Паническо разстройство - 65

• 24 166
  • 943
  •   2
Отговори
# 855
Като сме отворили темата и аз да се разпиша.Един път месечно секс при мен, кажи-речи толкова ми се прави.

# 856
Сутрините са ми много неприятни,при самото ми събуждане още започва супер неспокойствие,сърцебиене и изпотяване.Ставам и съм в насипно състояние,зле ми е,всичко ми е противно,треперя,тялото ми,ръцете ми...По-нататък през деня попреминава.Ох,ще отмине ли това...

# 857
Добър вечер. От края на Януари пия Ципр@лекс 1т. сутрин от 10мг и много добре ми подейства обаче от септември ми направиха схема за намаляване , но точно в този период имах неприятни преживявания и явно ми повлия на състоянието и страха ми се завърна. Обадих се на психиатър кара ми и тя каза да започна отново да пия по 1 цяла таблетка, но още като че ли изпитвам пак някак си страх ,като съм покрай много хора а и също като изляза от вкъщи а беше изчезнало това чувство..

# 858
Сутрините и при мен са ужасни. По обяд ми светва. Към 16-18 отново съм като ударена с парцал. И след 19 съм екстра. Мога да си върша всичко у дома, да си гледам тв, да си чета. А трябва да лягам иначе сутрин съм зле. И така постоянния кръговрат.

# 859
Дааа,точно така,вие хровеждате ри някакво лечение?

# 860
Здравейте! Някой опит с есобел 10 мг.?
Сестра ми е с внезапно  тревожно разстройство от около 2 седмици с нетърпимо напрежение, апатия и т.н.
От 6 дена пие 1/2 есобел + клонакса 3/4 на ден. От утре 1 есобел. Отчайва се че няма да се оправи.
Знам , че изисква време и трябва търпение( аз също съм с ГТР),  но ако някой е пил същата или подобна комбинация, моля кажете след колко време забелязахте някаква положителна промяна?
Изчела е всички мнения тук и просто има нужда явно да чуе/ прочете нещо окуражаващо
Благодаря!

# 861
Сестра ми е с внезапно  тревожно разстройство от около 2 седмици с нетърпимо напрежение, апатия и т.н.
От 6 дена пие 1/2 есобел + клонакса 3/4 на ден. От утре 1 есобел. Отчайва се че няма да се оправи.
Знам , че изисква време и трябва търпение( аз също съм с ГТР),  но ако някой е пил същата или подобна комбинация, моля кажете след колко време забелязахте някаква положителна промяна?
Изчела е всички мнения тук и просто има нужда явно да чуе/ прочете нещо окуражаващо
Благодаря!
Аз съм на терапия с есобел и флуаксол.Бързо се повлиявах аз още на 10я ден усещах разлика.Но за пълно разгръщане на медикамента поне месец трябва да се приема.Пила съм и клонарекс с друг АД и той ме успокояваше много веднага след приема му.Но клонарекса е за кратка употреба,защото е възможно привикване към него

# 862
Пия само дуксет 30 сутрин. Имам светли периоди, но и трудни. Най-много ме тормози замайването, което си ми е почти постоянно, нощно изпотяване и безсъние. Всичко друго успявам вече да контролирам, освен тези неща. При вас кое е основното, което ви тормози?

# 863
И аз съм с нощно изпотяване и безсъние.Безсънието много ме измъчва.Другото -сутрешната тревожност,едно такова ми е мъчително,всички дейности ми костват много усилия,имам едно чувство на тъга обреченост ,животът ми се струва безсмислен,чувствам се много сара и вке едно животът ми свършва...

# 864
Аз от години съм с нощно изпотяване. Не го свързвам с темата.

# 865
Да споделя и моя опит с бетаблокерите. Преди няколко години ми изписаха бравилол за висок пулс по 1 на ден. Започна да ми пада кръвното и го намалихме първо на половина, после на 1/4. Преди три месеца кардиологът ми каза да го спирам след прегледа при кръвно 110/70 и пулс 70. Каза, че 1/4 дали го пия или не няма значение. Сега обаче като стана студено времето и започнах да вдигам кръвно, а аз по принцип съм с ниско. Все меря едни стойности около 130,140/80 и определено не се чувствам добре. Имам и световъртежи, ПА ми се засилиха и не се чувствам комфортно да излизам сама навън. Не знам с това спиране, почване на бетаблокер дали са ок нещата и много се чудя дали да започна да пия пак в малка доза.

# 866
Сестра ми е с внезапно  тревожно разстройство от около 2 седмици с нетърпимо напрежение, апатия и т.н.
Знам , че изисква време и трябва търпение( аз също съм с ГТР),  но ако някой е пил същата или подобна комбинация, моля кажете след колко време забелязахте някаква положителна промяна?
Благодаря!
Аз съм пила Есобел и Флуанксол( като първите няколко седмици вземах и клонарекс) и се чувствах много добре. Есобела е добро лекарство, но аз го замених с комбинацията Ципралекс и Флуанксол и така вече 10 години се чувствам много добре. Да вметна, че Ципралекс и Есобел съдържат една и съща съставка, но ми казаха, че Ципралекс е по- пречистен вариант

# 867
Здравейте Simple Smile
От около месец и половина съм на лечение с антидепресант Бринтеликс + Лирика и половин Хедонин за съня (изписани от психиатър). В началото нещата тръгнаха доста добре — имах подобрение няколко седмици, чувствах се почти нормално. Обаче от няколко дни насам симптомите като че ли се връщаост, безсъние и стягане и парене в гърлото.
Нормално ли е това според вас? Някой минавал ли е през подобен “рецидив”, след като първоначално е имало подобрение?

# 868
Благодаря!
Аз съм пила Есобел и Флуанксол( като първите няколко седмици вземах и клонарекс) и се чувствах много добре. Есобела е добро лекарство, но аз го замених с комбинацията Ципралекс и Флуанксол и така вече 10 години се чувствам много добре. Да вметна, че Ципралекс и Есобел съдържат една и съща съставка, но ми казаха, че Ципралекс е по- пречистен вариант

Благодаря за отговора! А спомняте ли си кога усетихте подобрение в съня/настроение/ тревожност?
Сестра ми го приема днес 9 ти ден. Все още се събужда през нощта и не може да спи и няма желание за нищо.

# 869
Здравейте група включвам се за съвет ако може. Преди няколко дни бях на лекар, тъй като имам паник атаки(изпотяване, подкосяване на краката и силно сърцебиене) изписаха ми Клонарекс капки 15 дни по 5 и пароксат. Още не съм го взимала понеже знам, че капките много отпускат, а док каза пароксата без капките в началото ще ми повлияе зле. Страх ме е, защото съм с 3 деца не знам как ще ме накара да се чувствам тези капки, а трябва да си ги гледам няма кой. Знам, че приспиват, много отпускат и тн. Може ли някой да каже ако ги е пил

Общи условия

Активация на акаунт