Жалко. Твърде малко са му 3000 лв.

Този втория участник е много по-слаб, но по ирония на съдбата може да си тръгне със същата или по-голяма сума.

Ники Кънчев след тази седмица: 61:2

Общи условия

Активация на акаунт