RYANAIR - 29

• 39 646
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
  • Beyond the stars
Няма драма за ел. четка за коса.

# 61
  • София
Може би въпросът ми е глупав, но да ви питам при прекачвания дали нещата взети от Free shop-овете могат да се счетат за свръх багаж?
Oпаковат ги отделно в брандирани торбички и може да си вземеш всичко, което пожелаеш от летището.

Това значи ли, че не е необходимо да ги слагаш в чантите си, а можеш да ги носиш отделно?

# 62
  • Пловдив
Да. Може да не ги слагаш в пътните чанти/раници/куфари.

# 63
  • София
Да. Може да не ги слагаш в пътните чанти/раници/куфари.

Много благодаря!

# 64
  • СОФИЯ
Колко време преди полет мога да сменя пътника със съответно доплащане? Майка ми няма да може да пътува.

# 65
Промяна на име може да се направи онлайн до 24 часа преди планираното заминаване.(Ако Раян ти го сменят през чата - до 2 часа преди полета.)

# 66
  • СОФИЯ
Благодаря ти, Брадли!

# 67
  • София
Може би въпросът ми е глупав, но да ви питам при прекачвания дали нещата взети от Free shop-овете могат да се счетат за свръх багаж?
Oпаковат ги отделно в брандирани торбички и може да си вземеш всичко, което пожелаеш от летището.
Тоест, ако си взема нещо от първото летище, на второто няма да има проблем, ако го нося отделно от другия багаж?

# 68
Мисля, че важи само за конкретното летище, тоест за едно летище. Аз затова гледам само на връщане да взимам неща, различни от вода (и евентуално по-обемисти) купени на летището. Парфюми и разни подаръци, само на връщане, с последния полет Grinning

# 69
Непотвърдено: Раянеър пускат София-Краков от  25 октомври.

# 70
Малко ъпдейти за летищата и проверките - вчера пътувах от Варна и имаше момче, което проверяваше раниците, но честно казано проверяваше само тези позорно извън лимита 😁 и дори тогава не поставяха такси, а просто даваха съвети на някои хора как да разкарат нещо, за да влязат в изискванията. Ако трябва да сме откровени, много хора дори с премахване на малко багаж, пак бяха яко извън лимита, но бяха благосклонни момчетата на смяна. Не знам дали всичките младежи, които работят там са толкова свежи, така че е добре да се има предвид, че все пак се правят проверки.

В Катовице в началото всички глътнаха бастуна, защото един от служителите проверяваше всеки пътник...до първата чанта извън лимита 😂 тогава смотолеви нещо на нарушителя и го пусна без такса. До края проверяваше  само хора с очевидно мини чанти, хаха. Та пак, имаше проверки, но очевидно много благосклонни. Тук мисля, че игра роля и сериозното закъснение на полета 👀 хората бяха доста изнервени, но доброто отношение на проверяващите смекчи ситуацията. Определено щеше да има напрежение, ако за капак и някои пътници заплащаха 150лв такса багаж.

Та, изводът ми е, че проверки на тези летища се правят, но колко са педантични е друг въпрос. Във всеки случай, ако сте някой като мен, който се стресира за чанта половин сантиметър над лимита - недейте. Има хора с чанти по 10 сантиметра по-големи от всички страни, които с малко късмет пак минават между капките. Не препоръчвам да си насилвате толкова късмета, но и не се стресирайте толкова за един сантиметър плат, който можете да натиснете обратно.

# 71
  • Варна
Сега обърнах внимание на бордните карти, че ми пише една чанта безплатно за дете под 12. Такава чанта няма ли само за бебетата?

# 72
Има право на багаж детето, да. Би трябвало да е описано в билета.

# 73
Това си е стандартната чанта на детето като всеки пътник, не допълнителна. Бебето е изключение, тъй като няма седалка и за него един вид подарък, то няма право на стандартната чанта за всички, а само тази бебешката.

# 74
  • Варна
Значи правилно си е - като с нашия багаж.
Това нещо ме обърка:
1 small bag изрично на детето, а тази чанта си е по подразбиране за всеки билет.

Общи условия

Активация на акаунт