Паническо разстройство - 65

• 24 130
  • 941
  •   1
Отговори
# 870
пила съм не на капки. Отпуска, приспива...така е

# 871
пила съм не на капки. Отпуска, приспива...така е

Мислех да опитам с по малко капки примерно да не ме успи толкова не знам

# 872
Здравейте! Някой опит с есобел 10 мг.?
Сестра ми е с внезапно  тревожно разстройство от около 2 седмици с нетърпимо напрежение, апатия и т.н.
От 6 дена пие 1/2 есобел + клонакса 3/4 на ден. От утре 1 есобел. Отчайва се че няма да се оправи.
Знам , че изисква време и трябва търпение( аз също съм с ГТР),  но ако някой е пил същата или подобна комбинация, моля кажете след колко време забелязахте някаква положителна промяна?
Изчела е всички мнения тук и просто има нужда явно да чуе/ прочете нещо окуражаващо
Благодаря!
Аз съм пила Есобел и Флуанксол( като първите няколко седмици вземах и клонарекс) и се чувствах много добре. Есобела е добро лекарство, но аз го замених с комбинацията Ципралекс и Флуанксол и така вече 10 години се чувствам много добре. Да вметна, че Ципралекс и Есобел съдържат една и съща съставка, но ми казаха, че Ципралекс е по- пречистен вариант

Благодаря за отговора! А спомняте ли си кога усетихте подобрение в съня/настроение/ тревожност?
Сестра ми го приема днес 9 ти ден. Все още се събужда през нощта и не може да спи и няма желание за нищо.
Аз със съня не съм имала проблеми,  за него може и нещо друго да се пие. Иначе с тревожността и настроението се усеща подобрение след поне 2-3 седмици прием

# 873
Благодаря elica_2007!

# 874
  • София
За Пепеляшка - 9 дена е много малко, трайно и стабилно подобрение след 4-5 месеца, евентуално подобрение на съня- може би след месец, да има търпение. И да се разсейва, да върши нещо, разходки.

# 875
Здравейте и от мен, дали е от състоянието (предполагам, че е депресия, защото нямам желание да правя, каквото и да е, само лежа, нямам особено сили и такива неща) това, че нещо ми става на стомаха и за няколко дни спира да ми се яде, а принципно си ям по график/режим от години заради спорта и просто много ме тормози това с липсата на апетит ?

# 876
Много вероятно.

# 877
Някой с опит към Пароксат? Как повлия в началото и после ? Благодаря

# 878
Здравейте пак, досега бях на консултация с психиатър, доста недоволен останах, защото имам чувството, че аз сам си изписах лечението, задавайки постоянно допълнителни въпроси, понеже тя като че ли си каза просто наизуст лекарствата.
Та в крайна сметка ми изписа хедонин 25мг и клоаксил (като не ми каза никаква схема за пиене), някой пил ли е тази комбинация ?

# 879
Здравейте  ,минаха малко повече от 2 седмици откакто пак започнах золофта и не виждам светлина в тунела.Продължавам да се събуждам с безпокойство и страх,паника ,изпотявам се силно още при самото събуждане.Постоянно ми се е свила една топка в стомаха  ръцете ми треперят,не мога да се концентрирам,особено в почивни дни когано няма какво да правя,плаче ми се,изпитвам тъга и нещастие.Особено ме притесняват натрапчивите мисли,въртят се непрекъснато в главата ми и ме правят нещастна-че съм остаряла,че живея глупав ,скучен и нещастен живот,че детето порасна ,ще си поеме по своя път,че нямам друго дете,че мъжът ми ще умре преди мен и ще остана сама,че нямам приятели....Не ми излизат ог главата за 1 минута,как да живее нормално човек...Опасявам се ,че съм.превъртяла тотално...Явно само със золофта няма да стане,в сряда ще ходя при психиатърката пак,отчаяна съм вече,не е живот това...

# 880
За НМ пия флуанксол.

# 881
И помага ли Ви,изчезват ли тези мисли или не съвсем,от какво естесхво са вашите мисли,ако ви се споделя разбира се

# 882
Има ефект, с натрупване но говоря за дълго време на натрупване, месеци.

# 883
А може ли да ми кажете разликата между хедонина (кветиапин) и флуанксола ?

# 884
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали психиатър в София, който би издал болничен по продължителен, поне месец, т.е. с ЛКК, тъй като в момента напускам работа, става дума за реални проблеми и тревожност особено в работна и стресираща среда.

Общи условия

Активация на акаунт