Що за родители има?

• 2 899
  • 90
  •   1
Отговори
# 15
Направо да се чудиш защо в градините и клиниките има медицински персонал. Нека се наредят десетина осторожни разбиращи от всичко майки, за да одобряват лично всеки член на семейството сутрин и да решат здравните проблеми на цялата нация, начело с яслени и градински групи, през училища, та чак до работното място.

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 21:48 от Enter Sandman

# 16
Има такива, които знаят, че трябва да се предпазят от всякакви респираторки.
Това им е мисията в живота.
Какво казва имунитета за тяхната чувствителност, тук няма значение. Важното е да дишат въздух заедно само със здрави хора.

# 17
За добро , има и други реалности по света, за зло- не случайно си има статистика, колко лекарства (сред тях и антибиотици) изпиват българските деца до предучилищна възраст.
България води класациите, за съжаление не с добро.
Вместо да се поучат от чужд , положителен опит, си завират главите дълбоко, че трябвало , по образец, да се пази детето от сополи.

# 18
Авторката, откъде си сигурна, че детето е заразено точно от това дете, а не от друг на детската площадка например?
Децата си боледуват, това е период, който ще отмине след време. Нали трябва да изгражда имунитет.

# 19
Една си е признала, а други 10 не са. Все тая, ако се разболява, се разболява. Няма какво да направите. Навсякъде е едно и също.

# 20
Да, това е редовен номер. Боледували били, тогава всички да ходят кашлящи и което оцелее. Ужас.

# 21
  • Beyond the stars
Да, това е редовен номер. Боледували били, тогава всички да ходят кашлящи и което оцелее. Ужас.

Всъщност, както уточнихме, в чужбина точно така си ходят. И оцеляват доста по-добре от нашите - и по-малко боледуват, и антибиотици не пият като бонбони.
Както беше и по нашите ширини преди 30тина години и преди сополът да стане враг номер 1 на селищната система.

# 22
  • София
Имаме 5 деца на различни възрасти и винаги е имало поне 3 от тях едновременно в досег с различни деца.
В момента сме с абитуриентка, третокласник и тодлър в яслена група.
Да, когато е болен някой от тях, не можем да го изпратим на Марс. И не, не е задължително да се разболеят всички.
Нашите деца (общо 5-тимата) са боледували сериозно сумарно под 20 пъти (големите вече са 25+ г.). Антибиотици са пили общо всички не повече от 6-7, хайде 8 пъти и то като включим операции и истинска нужда от АБ.
Само дето не ги държим в саксия, а сме постоянно по горите, по парковете, по плажовете и на спорт.
Имам позната, която спира детето си с месеци от спорт, че щяло там да се зарази от нещо, а и да настине после изпотено. "Странното" е, че нашите никога не са се разболявали от спорта, от залата или от душа след това.
Ама големите са родени в Дания и там научихме, че най-доброто за децата е студът и въздухът (зимата спят по цял ден бебетата навън в количките и никой не се навлича с по 3 пуловера един над друг, а за кашлица дават исландски лишей, вместо АБ).
Внучката ми в Италия ходи на ясла от 6-месечна, а сега е на 18 месеца. Не е боледувала, но там под боледуване разбират детето да е с над 38 градуса температура или да е повърнало повече от 3 пъти за половин ден, за да си остане у дома. 24-часовите вируси ги изкарват на крак.
Оцеляват явно.

# 23
  • София
Зависи какво се разбира под боледуване. За някои хора боледуването е просто сопол, за други ларингит, за трети кашлица, а за четвърти бронхит. Навън няма смисъл да нищим как е, защото в България толкова малко дете на ясла (например на 6 месеца) не може да тръгне. Тук като идеш на лекар първо ти дават "Ей това сиропче за имунитет". Амааа не казват как се гради тоя имунитет и, че освен да сринеш из основи имунната система на това дето с подобни неща друго няма да стане. До момента сме били само при един лекар, който натъртваше, че детето често трябва да ходи на планина и на море (ние да си изберем).

# 24
  • София
Да, затова писах, че имам син в яслата тук. През август става на 3 г. Знам как е.
И децата ми винаги са били при педиатри, които знаят и уважават мнението ми за АБ и сиропчетата. Конкретно такива съм търсила винаги.
Те и навън не ти казват как да вдигаш имунитета. Просто не изписват боклуци, а имуностимуланти не се купуват без рецепта. Тук всички родители се изживяват като лекари. Това си зависи от родителите. Лекарят няма как да убеди никоя майка колко е полезно закаляването, когато тя е научена, че детето трябва да е винаги с (поне) 1 дреха повече от нея. Wink

# 25
  • Beyond the stars
Да оставим 6месечните. Във възрастта над 3 години в цяла Европа децата са на съответни забавачки, та не намирам паралелът за излишен - деца на една и съща възраст в детско заведение.

# 26
  • София
Да, затова писах, че имам син в яслата тук. През август става на 3 г. Знам как е.
И децата ми винаги са били при педиатри, които знаят и уважават мнението ми за АБ и сиропчетата. Конкретно такива съм търсила винаги.
Те и навън не ти казват как да вдигаш имунитета. Просто не изписват боклуци, а имуностимуланти не се купуват без рецепта. Тук всички родители се изживяват като лекари. Това си зависи от родителите. Лекарят няма как да убеди никоя майка колко е полезно закаляването, когато тя е научена, че детето трябва да е винаги с (поне) 1 дреха повече от нея. Wink
Не, тук лекарят си изписва имуностимулаторите с рецепта. Казвам го като човек давал на първата си дъщеря подобни неща. И да, има много майки дето се вживяват в ролята на педиатри на децата си, но масата ходят на лекари дето би трябвало да си скъсат дипломата вместо да изписват тук модерното "Пулмикорт и Вентолин". Защото тия неща тука вече изместват АБ. Преди 2 години голямата ми дъщеря беше перманентно на Пулмикорт...което съсипа освен зъбите и и цялото и здраве. Не се правя на лекар, но можеше да го избегнат вместо за всяка неизяснена кашлица да и го изписват.
И да, спорта е добро каляване за децата особено когато и възрастта го позволява. Така, че разбирам колко е ядосана авторката обаче за съжаление децата боледуват и понякога хич не е леко. Понякога не е за период и не отминава бързо и това. Но всеки за своето дете трябва да намери разковничето как да го кали или ако не иска да се изписва АБ да се намери някаква алтернативна медицина например.

# 27
  • София
На нашите деца са изписвали само при болест имуностимуланти. За вдигане на имунитета не са. Пулмикорт и Вентолин сме ползвали веднъж само с третата дъщеря, която сега завършва гимназия (беше 8-9 -годишна тогава). Третата наистина настиваше често, но с хидратация и загряване се оправяше бързо. Лекарства (визирам "тежка артилерия) у дома приемаме след 3 дни боледуване (обикновено всичко минава до 48 часа).
Лошото е, че предстои личната ни лекарка да се пенсионира и сега съм в търсене на нов лекар, който да има сходен на нейния подход.
"Алтернативната медицина" с най-голям ефект е природата и естествените средства (вода, чай, плод, зеленчук, лека храна, компреси и подобни).
Разбира се, при нужда - лекар, а не самолечение.

# 28
Не бих давала нищо повече от витамин Ц за всеки "опасен" сопол, ако нямаше по пет ей такива хипохондрички, които да дебнат детето ми дали няма да се изкиха на влизане в градината. Затова и водим в класациите с лекарствата, както се спомена. И е крайно време изключенията да не се борят да определят правилата. Повечето деца не боледуват тежко, а за всички е важно да развиват имунитет. Ако едно дете прави усложения всеки път, то специалните мерки трябва да се взимат за него само, а не за всички останали.

# 29
Не бих давала нищо повече от витамин Ц за всеки "опасен" сопол
А аз бих Wink
Бих давала чай, любима храна, масаж, бих гушкала, бих прекарала цяла нощ будувайки и успокоявайки, намествайки позицията за сън, за да не кашля примерно...
...никога не бих се оплакала, че„ не спим! “  Laughing

Ако едно дете прави усложения всеки път, то специалните мерки трябва да се взимат за него само, а не за всички останали.
Много добра забележка!

Общи условия

Активация на акаунт