Що за родители има?

• 2 899
  • 90
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
С имуностимулантите е нещо страшно. И то не само финансово, а и това, че сума народ ги дава на децата си като бонбони.

# 31
  • Beyond the stars
Ако едно дете прави усложения всеки път, то специалните мерки трябва да се взимат за него само, а не за всички останали.

Това е. Да, тъпо е за родителя, изтеглил късата клечка. Ама за това, че едно дете ще направи бронхит от сопола, дето 15 ще го изкарат само със сопол, държим всички вкъщи и понякога сме принудени да правим чудеса от храброст, за да спрем тоз сопол (понеже,нали, 1 месец вкъщи за хрема, за никой работодател не е ок). И накрая колективният имунитет е прецакан, което е зле най-вече за детето, което прави усложнения.

# 32
  • София
Каква е тая мода с това витамин Ц дето лекува всичко не разбирам? То не се приема през устата не се капе в носа то чудеса прави...

# 33
  • София
Предозирането с витамини е точно толкова опасно, колкото и с АБ.

Майка ми вече 35+ години се чуди как като дете съм боледувала и съм пиела постоянно АБ, пък сега не боледувамЕ вкъщи. Отказва да разбере, че аз съм боледувала, защото съм пиела АБ и спрях да боледувам, когато на 15-16 отказах да ги пия.

# 34
  • София
Аха и моята така Grinning Въпреки, че покрай тръгването на децата на градина беше страшно по едно време.
Всъщност при мен не е било нищо сериозно, за да пия АБ, а винаги е изписван заради зачервено гърло.

# 35
При нас, започна да се боледува , чак в 10ти клас- когато се смениха навиците на хранене, и не мога да ги контролирам толкова, и когато , разбира се, започна да се добавя и фактор стрес.
Едната ми дъщеря , е пила антибиотик преди операция , другата веднъж, заради зъб .
Имуностимулатори не давам и не пием - по-опасни са дори от антибиотиците .
Но , хайде, аз съм друг случай- имам интереси в холистичната медицина.
Майка ми, например, ни е лекувала „по бабешки“, и аз не помня да съм пила кой знае какви лекарства.
Обаче, пак казвам- отговорните майки си „чуват “децата, и не тичат до доктор при всеки сопол.

# 36
Не е сопол, но и антибиотици не давам. Сироп и вит Ц, компреси. Педиатърката е от тези, които за червено гърло, сопол или кашлица пробутва антибиотици. Чак вече досадно става.Колкп мисли тая че ще изкара това дете да се тъпче с антибиотици?

# 37
  • София
Сиропите са напълно излишни до 3г. възраст, защото до тази възраст не могат да отхрачват. Не знам защо и тях изписват.

# 38
  • София
В момента с малкото сме болни, но то не ходи на ясла още. Където излезна масово възрастни кашлят, бършат сополи, кихат да ги чуе съседния квартал и това е. Няма как да очаквам всички болни да си стоят у тях.

Голямото ходи на градина. Първите 2г беше зле (яслата предимно). Тогава като тепърва навлизаща в този период на детето - давах за имунна система и какво ли не. Все по-зле ставаше положението. И АБ е пил нееднократно. Ами писна ми, спрях всички неща освен витамин Д зимата (плюс спорт и нормална храма). Е, преродихме се. Да, кашлящи, кихащи, подсмърчащи - всякакви има в градината (вкл. персонал). Точно 3 пъти боледува тази година за по 2-3 дни и това е. Следващата зима пак така ще процедирам. И хич не се ядосвам на чуждите действия. Гледам моето си и как да му подобрявам неговия имунитет, така че тези с болните деца да не се налага да им се впрягам излишно. Не може да ги превъзпитате, на тях не им пука как се чувства тяхното дете, защо да ги интересува вашето.

# 39
На мен такова пълно отричане на всякакви лекарства ми е сектантско. Дъщеря ми на 5 месеца разви плевмония от вирус, защото лекарката отказа да изпише лечение навреме. После осем дни в болница, наблъскаха я с всякакви венозни антибиотици. Дали не беше по-добре, да изпие само един, но навреме. Антибиотиците заедно със ваксините са спасили много човешки животи, помислете си каква е била продължителността на човешкия живот преди да ги измислят и каква е сега. Иначе остатъчните кашлици не са заразни наистина. Моето дете пък са го връщали здраво според мен от детска градина, че даже и в началното училище. Имали сме кой да я гледа, просто не сме искали да губи повече материал, пък и вече скучаеше вкъщи. В началното училище веднъж я върнаха, защото я болеше корема. Била е преяла с фъстъци предната вечер на детски рожден ден и го е казала на фелдшера, но той е решил, че е летен вирус.

# 40
  • София
Никой не е отрекал лекарствата, а тъпченето на децата безразборно за един сопол!

# 41
  • Варна
Кой тук отрича антибиотиците, всички казват, че при нужда са давали, просто гледат да не се стига до тая нужда. И от какъв зор намесвате ваксините?!

Давала съм АБ и пак ще давам, ако се наложи, аз предразсъдъци нямам. И ваксини слагам, щом е толкова важно да се уточни.

П.п. Пише се пНевмония.

# 42
  • Countryside
Някои деца прихващат лесно, други не. И да, има безотговорни и нагли родители и в градини без филтър масово ходят болни деца. Но не е виновен тоя дето яде баницата. И да, налага се да виреем сред такива хора, че и децата си трябва да научим.

АБ не помага при сопол и кашлица, а при усложнения, бактериални инфекции и т.н . Не знам защо ЛЛ масово не дават направления за назален и гърлен секрет, много излишни лекарства би спестило това. Тъпчат децата с какво ли не - витамини, сиропи, противоалергични, капки за нос и т.н. като действително много малка част от тях са нужни.

# 43
Назален и гърлен секрет какво установяват и с какво се лекува "находката", която често е от неправилно взета проба или представлява обичаен обитател на средата? Съответно какви точно лекарства ще спести, когато ще последва агресивно изтребване на де що има бактерия, понякога на здрави деца? Всъщност то здраво за хипохондриците не съществува, има само безсимптомно носителство.

# 44
  • София
Ще спести даването на неподходящо лекарство.
АБ лекуват бактериални инфекции, а не вирусни и различните бактерии са устойчиви към различни АБ. Неправилният АБ не убива бактериите, а пречи на организма да се пребори с тях.
Никой не видях да отрича лекарствата, а само даването им без нужда.

Общи условия

Активация на акаунт