RYANAIR - 29

• 39 693
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
За първи път ми се налага да посрещна човек на летището пътуващ с Райън.
На терминал 2 ли да чакам?
Как стои въпросът с паркирането там?
Благодаря!

# 721
  • София
pepina709, Райън са на Терминал 2 на софийското летище. Има платени паркинги, които не са евтини, и Kiss & Ride зона с безплатен престой до 10 мин. Преди можеше да се спре преди самия терминал и да се чака, докато пътниците излязат. Откакто е новата организация, не съм чакала никого. Повече инфо - https://sofia-airport.eu/bg/na-letishteto/access-to-terminal-2/

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 15:02 от миленка_д

# 722
  • Melmak
О, летяла съм до Италия и за 15€, не един път.

Има изгодни билети, дори да не са по 20€, пак ще са на по-ниска цена от други компании. Освен това не обичам да се прекачвам и ако полетът е директен, а друга компания няма, печелят ме!

# 723
Не е чак толкова скъп паркинга 6 лв. на час, ако ще се посреща човек с багаж е добър вариант.

# 724
  • София
За мен са много 6 лв. при положение, че дори не паркирам реално, а изчаквам в колата 15-20 минути.

# 725
Аз на скоро разбрах какъв е номера с посрещането на терминал 2 😅 отиваме да посрещаме детето и гледаме преди бариерите отдясно десетки коли отбили вдясно и стоят на аварийни...чудим се какво е това, но продължаваме бодро към изходите на летището...питах там едни служители как се плаща, казаха на изхода на бариерата ще ви изпише колко дължите - може да платите с карта или в брой. Самолетът каца на време, ние сме там 5 минути преди кацането и ръкава не работи (полета е на България еър) чакат да дойде автобус, въпреки че са почти до сградата на летището и цялото посрещане трае около 30 минути. На излизане от зоната Кис&Райд (трябва да беше) платихме 35 лв 🥵...Значи, чака се на аварийки преди бариерите, държите връзка с човека, който чакате и като излезе с куфарите на изхода, влизате качвате го и излизате ..и така

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 15:28 от ЗориБ

# 726
Ами вие какво очаквате, няма как да програмират престоя да е съобразен с кацането и обслужването на самолета, съобразен е с часовника Simple Smile
Който иска да икономиса, спира на 500м извън летището и чака да му звъннат по телефона да идва...

Но 35 лв за половин час (ако е така) е твърде много и не е  6лв на час Grinning
Вероятно закръгля на час, ама пак не излиза

# 727
Не очаквах подобна цена, разбира се, че никой не може да съобрази подобни обстоятелства....просто споделям опит, за другия път ще знам....Това е цената за тази зона, на паркингите може и 6 лв на час да е...даже има паркинги А, Б, В и цените, вероятно са различни...аз лично разбрах най-високата цена 😅😅😅 но от паркингите до изходите си се ходи доста...гледайки разстоянията..и вероятно най-евтино е на най-отдалечения

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 15:51 от ЗориБ

# 728
  • Melmak
За мен са много 6 лв. при положение, че дори не паркирам реално, а изчаквам в колата 15-20 минути.

Ами не чакайте на бариерата. Просто изчакайте някъде другаде и нека те да ви чакат отпред, като вече са готови със събран багаж и тн. Може да ползват метро, спарк и такси, но само метрото ще е по-малко от 6 лв на човек.

# 729
6 лв. на час е цената за паркинга, нормално е в зоната пред входа на летището да е повече.

# 730
Ние винаги сме чакали синът ни на пътя преди бариерата и като излезе пред терминала, тогава тръгваме. Обаче последните пъти беше на Т1, та не знам дали не са направили някаква реорганизация вече и да са забранили спирането преди бариерите. По принцип 10 мин са напълно достатъчни и да вземеш, и да оставиш човек, стига да не ти изяде времето някоя кола на изхода.

# 731
Ей тука са цените на паркинга, ама никъде няма цени като 35лв, освен да сте стояли с часове...

https://sofia-airport.eu/bg/na-letishteto/parking/

# 732
Те не са били на паркинга, а пред входа, там след безплатните 10 минути цената става солена.

# 733
Ми аз уж и тях ги гледах
Цени за престой

Престой над 10 минути в зоната „Kiss & Ride“ се таксува.
Тарифи (с включен ДДС):
За автомобили до 259 см височина (включително):

0–10 мин. – 0 лв. | 0 €
11–30 мин. – 10 лв. | 5.11 €
31–59 мин. – 16 лв. | 8.18 €
Всеки започнат час – 20 лв. | 10.23 €
За автомобили над 259 см височина:

0–10 мин. – 0 лв. | 0 € (+30 мин. безплатен престой на паркинг P8)
31–59 мин. – 30 лв. | 15.34 €
Всеки започнат час – 40 лв. | 20.45 €
Шофьорите разполагат с 10 минути за напускане на зоната след заплащане на таксата.

Или са с ван (висок автомобил)...

# 734

Не разбирам...споделих, за да е полезно...колата е Хюндай ix35 (не съм сигурна за цифрите )...малък се водел..в никакъв случай не е ван...и пак 30-35минути бяхме вътре
Ама ако искате вярвайте...спирам...то и без това темата е друга

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 18:03 от ЗориБ

Общи условия

Активация на акаунт