НОЕМВРИйче във количка сладко спинка под върбичка

• 8 500
  • 295
  •   1
Отговори
# 30
Мина, аз лично бих оставила прането така. Но, ако много се притесняваш, пусни му само едно плакнене.  Peace
А кухнята ти е много стилна. И в актуалния леко източен дизайн. Мисля, че много добре си се справила.  bouquet
Признавам си , обаче, че не е "мой тип". Но, това не означава, че не оценявам красивото,просто аз нали съм си лудичка и "луд на шаренко се радва", та и къщата ми е такава. #Silly

На мен педито ми каза пък само купешки пюрета да дам в началото, заради нитратите.. newsm78

# 31
  • София
Привет на бандата! Вижте какво прочетох за периода, в който са дечурлигата -

"19 СЕДМИЦИ СЛЕД ТЕРМИНА

Дължина на периода – обикновено около 5 седмици, но може да варира от 1 до 6 седмици
Промени/нови неща – пълно развитие на плавните движения, особено разбиране и изпробване на поредици движения
Реакция – стандартна, плюс хаотичен режим на сън, стеснителност, иска повече внимание, иска да поддържате главичката по-често, не иска да губи физически контакт с вас, яде по-лошо, лесно се разсейва. Кърменото бебе играе със зърното, иска да го държи в уста, но не суче. Променливи настроения, по-спокойно на моменти. Развитието изглежда спряло; някои бебета проявяват много силна воля в желанието си да изследват, сграбчват всичко, което е в обсега им; други нараняват майката – например хапят на гърдата.
Какво ще се промени – започва да повтаря движения, например по няколко пъти да удря дадена играчка, прехвърля играчка от едната ръка в другата, разглежда играчката от всички страни, променя позицията на тялото си, за да достигне нещо – всичко това в едно плавно движение. Звуците, които издава, също стават по-плавни. Може да чува поредица от двуци и се заинтригува. Може да проследи кратка серия от плавни движения, например топка, която подскача нагоре-надолу по пода.
Реакция на майката – изтощена, раздразнена, чувства, че й е дошло до гуша, чуди се дали не разглезва детето.
Как да помогнем на бебето:

* помогнете му да се преобръща, да “пълзи”,
    * да упражнява ръчичките и пръстите си с играчки,
    * да изследва света; някои бебета обичат да изследват дребни детайли;
    * пускайте му музика или му пейте;
    * дайте му възможност да ви наблюдава, докато правите нещо;
    * играйте, докато бебето седи в скута ви;
    * дайте му да търси нещо, например скрийте пред него играчка под парче плат.
    * бебето започва да разбира първите думи и да харесва книжки.
"

Повече инфо - ТУК

Това обяснява някои странни поведения. Моят юнак реве периодично без видима причина, прелича на колики, обаче Thinking Странна работа. Иначе яде, спи, не мога да се оплача, особено като сме навън - и вчера и днес скитосвахме бая.

Сега го чакам да се събуди да яде и затова не си лягам, та се чудя докога да го чакам. Знам си аз, че ако легна и се унеса, ще се събуди веднага  Twisted Evil

Айде, лека ви нощ!

п.п. Иве, честито за жирафа, имам нови мечета, ако имаш карта - свиркай!

# 32
Дребен,ако - започнеш нова работа, дори фиктивно, мисля, че ще вземаш 2 год. майчинство + полагащите се болнични. Но в темата майчинството счетоводно ще ти отговорят по-компетентно от мен.

Мина
- още едно плакнене. Давай по-спокойно  - все пак переш прането си  с прах, не с отровни пестициди.
Григ, на така добре подредени въпроси, веднага получи отговори /много ми бяха забавни въпросите, Рени отговори достойно/
Софко, ти също ме разсмя с последния си пост за спането в едно легло с Дани.

Лека нощ!

# 33
Иве, аз захранвам от седмица с картоф /селски, взет от баба, надявам се, ненитратен/ - добавям малко сол, захар, масълце, допада му вкуса....  понеже се изрина по вратлето  ...
Vesseto s, ти си с опит, а аз не... но по книгите пише без сол и захар в началото - особено без сол, заради недоразвити бъбреци които няма да могат га я обработят и изхвърлят.
Gadamer, ти беше писала за изриване по вратлето, а аз отговорих че може да е от повръщане... а сега като прочетох Весето, явно може и да е реакция на сокчето.

# 34
 Какво правите,момичета?Заразях децата,не измих чиниите,таткото заспа/и така пропуснах сладката болка от разранени колене/,за да Ви прочета!
    За вторите деца - аз също мисля,че е по-гъвкава,по-бързо развиваща се и по-трудна за отглеждане от баткото/добре,че баткото не ще го прочете,иначе ще се комплексира/.
    За Ивиче-Честита ти победа,първо!Моят син беше с варицела на 5 години.Дъщерята на нашите сем. приятели е на неговата възраст и не ходеше на детска градина,та бяха всеки ден заедно-гушкаха се,играеха си,но момиченцето и до днес не се е разболяло.За сметка на това сестра ми го гушна два пъти точно преди да се разболее и на 20 години с такива пъпки цъфна/останаха и белези/.Така че имунитета е различен,на бебетата до 6 месеца,особено кърмени,значително устойчив към причинителя на варицелата.Казвам ти го в случай,че много ти се прииска да си вземеш,Марена/знам колко ти липсва/.
     За великденските яйца - Аз разтварям желатин на водна баня,омазвам яйцата с неголв малки съдчета предварително съм разтворила бои на прах с много малко вода,така че да са концентрирани и с клечки за уши накапвам по яйцата.Стават много шарени и красивиПървото,разбира се е червено.С него най-възрастната жена в къщата прави кръстчета по челцата на дечицата за здраве и го оставя на иконата.При нас това е баба ми.На Великден винаги и гостуваме със семейството на братовчед ми,сестра ми и родителите ни на село,близо до Велико Търново.Аз с децата заминавам в петък,така че много ще ми липсвате/повече от една тема на ден не ви разрешавам да изписвате/.
      Роси 74,подозирах,че си записваш!Много си последователна и постингите ти са винаги много кратки,пък съдържателни.
      За Мина- Сигурна съм,че всичко ще е наред с изследването,стисках ти палци!
      За захранването - Страшно съм объркана.С Влади познавах само една схема,сигурна съм,че не правилната,но пък имах план за всичко и го следвах,и ми се получаваше.Сега започнах от два дни да давам по малко ябълка между две хранения,но какво да включвам после и новия плод или зеленчук да бъде ли смесен с ябълка или пак само него да давам newsm78.Категорично съм ЗА купените пюрета при захранването.Аз не разполагам с домашни ябълки или моркови,а тези от пазара Naughty.Купила съм Hipp.С тях започна и баткото.Някак си на родното производство също не вярвам/макар че за хлебарките ми мирише на нелоялна конкуренция/,затова не купувам български пюрета./Малиии,това как можах да го напиша,работя като контролен орган и в известна степен отговарям за безопасността на храните.Ама не съм слънце да огрея навсякъде,може да съм пропуснала някоя мишка Mr. Green/

# 35
       Дари, да си жива и здрава, нашия приятел Борко много да те слушка и радва, а татито да продължава да ти прави такива хубави подаръци и без да има повод  Peace!
               hbday           ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН    bouquet!!!

# 36
Добро утро! Simple Smile

Вече толкова време сме заедно и може би това беше причината, поради която се натъжавам от невидимостта си. Всичко това може и да е виртуално, но след всички перипетии, през които сме преминали дружно, приемам хората в този форум насериозно и дори голяма част от вас като приятелки, нищо че сигурно не знаете, че сте такива. Съжалявам, че толкова съм разбунила духовете, не желаех да всявам раздори, а просто да напиша това, което почувствах.
Благодаря на всички момичета за милите думи!  bouquet
Григ, приемам критиката ти, но както и сама си прочела, предположих, че вината за цялата ситуация е моя. В крайна сметка, никой не е длъжен да ми отговаря. Не ми остана особено приятно, обаче от последния ти леко иронизиращ пост.  Wink

Вчера цял ден страдах от небивало досега главоболие. Едвам издържах цял ден с малкото маймунче, та за това чак сега се включвам.

За захранването, не бях се замисляла относно тиквата. Embarassed А аз се чудя защо мойто чавче я лапа с такова удоволствие и всички други зеленчуци приема само в смес с тиква, което ми напомня да задам едно въпросче. Проблем ли е да се смесват плодови и зеленчукови пюрета? Примерно: тиквичка, картоф + тиква?  newsm78

За боядисването на яйцата, купих си от препоръчаните бои на Гадамер, това със седефения блясък много ми се нрави.  Peace Взех още и някакви ваденки, ще видим накрая какво ще излезе. Crazy

Бимба, добре дошла отново, мила!  bouquet От известно време насам се чудех къде си и ти взе, че се появи! Flutter Успешна лапароскопия ти пожелавам и дано занапред да няма повече проблеми! Praynig
Понеже имам пиърсинг на пъпчето, а бях махнала обицата през последните месеци на бременността и се получаваше една дупка, та в патологията всеки нов доктор ме питаше дали това не е лапароскопия.

Ние днес ще ходим на ортопед, най-накрая! Simple Smile

Честит рожден ден на Дари!   bouquet

Весел и спокоен ден на всички!  Hug

# 37
Честит рожден ден на Дари М! Много здраве и късмет ти пожелавам, бъди най-обичаната мама и съпруга !   newsm59

Мами, да се похваля - вече си имаме един Пентаксим направен  newsm44 Направо не е за вярване. Алекс не плака въобще, което също много ме учуди. Само надурли долната устничка в поза - готов за плач и това беше. На мама героя  Mr. Green
Като бяхме при Иванова имаше две девойки-близнета, та таткото държеше да почват да дават сокчета, но доки каза, рано е още  Naughty А те на три месеца момите. Тя и на нас все още не е казвала за сокче.

Роня, каква сладуранка е Лина, направо да я изядеш, а как си ритка... При нас положението е бясно мятане на всички страни и изкъпани мама и тате  Mr. Green
Бимба, стискам палци всичко да е наред!
Мина, чудесна кухня, направо разкош  Peace Радвам се, че и при теб нещата са добре и вярвам, че такива ще си останат! Иначе за прането вече е късно - сигурно си решила дилемата с него, но и аз като lightblue щях да го изпера наново. Ама и аз си падам малко маниачка, та затова ...
Vesseto s , и на мен тия сол и захар, че и масълце ми се виждат малко не на място  newsm78 Но това си е мое мнение, всяка мама си знае най-добре за дечко  Peace

За захранването - мисля да почвам от неделя, т.е. от 01.04 лека полека със зеленчуково пюренце. Най-вероятно картоф.
raliar , и аз бих предпочела купените пюрета, все пак има контрол над тях или поне се надявам. А тези на пазара - само като гледам морковите какви трески са ...  ooooh! Мисля да си купя някое и друго на Hipp, само дето с картофчето трябва да се оправя някакси, че май няма само чист картоф.

Хайде, че стана много дълго. Ако някой съм забравила, моля да ме извини  Praynig

Приятен и спокоен ден на всички!   love001

# 38
  Привет и от мен HugМного неща исках да ви напиша,но София такова гърлище е отворила ooooh!-по-късно ще се върна пак Peace
   Целувки Heart Eyes

# 39
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей ме на и мен   bouquet
       Дари, да си жива и здрава, нашия приятел Борко много да те слушка и радва, а татито да продължава да ти прави такива хубави подаръци и без да има повод  Peace!
               hbday           ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН    bouquet!!!

bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

Не мога да качвам така снимки и затова ползвам тази на Рени.  Много любов и щастие !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Вени наДарИн аз на Ема никога не съм й давала никакво сокче, при нея обривът се оказа, че е от АБКМ

Ето ги и снимките от мен най-накрая - т.к не съм качвала от много ввреме сега пуснах цели 14 снимки
от тази започват
- http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=222

но тези двете са ми любими
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=231
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109717&photo=233

Мина кухнята ти е точно по мой вкус, в цвят венге - много го харесвам този цвят, в нашата спалня всичко е във венге и сега планирам всичко в кухнята да е в този цвят, не само самата мивка и шкафовете, но и всички други допълнителни мебели, които ще поръчам. Може ли да ми кажеш коя фирма ти я е изработила?

# 40
  • София
Дари, ЧРД!!!

Желая ти да бъдеш много щастлива, обичана и глезена от твоите мъже!

Роня, Лина е страхотна. Да я нацелуваш от мен тази сладуранка!

Ето и един линк с рецепти за домашни пюренца и каши
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Лек и надявам се слънчев и топъл ден на всички  Hug

# 41
Добро утро!
Пийвам кафенце и ви чета набързо, защото днес ще работя много. Благодаря за отговорите, пуснах я още веднъж с бебешки прах, май и аз съм малко маниачка.

Дари, честит рожден ден! Само хубави емоции през годината!

после ще ходя до работата да взема каквито може документи че утре е последния ден на фирмата, фалира милата, бясна съм #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire, щото май само година ще ми изплащат майчинските, трябва да ходя в НОИ да питам, ако някоя мама знае да ми каже, моля ще съм благодарна, та фирмата фалира докато бях в началото на майчинството и казаха адвокатите на фирмата че НОИ ще продължи излащането ама една колежка ходела вчера и май ниц, та моля ако някоя е по-наясни да ми разясни закона.......

Дребен, ако има прекратяване на трудовото правоотношение поради фалит на фирмата се подава една декларация до НАП за получаване чрез тях на обезщетението + един куп документи. Дай ми e-mail на лични и ще ти изпратя тази декларация+малко обяснения. Но първо трябва да знаеш по какъв член ти прекратяват договора и изобщо как са оформрни нещата юридически.

Рени, чакаме снимки!

# 42
  • София
Ох, тази Емка е голяма красавица. А с рокличката е направо кукличка. Мамо, да си пазиш щерката Naughty

# 43
  • София
Гадамер, не се бях замисляла за тиквата - дали е плод или зеленчук  newsm78 ама Хип я продават като зеленчук  Rolling Eyes . Аз искам да започна с един вид само, а пък на Хип най-много се доверявам и изборът ми е между тиква и морков. Ще проуча и тази работа с тиквата и плодовете и зеленчуците  Laughing ама педито одобри избора ми за първа хапка... В момента нямам достъп до домашни картофи, така че ще почвам с купешки пюрета, пък после и ще им готвя.
Бебка и бебко, и ние сме при Иванова и тя чак сега ми каза да почвам захранването и то със зеленчуково пюре. Сокчета въобще не ми е предлагала. Каза първо зеленчукови пюрета, после каши и накрая плодови пюрета. Сокчета чаааака след всичко това.
Дари, честито и от нас   bouquet
Едната девойка в момента се обърна по корем и от 10 минути "плува". Ейййй, това малкото не се спира за една секунда. А другата още не се обръща изобщо, но пък е много добра в действията с ръцете. Впечатляващо е колко са различни Grinning

За банята - аз ги къпя от първия ден в банята и ги нося с хавлийките в стаята. Температурата е около 22 градуса. Нищо им няма на дребните - нито хрема, нито нищо.

Педито каза, че вече може да спрем да стерилизираме шишенцата и аз веднага се възползвах  Sunglasses

А, и още каза, че след 6-тия месец вече може да им давам изворна вода и да не преварявам.

Поздрави от нас  Hug

# 44
Добро утро  newsm47, направихте ли си   261uu  animal085.Мерси ,че сте ми одобрили заглавието за новата темичка  smile3525 smile3525 smile3525 спирам да се чуствам пренебрегната newsm62 Сега гордост изпълва душата ми   newsm10 newsm44      Един въпрос-като къпете бебоците в банята,затопляте ли я и на колко градуса?Аз го къпя в спалнята ,щото ме е страх да не го истудя  Sick
И още едно питане smile3503 ако сваря  по-голямо количество картофено пюре,мога ли да го запазя ден,два в хладилника и пак да давам от него newsm7
AngelEyes  ,аз смесвам така плодовите ,но и като свикне със зел.пюрета,мисля да смесвам  newsm53 feedingЩом дребосъчето ти ги харесва eat давай смело.Те си знаят малките по добре и от нас какво да хапват.Аз имам проблеми с оризовата каша.В началото папкаше,но сега се мръщи и плюе devilСега варя домашен картоф и после ще пиша дали му е харесал, newsm17

Дано да яде ,че вече  smile3511 smile3514 smile3511

Много слънце и приятни разходки днес   Nature Sunny  Nature Sunny 1stroller

Общи условия

Активация на акаунт