RYANAIR - 29

• 39 702
  • 799
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Вчера на прибиране от Вроцлав провериха багажа на целия самолет. Аз съм със сака от декатлон ( който мисля, че масово вече се знае, че е с точни размери) и пак ми го мериха.  Но и с малко стърчащи ги пуснаха.

# 121
  • СОФИЯ
Кацнах днес в 8.30 ч и след това повече от 3 часа не успях да си вляза в профила. Чекирах се де, летя утре рано сутрин.
Знам че пазят бордни карти известно време и други авиокомпании, но това нормално ли е, изобщо да не се влиза по никакъв начин.

# 122
Нормално е всеки сайт или приложение да се бъгне понякога по различни причини. При такъв случай може да пробваш да си влезеш в акаунта в браузър.

# 123
  • СОФИЯ
Не знам какъв е бил проблемът, изпратиха ми мейл да се чекирам като гост с номер на резервация. Само че и тя е в телефона. Чудя се да снимам ли предварително или да ровя назад в пощата за първия мейл.
Като цяло въпросът ми е дали се случва при полети с по-малко от 24 часа разлика, при мен за първи път е така.

# 124
Най-общо не може да се каже какъв е бил проблемът, интернет връзка, проблем на сървъра, техн. поддръжка...
Със сигурност не е нарочно заради вашия полет да не можете да се чекирате.

# 125
  • СОФИЯ
Т.е. следва да можеш да се чекираш, независимо от часова разлика кацане/излитане следващия? Така е при не нискобюджетните авиокомпании.при някои има час, два след кацане де.

# 126
Здравейте! За пръв път ще летя с чекиран багаж - до 10 кг. + ръчния. Трябва ли куфарът да бъде с определени размери или от значение е само да не превишавам 10 кг? Понеже ще трябва да си купя, какъв да бъде? Хубав ден!

# 127
Здравейте! За пръв път ще летя с чекиран багаж - до 10 кг. + ръчния. Трябва ли куфарът да бъде с определени размери или от значение е само да не превишавам 10 кг? Понеже ще трябва да си купя, какъв да бъде? Хубав ден!
Да, куфарът трябва да е са размери 55x40x20 см. Не мога да дам съвет какъв точно да е куфарът, но препоръчвам да може да му се свалят колелата, защото със свалени колела височината е по-малка.

# 128
  • София
Да, куфарът трябва да е са размери 55x40x20 см. Не мога да дам съвет какъв точно да е куфарът, но препоръчвам да може да му се свалят колелата, защото със свалени колела височината е по-малка.
И чекираният багаж ли има размери? Тези изисквания не са ли само за кабинния?

# 129
  • СОФИЯ
При чекиран куфар няма изискване за размер, а за кг. При надвишаване  на кг се доплаща.

# 130
И чекираният багаж ли има размери? Тези изисквания не са ли само за кабинния?
И чекираният. Специално питах съпорта миналата година. Освен ако от тази не са въвели промени, но не ми се вярва.

# 131
  • Beyond the stars
Ако е допълнителен куфар с приорити - има размери, защото е в кабината на самолета, в повечето случаи не проверяват кг.
Ако е чекиран, мерят само кг при чекиране и таксуват надвишаващите килограми.
Размерите в сантиметри са доста големи - 80-120-120, които не следва да се превишават.

# 132
Ако е допълнителен куфар с приорити - има размери, защото е в кабината на самолета, в повечето случаи не проверяват кг.
Ако е чекиран, мерят само кг при чекиране и таксуват надвишаващите килограми.
Размерите в сантиметри са доста големи - 80-120-120, които не следва да се превишават.
Пак ще го напиша - миналата година пътувах с 10 кг чекиран багаж и имаше ограничения за размерите, питах съпорта.

# 133
  • Beyond the stars
Чета от сайта на Ryanair. Плюс за всички авиокомпании при чекиран багаж са водещи кг. Иначе какъв е смисъла от чекиран багаж и къде е разликата ? Защо да се редя на екстра опашка, ако размерът е същия?
Според мен не са ви разбрали съпорта.

# 134
Съмнявам се да не са ме разбрали, защото беше написано ясно и те отговориха съвсем ясно. Причината е, че ако имаш ограничения за размера, ще трябва да си поръчаш 20 кг чекиран багаж, вместо 10.

Ето, току-що отново питах съпорта. Нарочно давам скрийншот.

Общи условия

Активация на акаунт