RYANAIR - 29

• 39 744
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
Нашият полет е утре в 20:40 от летище София, кацането е предвидено за 22:40 в Барселона.Излитането не би имало проблем , освен ако самолетът не е планиран да излети от Испания за София по времето на стачката и така да генерира забавяне.Ако излетим навреме,ще кацнем по време на следващата им стачка.Какво ще се случи тогава? Никога не ми се е случвало..
Няма да ни пуснат ли,какво.. чекиран багаж нямаме…

Не знам какво прави наземния персонал освен за багажа, и ние затова сме само с 10 кг на борда и 4 малки ранички. Другото заради последни скандали сме изрядни със сантиметри и тегло, защото няма да плащам нищо повече. Нашият полет е до Малага, първо беше сутрешен, после отдавна го изместиха и каца 13.45, ако има забавяне, направи деня си отива. На връщане пък кацаме в 1 през нощта в София, но засега не е стачен ден Wink

Едните регистрират пътници и багажи на гишетата, а после на изхода отвеждат пътниците към самолета.
Вторите са на билетно гише и презаверяват билети/събират такси за багаж, смяна на име и тн.
Третите са на гише рекламация багажи и се занимават с изгубени/забравени вещи.
Четвъртите товарят/разтоварват багажите от багажната лента до багажното хале на самолета и обратно.
Петите са шофьори на самолетообслужваща техника, т.е. стълби, багажни ленти и тн.
Шестите са шофьори на автобуси.
Седмите са координатори, които подготвят документацията и осъществяват връзката между всички звена (екипаж на борда, служители на изхода, товарачи, шофьори…).
Осмите са хигиенисти… и всичко това е наземен персонал. Не само товарачите Blush

# 646
Нямаше проблем с полета до Барселона.Имаше леко забавяне при излитане, кацането беше в 23 ч тяхно време, когато по план е обявена стачка.

Приложението на Райън ни подведе за гейта- имаше промяна от първоначално зададеният,който приложението не отчете-следете таблата.

# 647
Вчера сутринта чекирах ММ за полетът му снощи. Летя само с малка полупразна раница и аз съответно не исках да купувам приоритет, защото не му трябва. Обаче сайтът е така нагло променен (на компютър чекирам), че въпреки че избираш да летиш само с един малък багаж, излиза на огромно поле въпрос дали все пак не искаш приоритет и втори багаж, и това поле не може да се затвори по никакъв начин, освен да кликнеш върху въпроса, при което ти се начисляват 24 евро. Три пъти връщах стъпка назад, избирах един малък багаж, но въпросът пак идва. Накрая кликнах горе в дясно върху сумата, която искат да им платя и едва тогава излезе до нея "хиксче", върху което да кликна и да я откажа. Не знам от кога е тази тъпотия. Аз като летях през май я нямаше.

# 648
Те така са направили всичко, че да се набодеш на най-скъпите им тарифи. И бейсик тарифата са я сложили последна, и избор на място при закупуването на билета трябва да откажеш май два пъти подред, и за багажа те приканват, визирайки глоби…

# 649
Добавям- никой не проверяваше багаж и имаше умопомрачителни чанти.

# 650
Пристигнахме в Малага. Самолетът излетя по-късно, а на летището чакахме малко по-дълго за багажа, но иначе всичко е наред.

# 651
  • Варна
Пуснаха ли вече новите рамки за новият размер на ръчния багаж. Раницата ми отговаря на размера, но съм я претъпкала и се притеснявам, че е издута.

# 652
Пуснаха ли вече новите рамки за новият размер на ръчния багаж. Раницата ми отговаря на размера, но съм я претъпкала и се притеснявам, че е издута.
И тази година, и миналата пътувам с една и съща раница, която беше с няколко см по-голяма от предишния размер и миналата година внимавах да не я натъпча много, но не я премерих в клетката. Тази година въпреки че беше сериозно напълнена, се събра в клетката и даже имаше малко място. Та, да, явно са сменили клетките.

# 653
И на мен ми е чудно, ние летим вторник.Купих си пътен сак-чанта  на Естил , много шик,(казвам го понеже тук само някакви Декатлонски се споменават)  точно по стария размер е. Да го понапълня тогава, да се разтегне до новия размер. Grinning Чадър сгъваем може ли?

# 654
  • Варна
Може ли линк към сака на Естил, че ми трябва и за дъщеря ми нещо ново.

# 655
Не пазарувам онлайн и не бих могла да ви подам линк, но идете в магазин на място, защото имаше много разцветки ,със и без шарки...Продавачките знаят като кажете размер за самолет

# 656
Официално важат новите размери, сигурно са сменени

# 657
Може би няма да го сменят, Защото касае височината, която и без това е 'отворена' .
Видях снимки с разлепена информация само на някои летища.

# 658
Може ли линк към сака на Естил, че ми трябва и за дъщеря ми нещо ново.
Възможно е дамата да говори за този сак.
https://www.estilbags.com/p/damski-chanti/damski-chanti-plat/sak … estil-8046-rozov/
Аз си взех такъв, но още не съм го използвала. Сега съм в търсене на куфар до 10 кг, който обаче да мога да ползвам и с Раян и с Уиз. Тe май имаха някаква минимална разлика от 2-3 см 🙄

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 13:57 от *Penny*

# 659
Penny, да , точно този е , благодаря.Наживо изглежда по-красив, особено тези с фигурите (моят  с пеперуди) , имат елегантна визия на пътна чанта

Общи условия

Активация на акаунт