Паническо разстройство - 65

• 27 059
  • 974
  •   1
Отговори
# 840
Здраво е,даже наскоро ходих на кардиолог,но лекарите твърдят,че не трябва да се спира и да се пие до живот.Не знам къде е истината.

# 841
Пробвали ли сте с второ мнение? Защо да пиеш лекарство до живот след като няма болестно състояние... не разбирам.

# 842
Да,двама -трима кардиолози.
Чудя се дали ще ми изчезнат тези мисли и това нещастие ,което ме е обзело и което ме депресира и ми причинява това състояние и тази тревожност.С отварянето на очите започват - че нямам достатъчно приятели,че животът ми е безсмислен,че е глупав,че ще умрем и няма смисъл от това да ставаме сутрин,да работим,да чистим,да си купуваме дрехи и т.н.Загнездили са се ,въртят се в главата ми и ме съсипват.Временно изчезват,после пак се появяват,при което ме сриват и не виждам смисъл да правя каквото и да било.

# 843
Прилича ми на висока тревожност с натрапчиви мисли.Работете с психолог и приемайте предписаните лекарства.

# 844
Да,определено е висока тревожност с натрапчиви мисил,засега съм го зарязала психолога,но може и пак да се върна при него,не мога да си ги избия от главата тези мисли,те ми пречат да се успокоя ,постояноо се въртят едни и същи и човъркат,като грамофонна плоча.

# 845
пулса ви се качва точно от паниката. ако не е сърдечен проблем или щитовидните хормони- няма причина за бета блокер. но повечето лекари изписват лекарства за симптомите, а не се търси причината. затова кардиолозите при висок пулс веднага ще ви дадат блокер и лекарство за кръвно. Лично на мен по време на едни изпити и учене имах висок пулс и ми изписаха пропранолол. след месец като мина всичко и пулса ми се оправи си го спрях постепенно.
тук вече психиатъра ви трябва да се намеси и да прецени

# 846
Да,двама -трима кардиолози.
Чудя се дали ще ми изчезнат тези мисли и това нещастие ,което ме е обзело и което ме депресира и ми причинява това състояние и тази тревожност.С отварянето на очите започват - че нямам достатъчно приятели,че животът ми е безсмислен,че е глупав,че ще умрем и няма смисъл от това да ставаме сутрин,да работим,да чистим,да си купуваме дрехи и т.н.Загнездили са се ,въртят се в главата ми и ме съсипват.Временно изчезват,после пак се появяват,при което ме сриват и не виждам смисъл да правя каквото и да било.
Мале, все едно чувам себе си. Аз съм по абсолютно същия начин. И това зверски ме напряга и никога не мога да се отпусна никъде. Дори в леглото все се улавям, че я стоя със стиснат юмрук или съм си стегнала краката.
Другото дето и то ме мъчи е, че нямам никакво, ама никакво желание за секс. Нямам нужда, не ми се прави.
И това ми казват, че е от дългогодишния прием на бетаблокера.
Сега ще опитвам да го намаля на половин сутрин и четвърт вечер за 1,2 седмици.
До сега пих половин сутрин, половин вечер. Искам да го махна този пропранолол.

# 847
И вие ли имате такива мисли като моите

# 848
И вие ли имате такива мисли като моите
Едно към едно и още куп други подобни. Всичко ми е безмислено някакво.

# 849
Е,поне не сме сами...От колко време сте с тези мисли и как ги борите.Мен до следобеда ме побъркват,треперя,неспокойна съм,всичко ме дразни.Късния следобед и вечер съм по-добре

# 850
Другото дето и то ме мъчи е, че нямам никакво, ама никакво желание за секс. Нямам нужда, не ми се прави.
Това е нормално. При антидепресантите например, желанието за секс е първото което изчезва при приема им. Аз не знам защо  толкова ви мъчи и притеснява това. Като нямате желание, ами не правете секс, какъв е проблема. Никъде не е писано, че мъжете или жените задължително трябва да правят секс. Който има желание, да си прави, като няма желание - не правиш, просто е.

Мен до следобеда ме побъркват,треперя,неспокойна съм,всичко ме дразни.Късния следобед и вечер съм по-добре
Типична картинка за паник атаките и депресивните състояния. Сутрин винаги е по-зле, вечер нещата се подобряват. Винаги е така.

# 851
Напротив, проблем има.
Повечето имаме партньори.

# 852
права е Джа̀нъм. Партньорите имат своите нужди - независимо дали мъж или жена. При липса на полов живот рано или късно ще се стигне до изневяра.

# 853
Аз от доста време вече не съм на медикаменти, но въпреки това нямах особено сексусално желание към партньора си, което беше породено просто от чиста липса на емоция към него по ред причини. Така, че не винаги е свързано само с приема на лекарства.

# 854
Въпросът е, че хора без чувства имат либидо и правят секс в сравнение с тези на медикаменти, които като бонус са с намалено либидо.

Общи условия

Активация на акаунт