RYANAIR - 29

• 39 723
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
  • Beyond the stars
Тоест с Малта е едно, с Buzz друго, с Раян трето?🤣 И става мазало.🤦‍♂️

Тъй излиза от общите им условия Close Мазалото е тотално.

Acid_Burn може да е бил 57см, ако е изискване би следвало да го премерят ?
На чек ин-а гледат бордната карта с багажа - резервацията не ги вълнува кой с колко точно багаж е .

# 151
  • СОФИЯ
Стюардите и стюардесите изглеждат ужасно. На тези млади хора оставят ли им време да минат през банята...за кратко или е вярно твърдението, че има плащане само при полет. Отдавна е ясно, че летят на аварийки Райън конкретно.

# 152
Мисля в тази тема бе поствана раница/сак от Декатлон подходяща за ръчен багаж към Райън.
Моля за линк.

# 153
Тоест с Малта е едно, с Buzz друго, с Раян трето?🤣 И става мазало.🤦♂

И с Лауда четвърто Joy Joy
Разсмяхте ме от сърце

# 154
Мисля в тази тема бе поствана раница/сак от Декатлон подходяща за ръчен багаж към Райън.
Моля за линк.

https://www.decathlon.bg/p/324098-191954-sporten-sak-essential-20-l-sin.html

# 155
Днес пак пътувах от летището в Катовице и този път проверките бяха доста по-строги. Не знам дали глобиха някой, или с вадене на определени неща всички успяхме да минем, но определено се хващаха за сантиметри. В края вече пуснаха 15-20 човека с раници да минат без проверка в кутийката, но мен и още няколко човека ни провериха детайлно. Именно с горната чанта Kipsta 20L си минах без проблем, въпреки орловото око Grinning и то солидно пълна, но не и тотално преливаща, така че ако я използвате разумно , не би трябвало да имате проблем.

# 156
  • на малък остров в океана
Явно сме от късметлиите. От 7 години пътувам с Райънеър и никога не съм виждала  на никое от летищата, от които сме летяли да мерят багажи. Дори в Дъблин преди две години две нашенки от ромски произход минаха съответно с три и с четири големи пазарски чанти без да ги глобят. Чудеха се какво да ги правят и като не излезоха на глава с тях ги пуснаха да се качват.
Днес летяхме от Корк до Барселона и пак никой не е и отварял дума за мерене.

# 157
Добре де, на сайта пише различно на различните места. Мен ако питате, купете куфар с размер като за ръчен, за да го ползвате и за ръчен друг път. 10 кг не изискват огромен куфар и без друго.
Много благодаря на всички отзовали се и специално на дамата, която писа до  съпорта. Ще купя този , с размери 55/40/20, за да може да го ползвам и като ръчен и да ми е мирна главата. Досега не ми се е случвало да мерят багажа , но примерно за Германия, мъжа ми който пътува често дотам, казва че проверяват всеки път и са особено стриктни.

# 158
  • Варна
Здравейте, ще пътувам за пръв път в живота си със самолет и то с Райънеър. Имам купища въпроси, от глупав по-глупав. Искам да помоля някой от вас,който е летял повече и има време и желание да отговори на въпросите ми, да ми пише на лични, за да не заливам темата с незнанието си.

# 159
  • София
Despina, преди да питаш някого прочети внимателно първия пост на темата. Обяснено е много добре, ще ти се изясни кое - как.
След това може да ме питаш на ЛС, ако нещо не ти е ясно.

# 160
  • на село
Явно сме от късметлиите. От 7 години пътувам с Райънеър и никога не съм виждала  на никое от летищата, от които сме летяли да мерят багажи. Дори в Дъблин преди две години две нашенки от ромски произход минаха съответно с три и с четири големи пазарски чанти без да ги глобят. Чудеха се какво да ги правят и като не излезоха на глава с тях ги пуснаха да се качват.
Днес летяхме от Корк до Барселона и пак никой не е и отварял дума за мерене.

Зависи откъде летиш. Аз летя от Норвегия - и тука са такива айляци - нито веднъж не съм виждала да проверяват. Ама не съм виждала и да се прекалява. Само с дамските чанти през рамо (освен раница) малко се превишава размера - виждала съм какви ли не, но не съм виждала да карат някого да я прибира.

# 161
  • София
Някой скоро пътувал ли е с 20 кг багаж с Райън?

Каква е процедурата? Първо се чекиран онлайн и след това отивам само да оставя багажа на летището?

# 162
  • на село
Чекираш се онлайн и после според летището. Има летища с гишета, а има и такива само със селф чек ин. Сканираш сам, принтираш етикет, лепиш на куфара и пускаш на лентата.

# 163
  • София
Правещица, тази иновация се надявам да я няма на летището в София Wink

# 164
  • София
В София заставаш на гишето, показваш бордната карта и мяташ куфара на кантара. Слагат му етикет на дръжката, втората част си я пазиш. От там отиваш на ескалатора и проверка за сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт