СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 9 - Наближава заветната цел - 100 точки по МАТ и по БЕЛ

• 30 718
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
При нас беше два пъти по един час уроци + писането на домашни. Ваканция си имаше бол. Четенето на скуките му отне много повече

# 766
Трябва да пускаме нова тема. Понеже имаше недоволство от текущото заглавие, давайте предложения за такова, което ще ви хареса.

# 767
  • София
Излезе ми реклама на онлайн семинар за родители Справяне със стреса при кандидатстване, фирмите явно са уцелили бизнес ниша, има семинари и курсове за всички

# 768
  • София
При нас беше два пъти по един час уроци + писането на домашни. Ваканция си имаше бол. Четенето на скуките му отне много повече

Леле, докато загрея какви са тия скуки. А може ли да се мине само с четене на христоматията за 7ми клас, а не на целите произведения?

# 769
Ми то всичките произведения са хвани едното- удари другото.
Мъка, село, драми, страдания, камъни и дървье..
основно с христоматия, но някои имат по-широк контекст, който не може да се разбере само от извадката..

# 770
Трябва да спрем да пишем в тази тема, понеже минахме 50 стр. Давайте предложения за заглавие и ще пусна нова, после ще продължим дискусията.

# 771
Тема 10 - пожелаваме на всички 10х10 Joy

Честно казано винаги ми е било все тая какво е заглавието.

# 772
Докато не са закрили темата, искам да ви благодаря на всички, променихте ми мнението за летните занимания, ще си взема бележка. Не вярвам да успея, но ще опитам все пак. По БЕЛ наистина учат ужасни неща. Онзи ден му прочетох тетрадката от частните уроци, ужас, ми че аз изобщо тези неща не ги знам. По граматика имам предвид. Чиста двойка бих имал, ако се явя сега. По литература разбира се, съм чел произведенията и ги познавам, но като видях анализите и тезите, лошо ми стана. Аз мога да им направя анализ, но ще има твърде малко общо с това, което наистина трябва да се пише по БЕЛ. А се имам, че съм добре по литература...ужас🤣 А той граматиката наистина я знае, учил е, и в училище запомня, но с литературата е зле, защото не чете. Обикновено на контролните и тестовете на въпросите по граматика е за 6, а на въпросите по литература - за 4 и така докарва 5. Какви ужасни неща учат - то морфология, сто вида сказуеми, ами самостойна и несамостойна форма на глаголите, такова нещо не бях и чувал, примерно аз играя и аз да играя, забравих го даже, хем онзи ден го четох и за 2 дни съм го забравил, толкова е гадно ... горките деца...

# 773
Татко Мецан съветите към жената не са универсални, а за нейната конкретна ситуация.
Целите се в топ 10 училище и детето ходи на уроци в 6 клас и се справя за поне 5, няма нужда от уроци през лятото
Целите се в топ 10, детето ходи на уроци, но е за 4 и надолу- ходите на уроци
Целите се в топ 10, детето не ходи на уроци в 6 клас, но се справя за поне 5 и нагоре- не ходи на уроци
Целите се в топ 10, детето не ходи на уроци в 6 клас, но нивото е 4 - ходи на уроци през лятото
Не се целите в топ 10 - не ходи на уроци.
Летните уроци са съобразени с крайното желание и нивото на детето. При високо желание и ниски резултати, летните уроци намаляват стреса през училищната година, а не го увеличават.

# 774
Благодаря, сънлайт Ели, значи според теб няма нужда от уроци лятото, щом се справя за 5. Но все пак, под влияние на другите мнения, ще се опитам да го накарам. Първият срок имаше и четворки текущо (по БЕЛ), и петици, едвам върза 5, мисля нито една шестица нямаше. Без уроци. От втория срок тръгна на уроци, досега няма нито една четворка втория срок, има дори две или три шестици, но петиците са повече и на класното има 5. Поне твърда петица е вече. Но от отличен по БЕЛ е много далеч. Затова май трябва да го натисна през лятото, че белким в 7 клас изкара 6, което е важното, но не очаквам да ми се получи.

# 775
Привет!
Една хрумка за тема. Всъщност наистива няма много значение какво е.
Тема: Седмокласник не може да си вдигне главата, НВО чука на вратата!

# 776
  • София
Мецане, може да му кажеш на детето да избира - или упражнения вкъщи по един час дневно през лятото или уроци. С литературата може да се справи и без много да чете - там и не са много точки на НВО, само тезата и няколко въпроса. Виж преразказът е важен - ако трябва дай му да прави преразкази лятото, обаче както е на НВО - да чете текста само 10-15 Мин. и каквото запомни, след това пише и редактира.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 11:03 от Magenta2022

# 777
Трябва да пускаме нова тема. Понеже имаше недоволство от текущото заглавие, давайте предложения за такова, което ще ви хареса.

На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша! JoyJoyJoy

# 778
Магента, по-голям шанс имам да стана футболист от националния отбор, както съм на 58 и 100 кила...
На шмърциплянку и Лоли предложенията за заглавие са чудесни.

# 779
  • София
На децата им дойде до гуша, никой вече нищичко не ще да слуша! JoyJoyJoy
[/quote]

На мен това на шмърциплянку  ми е право в целта. Седмокласникът вече напуска стаята или демонстративно си запушва ушите, като се сетя "само още нещо да обясня за НВО" 😎😄

Общи условия

Активация на акаунт