Паническо разстройство - 65

• 18 674
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
То се изписва и за депресия, просто е възможно да повлияе и дисоциацията. Иначе - аз си пия антидепресант, но се дисоциирам все повече и повече, да не кажа вече съвсем, та.. какъв е смисъла, от антидепресанта?

Изобщо има ли лекар, който изписва лекарства по преценка на пациента? Не е професионално най-малко.
от поста ти разбирам, че нямаш доверие на своя психиатър.

# 691
То се изписва и за депресия, просто е възможно да повлияе и дисоциацията. Иначе - аз си пия антидепресант, но се дисоциирам все повече и повече, да не кажа вече съвсем, та.. какъв е смисъла, от антидепресанта?

Изобщо има ли лекар, който изписва лекарства по преценка на пациента? Не е професионално най-малко.
( аз и тука да се намеся , ама съм в болничен и вече ми доскуча много Simple Smile )

Дисоциациите в паническо разстройство са част от тревожната динамика,
. Повлияват се най-добре от комбинация: психообразование + техники за заземяване + антидепресантна терапия, ако има нужда.

Но нко имате постоянни дисоциации, извън пристъпи → мислим и за коморбидни състояния (напр. ПТСР, деперсонализационно-дереализационно разстройство). И е редно лекарят ви да го има предвид.

Ally, А вие от какво лекарство искате да ви изпишат?

# 692
Искам да попитам дали при прием на Тритико някой е усещал слабост в сърдечната област, силно сърцебиене при навлизане във фаза на дълбок сън и сутрешно гадене? Трети ден от прием само 1/3  таблетка, а реакциите са тежки за понасяне. Всякакво мнение за медикамента ще ми е от полза!

Аз имах сърцебиене, прилошаване, гадене не съм имала -когато го пиех по 1/3 беше поносимо, но когато ми го увеличи на 2/3 положението стана страшно и го спрях.
С Анафранил и Феварин, още по зле се чувствах, сравнено с Тритико от трите медикамента, сякаш от Тритико страничните ефекти бяха по поносими, ако мога така да го кажа. Не знам имам чувството, че моя организъм не понася АД, в момента нищо не пия. Дано вашия организъм се адаптира към Тритико, но според мен пийте повече време само по 1/3 и ако се почувствате по-добре /въпреки,че в момента не сте/, евентуално тогава вдигайте.

# 693
Бих пробвала Ламиктал.. разбрах, че може да има ефект върху дисоциацията.
Аз паники нямам.

( аз и тука да се намеся , ама съм в болничен и вече ми доскуча много Simple Smile )

Дисоциациите в паническо разстройство са част от тревожната динамика,
. Повлияват се най-добре от комбинация: психообразование + техники за заземяване + антидепресантна терапия, ако има нужда.

Но нко имате постоянни дисоциации, извън пристъпи → мислим и за коморбидни състояния (напр. ПТСР, деперсонализационно-дереализационно разстройство). И е редно лекарят ви да го има предвид.

Ally, А вие от какво лекарство искате да ви изпишат?

# 694
На мен ми изписаха Тритико за заспиване и беше ужасно - освен че не заспивах изобщо, ами ми се гадеше и 2 пъти повръщах, след което ми го спряха.
Бях писала преди време за паник атака при ходене, ако не се държа за някой. Направо е ужас - щом се хвана за някой, ходя бързо и нормално, ако съм сама, сякаш краката ми ся сковават и едвам мърдам. Имам 2 малки деца, които трябва да развеждам по училище, ДГ, спорт... Мъжът ми не ми е никаква подкрепа, за него това са лиготии и аз съм "дефектна". Психиатърът ми ми изписа Ксетанор и Ксанакспри тежките кризи (преди 3 месеца). Имаше подобрение, но от 2 седмици е непоносимо, ходя като стара баба и ужасът ме връхлита постоянно. Вече нямам и Ксанакс и се чевствам кошмарно. Ще видя док след 2 седмици, а дотогава какво?! Отчаяна съм...

# 695
И аз от Тритико не съм доволна.
От няколко седмици започнах да имам потрепвания на мускулите, слабост в ръце и крака, все едно не стъпвам стабилно. От години обикалям по доктори и сега ме застигнаха тези симптоми, които направо ме хвърлила в големи ПА. Да не говорим, че все едно съм скована. Пия поддържаща доза АД и успокоително при нужда.
Имам чувството, че прочета ли за болест и симптоми, мине не мине време, и започвам да ги усещам.
Направо се чудя, пак ли да тръгвам по доктори, от които имам страх, или да отивам на КПТ, която да ми помогне за хипохондрията. Обикновени психотерапевти не ми помогнаха.

Цитат
Ами и аз не знам. Почнах да забравям кое къде слагам... Думи тръгнах да пиша грешно...Замислям се върху някои думи, които ползвам. Имам в семейството такъв случай...
Аз съм така при висока тревожност.

Цитат
Възможно ли е качването на килограми като страничен ефект след прием на флуанксол и ксетанор в продължение на вече 3 месеца?
Флуанксолът помпа яко кг.

# 696
Да попитам тези от Вас, които са спряли да пият Ривотрил/Клонарекс, след по продължителен прием, кога горе-долу Ви се възвърна нормалното зрение т.е. без да е замъглено и без да има болка в очите?

# 697
Много ме е срам да говоря пред хора или като влизам в офис, с много хора и да говоря.
Даже като ида на лекар, ме хваща някакво притеснително чувство, дали е паника или просто социална фобия.
Като влизам в непознато пространство изпитвам страх, сърцето ми тупти яко, не мога да контролирам дишането си, гласът ми трепери, лицето ми сякаш гори и отвсякъде личи, че се притеснявам.
Не усещам краката си, сърцето ми, като че ли се свива, зачервенявам. Страх ме е да не се изложа.
Това започна от тийнейджърските ми години, като малка съм се излагала на сцена и съм пораснала с родител, който винаги ме унижава.

Ползвала съм валидол, но след време започна да ми действа зле и го оставих.

Та въпроса ми е, дали е нещо като паника или просто фобия, страх, или пък нещо друго?

# 698
На колко си години? На мен ми прилича на неувереност и притеснение.

# 699
На колко си години? На мен ми прилича на неувереност и притеснение.
29

# 700
Тези усещания са присъщи по- скоро за хора в по-млада възраст.Добре е  да започнеш да работиш по преодоляване  на проблемите и повече увереност сама или с психолог.Малко по-назад сме коментирали,има достатъчно литература и методи за това.

# 701
Не звучи като ПА.
Предизвиквай се постоянно по малко. Да обърнеш, както се казва.
Работата с групи и с психолог ще са ти полезни.
Всъщност много хора се притесняват, ако това изобщо те успява.

# 702
Всъщност, работата ми изисква да работя с групи, непознати, но хич не се притеснявам.
Обаче дойде ли времето аз първо да ходя някъде и да обясня, защо съм там, коя съм, направо ми се повръща от притеснение.
Знам, че всички гледат себе си, а не мене, но изведнъж си мисля, че всички погледи са върху мен и се почва...

Това се случва, само ако е свързано с мене.
Ако например отивам да запиша час при лекар за баба си, въобще не ме е срам.
Или пък ако отивам да платя покупка на мм в някой офис пак не се притеснявам.

# 703
  • Washington,USA
Много се притеснявам, че съм развила серотонинов синдром или нещо такова. Паметта ми много се влоши откакто развих безсъние, днес разбрах, че Гинко Билоба и Тритико не се били смесвали, а бях казала на докторката, че вземам Гинко Билоба. Тя не ме предупреди...

Бях вземала и тритико спорадично... Пък то не се правило така. Получих паник атака тая сутрин защото не знам какво да правя.

Психиатърката даже не знам дали въобще я интересува какво се случва с мен...

# 704
  • Швейцария
Никакъв серотонинов синдром нямаш. Спирай гинкото и си взимай всеки ден Тритикото 50 мг час преди лягане. Ако не е достатъчно, прибави и Оланзапина. И отиди на психиатър!

Общи условия

Активация на акаунт