RYANAIR - 29

• 39 716
  • 799
  •   1
Отговори
# 690
Има ли участници тук, които скоро са летели до Валенсия? Има ли закъснения заради стачката?

за Барселона- без приблем.

Райън пак ли са се изложили с пореден инцидент ?

# 691
Сутринта говориха нещо по телевизията, но не успях са чуя от началото. Но май ставаше дума за някой от наземните оператори... Не знам.

# 692
Трябва още при кацане да се отиде на lost and found, за да ви дадат протокол.
Благодаря,но той е заминал и ме помоли аз да му помогна.Възрастен човек е и не е много в час с английския,има си талон за багажа.Дали може онлайн да подам такъв протокол?

# 693
  • Melmak
Не. Не мисля, те дават един протокол там на гишето. Тези неща се установяват навреме. Нека някой по-опитен каже.

Реално на самото гише служител установява липсващ багаж/счупен куфар. А постфактум може всеки да си измисли, че не е взел багажа си, че му е счупен куфара и тн.

# 694
Нямам представа какво се прави след излизане, може да ги питате, така или иначе няма какво повече да губите...

# 695
Има ли участници тук, които скоро са летели до Валенсия? Има ли закъснения заради стачката?

за Барселона- без приблем.

Райън пак ли са се изложили с пореден инцидент ?
По новините казаха, че не са допуснали на борда онкоболна жена заради по-голям размер на багажа. Отказала да заплати, имало вербална агресия от нейна страна.
Също казаха, че са наложили глоба 10000лв на Раян заради случая с инвалидната количка. Сега да очакваме активна проверка на багажите, че нали все от някъде трябва да ги избият тези пари😀

# 696
Интересно, по коя ТВ?

# 697

Тук е преразказана информацията от новатв

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21185989

# 698
Не съм гледала репортажа, това че е болна е ужасно, но не виждам причина да е с привилегии пред останалите пътници.
Радвате се, че са ги глобили, защото не са спазили правилата нали? Защо мрънкате тогава когато глобяват пътниците, които не спазват правилата? И само не почвайте с това 1-2-3 см., размерите са ясно описани и при чекиране винаги излиза надпис дали това е размера на багажа ви и че има глоба ако се надвиши.

# 699
Близкият на потърпевшата признава, че багажът й е бил по-голям, но само с един сантиметър. По мои наблюдения като се признае, че багажът е по-голям, никога не става въпрос за само 1-2 сантиметра, а 100 % изобщо не е влизал в рамката, но в очите на провинилите се винаги е само със сантиметър Grinning

Мен също са ме глобявали преди много години. И аз не се изкефих, но факт е, че малко се изхвърлих с пълненето на приоритетния куфар Grinning със сигурност никой не ми е отказвал да си платя глобата. А и нали цялата цел на тези корави мерки е да си платиш суровата глоба. Каква им е кирията на Райънеър да й откажат категорично качване на борда, въпреки желанието й да си плати глобата? Със сигурност просто е отказвала в началото да заплати, на служителите им е писнало да се разправят и когато тя е видяла, че няма да се огънат е решила в добавеното време на мача да плаща глобата, но тогава вече са затворили. Сега дали е възможно да е имало време тя да си плати, но те напук да са щракнали gate closed като са приключили с всички други пътници е друг въпрос, но и за секунда не вярвам, че нямала проблем да си плати глобата, ама видиш ли те твърдо й отказали от самото начало.

# 700
Някой разпечатва ли бордните карти?

Досега все на телефон ги запазвам .Но виждам ,че по гейтовете масово носят хартия.
В приложението на Ryanair няма /или поне не виждам/ опция за печат.

# 701
не обичам да хабя хартия
нямам приложението, но всичко, което се вижда на екрана може да се отпечата, най-малкото да получиш картинка с принт скрин, която да отпечатиш после
има някакви 5% вероятност да не ви свърши работа бордна карта в приложението, ама ако се запамети и тя отпада

# 702
  • Melmak
Не разпечатвам.

# 703
не обичам да хабя хартия
нямам приложението, но всичко, което се вижда на екрана може да се отпечата, най-малкото да получиш картинка с принт скрин, която да отпечатиш после
има някакви 5% вероятност да не ви свърши работа бордна карта в приложението, ама ако се запамети и тя отпада

Аз си ги слагам във виртуалния портфейл и така ги ползвам/ в момента имам 5-6 бордни карти 😁/, просто се замислих, след като при последния полет масово носеха хартия.

Ако не се налага, нямам зор да печатам.

# 704
Не съм гледала репортажа, това че е болна е ужасно, но не виждам причина да е с привилегии пред останалите пътници.
Радвате се, че са ги глобили, защото не са спазили правилата нали? Защо мрънкате тогава когато глобяват пътниците, които не спазват правилата? И само не почвайте с това 1-2-3 см., размерите са ясно описани и при чекиране винаги излиза надпис дали това е размера на багажа ви и че има глоба ако се надвиши.
Ако въпросът е към мен, не виждам някъде да съм проявила радост, само преразказах. Не съм била там. Но ако трябва да изкажа мнение- не смятам, че човек трябва да спекулира със здравословното си състояние, за да нарушава правила. Аз не бих си го причинила това напрежение и излагане, даже специално си купихме по-малки куфарчета.

Общи условия

Активация на акаунт