СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 671
  • 780
  •   1
Отговори
# 60
На моята дъщеря днес ѝ върнали пробния изпит по математика от училище. Остана много неприятно изненадана от резултата си - 85 т. Оказа се, че мързела не мори, а мъчи. Прибира се и казва, че не е получила пълните точки от втори модул, защото не е разписала подробно задачите. От дума на дума установихме, че проблемът не е в това, а че просто не си е пренесла подробно решенията от черновата на беловата. Нито след това пък си е проверила какво е пренесла, за да установи грешката си. Защо пък трябва да се проверява?!
Но добър урок получи и навреме го получи.

# 61
Може ли малко помощ по БЕЛ : имаме следното изречение:
Такива в днешно време могат да се нарекат всички сайтове в Интернет и дори социалните мрежи.
Сложно ли е това изречение по състав?
Това изречение е просто.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 17:18 от Мила Атова

# 62
  • София
... Направо завиждам на тези, които сега избутват третото през седми клас Grinning
Номер 2 е наред при нас. За мъника се чудим как ще носи тежката раница и как ще стои мирен в час, докато смятат 1 мушичка + 1 пеперудка колко прави?  И дълга пауза до следващото НВО, няма да споменавам за какво мечтаем по този повод.

# 63
  • София
Кажи, де! Министърът сега се е заел да сбъдва мечти на поразия. Joy

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 00:51 от sanaka

# 64
  • София
Кажи, де! Министърът сега се е заел да сбъдва мечти на поразия. Joy
Ох!  Здрави да сме, ще се борим!

# 65
  • София
Здравейте! Пробвах да получа парола за пощата с пробни изпити, но нещо в предходната тема не успях.
Та ще помоля , за вариант на пробна матура от СМГ, който може да ми я изпрати на j.antova@abv.bg
Благодаря предварително!

# 66
Здравейте,моля,ако може и на мен да изпратите някои от пробните изпити,аз също нямам парола... veronika.e@abv.bg
Благодаря предварително 🙂

# 67
Мисля да пропуснем последния пробен по математика, то се видя на миналите три какво е нивото. По добре да наблегне на решаване в къщи и с учител.

# 68
  • София
И аз се чудя дали да го пращам в Междучасие. На кантар съм.

# 69
Може ли малко помощ по БЕЛ : имаме следното изречение:
Такива в днешно време могат да се нарекат всички сайтове в Интернет и дори социалните мрежи.
Сложно ли е това изречение по състав?
И според моят син е просто изречение с едно съставно сказуемо.

# 70
  • София
Късно го виждам, но ако някой е наоколо, днес от 11:30 ч. има празник и отворени врати в 18 училище.

# 71
  • София
125 СУ си промениха паралелката с профил Природни науки, като профилиращите предмети вече са биология и химия /а не физика, както беше/ https://sou125.com/images/files/2025/plan-priem_8_klas_25-26_g.pdf Не са променили балообразуването и физиката е останала като балообразуващ предмет от дипломата. Това го очаквах, тъй като това балообразуване вече е обявено в утвърдения ДПП. Сега очаквам от МОН да ми отговорят, че вече всичко е наред.

# 72
Еми очевидно е, че когато говори човек, познаващ отлично нормативната уредба и юрист, то и боговете (МОН и Янка Такева) мълчат🤣
Това за боговете естествено е ирония и сарказъм, но и има доза истина, доколкото от тях наистина може да зависи бъдещето на децата ни.
Санака, да попитам все пак, балообразуващи те предмети за даден профил значи все пак не са нормативно обвързани ли, или всъщност те се определят с ДПП и в профил Природни науки са включени физика, химия и биология. Още доста имам да уча ..

# 73
  • София
125 СУ си промениха паралелката с профил Природни науки, като профилиращите предмети вече са биология и химия /а не физика, както беше/ https://sou125.com/images/files/2025/plan-priem_8_klas_25-26_g.pdf Не са променили балообразуването и физиката е останала като балообразуващ предмет от дипломата. Това го очаквах, тъй като това балообразуване вече е обявено в утвърдения ДПП. Сега очаквам от МОН да ми отговорят, че вече всичко е наред.
Кои ще са балообразуващите предмети- всяко училище само ли решава или има разписани нормативни правила? За профил биология и химия, не е ли логично балообразуващи да са същите предмети🤔

# 74
  • у дома
Всяко училище решава на педагогически съвет.Може и бел и фвс да са...

Общи условия

Активация на акаунт