Що за родители има?

• 4 794
  • 90
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Хайде сега, крийпи било!
(Що за чуждица, и то от най- неадекватните!)
 Brumm,  частни доктори, спешни отделения, застраховки...  няма ли във вашата чужбина, че чак ще летите за България!?

Ходенето по лаборатории, за всичко със и без смисъл,  без направление  от специалист, поддържа  една огромна паралелна  реалност  в Бг.
Какво и е неадекватното?

# 61
Неадекватно  е представянето на  нещо,  което  не  знаеш  как  работи,  за ужасно.

# 62
  • София
Ами явно знам, за да го кажа. Както виждаш има и тук примери, че не само тук е неадекватно лечението на деца ами и навън е така.

# 63
Защо не влезете в подробности, тогава?
Кое е „навън“така?
Имам приятели из цяла Европа, аз самата живея „навън“.
Не разбирате системата,не искате да платите за частен преглед, не ползвате допълнителни застраховки, надявате се на спешно отделение, което е само за спешни случаи, и после обобщавате , че навън било така!

# 64
Защо трябва да влизат в подробности и да обясняват къде навън е така? Когато някой се оплаква от лошо отношение на лекари в България, карате ли го да уточнява, в кой град се е случило, в кое здравно заведение, кой е конкретния лекар. Или идеята е да се плюе по всичко българско и родно и да се славослови всичко западно европейско? В България има прекрасни лекари, обаче при такова отношение към тях, скоро няма да има кой да ни лекува.

# 65
Защо трябва да влизат в подробности и да обясняват къде навън е така? Когато някой се оплаква от лошо отношение на лекари в България, карате ли го да уточнява, в кой град се е случило, в кое здравно заведение, кой е конкретния лекар. Или идеята е да се плюе по всичко българско и родно и да се славослови всичко западно европейско? В България има прекрасни лекари, обаче при такова отношение към тях, скоро няма да има кой да ни лекува.
Трябва и да се чете.
Освен това, баш в този форум, има теми „бял и черен списък на специалисти“ Wink
Никъде не съм обвинила лекар в нищо, но също така не видях потребителката да е направила и кой знае какво за детето си, „навън“- апелирах към коректност в информацията.
И в Бг не отивате с кашлящо от месец дете в спешното, а ако го направи някоя майка , а след това обвини всички лекари и системата в некадърност - истина ли ще бъде??

# 66
Може и да е трито нещо, но аз никъде не виждам Бръм да пише, че е водила детето само в спешното, а не е търсила и други лекари в чужбина, където и да е това.

# 67
  • Варна
Потребителката е направила това, което е счела за нужно и правилно. Каквото и да е то. Става дума за нейното дете все пак. Да не я съдим, не знаем какво й е било. А повече информация изобщо не е длъжна да дава.

# 68
  • София
Защо не влезете в подробности, тогава?
Кое е „навън“така?
Имам приятели из цяла Европа, аз самата живея „навън“.
Не разбирате системата,не искате да платите за частен преглед, не ползвате допълнителни застраховки, надявате се на спешно отделение, което е само за спешни случаи, и после обобщавате , че навън било така!
Кой ти каза, че не плащам за частни прегледи? Нашата педиатърка е за красота по принцип. Плащам си за всичко и се ходи на частни лекари тъй като педиатърката на децата все няма часове милата. Страхотен педиатър е, но като всеки такъв във София е препълнена от пациенти и не може да си ги поеме всички.
За това как е “навън” съм го казала, защото имам приятелки из Англия и Дания например и са ми се жалвали. Всъщност за Англия беше доста голям проблем тъй като не можеше и на частно да си заведе детето.
За черният списък на лекари аз лично съм писала за такъв, но пък доста хора са доволни от точно този лекар. Така, че за всеки явно е субективно защо ще влезне или няма в черният списък определен лекар.

# 69
Моя син също е от много боледуващите в яслата. Всеки месец е по 2 седмици вкъщи заради жълт/зелен сопол.
Снощи и до спешното стигнахме заради повръщане.
В яслата дете без сопол е трудно да видя,някои са си направо болни на ясла. Чувам ги сутрин като ги водят кашлящи, сополиви и няма проблем явно. Моя син не е боледувал нито веднъж преди яслата,сега ще ме нападнете от къде знам,че вирусите са от там-ами преди това такива сополи,чак да не може да диша от тях не съм виждала. В молове и детски центрове не го водя,излиза на въздух всеки ден. Не знам какво носят в тази ясла,но е ад. Поне за мен. Миналия месец след 2 седмици гъсти,ужасни сополи,кашлица накрая пи антибиотик, понеже не се подобрява. Снощи от спешното отново антибиотик......
В петък го извежда госпожата от яслата като го взимах и я гледам с една кърпа за нос бърше всички деца....Понеже бях с приятелка и изчаках да изведе и нейното....Еми не е готино,да ясно,никой няма да умре от сопола,но изобщо не ми е приятно детето постоянно да е болно.

# 70
Може ли да ми обясните, живеещата "навън " и познаваща здравните системи в цяла Европа, по кои медицински критерии двустранна пневмония не е спешно състояние?
Свекър ми почина от такава октомври месец миналата година.

# 71
Може ли да ми обясните, живеещата "навън " и познаваща здравните системи в цяла Европа, по кои медицински критерии двустранна пневмония не е спешно състояние?
Свекър ми почина от такава октомври месец миналата година.
МОга да обясня, макар да си пасивно-агресивна.
За да се стигне до диагноза на пневмония, би трябвало да си стигнал до специалист.
За целта, не се посещава спешно отделение, а личен лекар, и след това специалист.
Или , ако не ти харесва развитието на ситуацията, или отношението, си хващаш портфейла, и отиваш в частна болница, където ти обръщат внимание.
Така е и в България, между другото, но понеже там специалистът е 150-200 лева, го преглъщате, а в една Англия е 400паунда на свободен прием, примерно.
В Германия, дето не може без да застраховка, пак си има начини, но ако не си доволен- на частно около 200евро.
Да продължавам ли??

Имам много добра частна застраховка, и въпреки всичко, ако искам топ специалист- търся, отивам и плащам.
Искате да сте в Европа, но не ви се иска да ви обслужват по техните правила.
Цялото ми писане тук беше, защото някои се опитват да внушават, че в Европа нямало медици, някаква главоблъсканица е това, трудно е да се разбере- хем имаме топ доктори б Бг, хем не вземат по много, пък и всичко лекуват,а накрая - все кампании по набиране за средства за лечение в чужбина...

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 18:20 от LordOzzy ⚡

# 72
Някъде споменала ли съм, че искам да съм в Европа? Доста обобщаваш. Не знам как реши какъв е моят пост, но твоят си е откровено агресивен и наставнически. Не ми е приятно подобно отношение, нито тон, да не говорим, че си съвсем извън темата. И изобщо какво правиш в нея, след като живееш "навън" и нямаш общо с българската не европейска нагласа? Може би идваш да ни разкажеш колко прекрасни са градините в цяла Европа, щото имаш много приятели из нея? И какво ни носи на нас това? Сополиви деца, влачещи зелено до под брадичката, щото родителите им не могат да си позволят болничен?
Ай, мерси!

# 73
Нямам си работа- пиша из разни шантави теми!

brumm, спокойно!- след 5-6 години, сополите ще ти се видят песен.

# 74
  • София
Защо какво ще стане след 5-6 години?

Общи условия

Активация на акаунт