Стани богат - тема 28

• 22 408
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Ако работиш за това - спират (преражданията). Буда е имал много животи в които се е подготвял за освобождението.

Ако си живееш нормално - продължават до безкрай.

Била съм в Гложенския - спомням си, че пътят до там беше доста стръмен...
Фонът е зелен, но по-модерният май е син.

# 616
Пуффф, не знаех, че има българин, какво остава ученик, който да е забравил за баба Илийца, за кола, за река Искър и Черепишкия манастир. Но и бащата не знаеше???

За фона е ясно, че зелен трябва да е отговорът, но когато гледам "филми за филма" май е все син...

# 617
Като спомена "разкъсала веригите" (за баба Илийца), се сетих за онзи бисер, който публикуваха в много сайтове преди години - "изтръгнала кола и му отнела мъжествеността" (отнася се за същия момент от разказа, не знам какво е искал да каже авторът на бисера)...

П.п. Витрувий е казал, че всяка човешка фигура може да се изобрази чрез квадрати и кръгове - Леонардо или не го е разбрал, или се е пошегувал, или просто му е дошла тази идея за изображение на съвършена човешка фигура в кръг и квадрат.

# 618
Архитект?

# 619
Има и по-хубав - понеже лодкарят го нямало БИ извадила кола и се оправила сама...

За Витрувий хубаво се сети за скицата, но не стигна по-нататък да анализира какво символизира тази скица,а после оттам да се спре на архитект.

А за Гладстон се учи в училище, но има и засечка - само на него е кръстена улица Simple Smile

# 620
Така е - архитект.

# 621
  • Пловдив
Самолет е щуката, аз обикновено такива неща не ги знам, ама това го знам.

# 622
18-та гимназия в София (в която учих) се казва "Гладстон". През соца – "Кирил и Методи"...

# 623
Еее, той учи немски, а помисли, че е българска дума...

Това предаване не беше ли по-дълго??

# 624
Откъде такъв младеж ще знае за пикиращите бомбардировачи на немците от ВСВ? Че той даже изтърси един бисер - понеже било блицкриг, нямало оръдия...

Иначе и възрастен човек можеше да се обърка, защото някога имаше съветски филм "Командирът на щастливата щука" и той беше именно за подводница.

# 625
И още бисери имаше - руснаците имали калашници, а немците пушки Wink

# 626
  • Пловдив
В Пловдив "Гладстон" се казва улицата, която води от нас към Главната - колко съм я вървяла като млада...
Скрит текст:
минавах да взема приятелката си, която живееше по пътя ми, и двете по "Гладстон" - на Главната, където задължително срещахме познати, ех, отминава животът, остаряхме, вече не живеем там, рядко се виждаме и не познавам никого от днешните минаващи по Главната... Grinning
...ама не името на улицата ми помогна да знам отговора (знаех го).
Между другото, съгласна съм, че имената на улиците са чудесен начин за подсказване на имена на хора и събития, тласък да се поинтересува човек кои са. Ако е от хората, които изобщо се интересуват, разбира се.

# 627
Леле как се обърках! Laughing И аз помислих,че е подводница... А то вярно,че беше изтребител... Майстори са по подвеждането. Трябва да им се признае... Laughing

# 628
Той не каза ли и че германците са стреляли с мускети? Като мускетари...

# 629
  • София
Еееее, момчее, защо Лувъра бе човек???
На въпрос за 20 000 лв. няма да е Лувъра. Бях 100% сигурен, че не е това верният отговор.
Да имаш 50 на 50 за 20 000 лв. е рядък шанс, много рядък.
Жалко, жалко, само 3000 лв. за помощ.

Общи условия

Активация на акаунт