Стани богат - тема 28

• 22 411
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Трябва ли човек да е гледал Опасен чар, за да знае, че ФЛР е известен архитект?
За мен лично трябваше, и аз с това го свързвам. Sunglasses

Добре, де, може ли да ти задават въпроси за сортове грозде като въпрос по обща култура? Grinning
Та дирижабли (аз реших, че "Лед Цепелин" е за майтап и заблуда), та геолози...

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 09:36 от Магдена

# 601
Фабианство
Учител по философия, ползва жокер за философски въпрос. Мигновено да пише 6 на всичките си ученици, вероятно повече знаят от него. Ники Кънчев очакваше чудеса от него по този въпрос.

# 602
По-старите от нас знаем за Франк Лойд Райт само от "Опасен чар". Впрочем и днес при вече тридесет години свобода на печата и словото,надали масово се знае кой е ФЛР. Освен студентите по архитектура... В България информацията продължава да е страшно изкривена...

# 603
Нямам спомен дали Т.Колев, освен името, споменаваше какъв по професия е Ф.Л.Р. Може и да е. И какво общо има свободата на словото и печата с това, да знаеш кой е той. Освен архитекти, конструктори, технически лица и хора, интересуващи се от изкуство и архитектура го знаят. Не твърдя, че е масово популярен, но не е и неизвестен.

# 604
Като име е известен, но като професия не толкова.

# 605
Не само че не се знаеше за ФЛР,но и не знаехме,че "чинията" на Бузлуджа е изплагиатствана от сграда на Франк Лойд Райт...

# 606
Персонажът на Тодор Колев продава на зелено апартаменти в сграда, проектирана от ФЛР, така че - да.

Негови сгради се споменават в различни предавания и филми - имах предвид, че е известен като творец (като Гауди), а не като име от филма.

Между другото, тези филми ще ги дават скоро пак - имаше реклама по БНТ (специално за Опасен чар, но и за още нещо - в момента не мога да си спомня). Аз ги гледам понякога не от носталгия, защото не изпитвам такава носталгия и не съм била жива през "онова" време, а защото ми харесват.

# 607
Ето тази Къща над водопада на ФЛР ще остане завинаги в историята на архитектурата и строителството. Изненадващо творение за онези времена. Интериора – също:

bg.wikipedia.org/wiki/Къща_над_водопада

# 608
Ех, защо му трябваше да споменава, че Мона Лиза не е била крадена, при положение, че точно тя е била жертва на кражба...
Оставаше да каже и че Лувъра не може да бъде ограбен, за да прозвучи съвсем зле...

Но в случая не става дума за Мона Лиза - друга кражба е.

"Били Хлапето е български рапър"?!
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D0%A5%D0 … D0%B5%D1%82%D0%BE

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 20:14 от pppqqq

# 609
Има български рапър с такъв псевдоним.

# 610
Технически е права, но името във въпроса се отнасяше за историческата фигура - затова и Кънчев издаде някакъв звук, когато тя го каза, но реши да не я поправя.

# 611
  • Пловдив
Кънчев, бате, какъв национален герой на Индия е Раковски! Беше някаква партенка, тръгнала от кръщаване на едно (1) училище в Индия на него и едно у нас не се сещам на кой индиец, а ти я доразви и го повиши в национален герой.

# 612
Това е лесно. Учудвам се,че не знае Grinning

# 613
И това е супер лесно.

Тук е кръговрат, тя пък го изключи.

Въпрос за 20 000 - Хермес Трисмегист. Но предполагам, че не е много трудно, защото все пак изпитват млади хора.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 20:57 от pppqqq

# 614
Хермес Трисмегист го знаех, но за кръговрата се спънах. Знам за кръговрата с преражданията, но знаех, че те все пак не са безкрайни, а накрая, след N брой такива се постига някакво съвършенство и свършват. Буда не се преражда повече. И аз Атанас беше лесно за анализ, ама изхабен жокер.

Общи условия

Активация на акаунт