Що за родители има?

• 4 786
  • 90
  •   1
Отговори
# 75
Има много  по- сериозни неща  за  притеснение. Не,става  ли  ясно!?

# 76
  • София
Не, честно казано ми е писало някой да ми сочи с пръст и да ми казва "Ти ще видиш сега като забременееш.". После беше като се роди детето, после беше като стане на 2г. и т.н. Във всеки един момент в живота на човек може да се появят сериозни неща.

# 77
  • Countryside
Защо се връзвате на глупости от сорта: ти ще видиш? Ще видя и какво? Всеки се спасява. Принципно хората са казали, малки деца, малки проблеми. Но си мисля, че в чисто здравословен план да се заканваш така, и то за деца, е леко зловещо.

# 78
Ама какво  ви става бе хора?! Защо вадите думи от контекста? Казах само, и единствено,  че тия сополи не са проблем, и като пораснат децата, ни се струва, че сме се притеснява ли за глупости!
Имам достатъчно  постове във форума, и никога не съм заплашвала, сочила с пръст, или друго подобно.
Четете другите, не ги замеряйте със собствените си отражения.

# 79
  • София
Отраженията ги вадиш ти всъщност. Не знам какво всеки път се засягаш толкова?

# 80
  • Beyond the stars
Тая тема тотално отиде в ряката.

# 81
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, защото има хора, които по далеч от носа си не виждат, и знаят всичко...

# 82
Ама какво  ви става бе хора?! Защо вадите думи от контекста? Казах само, и единствено,  че тия сополи не са проблем, и като пораснат децата, ни се струва, че сме се притеснява ли за глупости!
Имам достатъчно  постове във форума, и никога не съм заплашвала, сочила с пръст, или друго подобно.
Четете другите, не ги замеряйте със собствените си отражения.
Какви сополи, ставаше въпрос за пневмония?

# 83
  • Пловдив
Тя си е кандидат за там по естеството си. Wink

# 84
  • До хладилника, който обичам
Имам деца, гледани в България и навън. И навсякъде бяха от почти винаги здравите. Учителките в градината в България ми казваха уж като одобрение, но се четеше ясно съжалителният тон, "Ах, да, вие не си обличате много децата, все казвам на колежката, колко леко са облечени... да се каляват".
Не бързам с лекарства и не смятам сопол, обикновена кашлица или температура под 38 за голям проблем, ако самото дете е иначе добре. И обратното, може да има само 37С, но да е като парцал и видимо да не му е добре.
Като се преместихме, се оказа, че всички си гледат така децата, че и по-екстремно. Малко притрепервам, като видя на 2 градуса деца по шорти след футболен мач, но ето, растат, оцеляват и като цяло са супер здрави. Като се излагат на нормални яслени вируси в по-ранна възраст, отделно от каляването (никой не навлича децата с грейки и ушанки, ако времето не е супер студено и самите възрастни да са облечени така също), си минава всичко по реда и обикновено към 3г. вече почти не боледуват.
Естествено, всеки сам си решава и не знам, ти си знаеш, брат, но наистина прави впечатление как 'навън' боледуват по-малко децата и никой не припада, като види сопол (освен по естетически причини, което, признавам, ми се случва).

# 85
Аз от яслата нататък получих фобия от сополи. До преди това детето боледуваше много рядко, а сополи и да е имал, минаваха без особена намеса от моя страна.
Сега елате да ме видите в каква истерия изпадам като видя сопол. Първо, защото в яслата всеки сопол беше проблем. Второ, че нашият до ден днешен ( вече е на 5 г) не се научи да ги издухва като хората и неминуемо започва и да кашля от тях. Трето, че докторите ме отказаха да искам изследвания на секрет - то всеки път като си бръкнел в носа на дете, излизала някаква бактерия. И така може дълго време да ги влачим.

Но съм на мнение, че ако нещо е много заразно, дори и да не е от болно дете в ДГ, все отнякъде се прихваща.

# 86
Ами той естественият ход на разболяванията е гърло, хрема и кашлица. Ако кашлицата не прерастне в усложнение, според мен е нормално.

# 87
  • София
А зависи какво ще домъкне 😃 Защото Коксакито не е със сополи, например.

# 88
  • До хладилника, който обичам
Акцентът трябва да е, че е съвсем нормално децата да боледуват по-често като малки и каквото може да се изкара на крак, се изкарва на крак и без да се отделя детето от средата си без нужда. Да, всички си въртят едни вируси и сополи, но после спират и са общо взето здрави. И тези, които са били отделяни, боледуват повече, докато наваксат. Много ясно, че това не важи за деца с компрометирана имунна система, или когато някой възрастен вкъщи е с такава, но в общия случай е така.

# 89
Не бих давала нищо повече от витамин Ц за всеки "опасен" сопол, ако нямаше по пет ей такива хипохондрички, които да дебнат детето ми дали няма да се изкиха на влизане в градината. Затова и водим в класациите с лекарствата, както се спомена. И е крайно време изключенията да не се борят да определят правилата. Повечето деца не боледуват тежко, а за всички е важно да развиват имунитет. Ако едно дете прави усложения всеки път, то специалните мерки трябва да се взимат за него само, а не за всички останали.
    Жената не е хипохондричка.Явно и е писнало от разни мърли.Има много безотговорни родители.Лично чух как една майка  каза , че вечерта детето и е било с температура.Дала е лекарство и сутринта го е пратила по живо по здраво на ясли.Сега го взимаше.Детето беше със сополи и кашляше вече като магаре.Аз взимах моя внук .Трябва да има етичност към другите и грижа към собственото дете.

Общи условия

Активация на акаунт