Паническо разстройство - 65

• 24 130
  • 941
  •   1
Отговори
# 885
Група тази капки ми разказаха играта.. Клонарекс пия по 3 капки сутрин(изписани са ми 4,5), но нямам никакво настроение нищо не ми се прави, а преди тях бяха само паник атаките пия още по половин пароксат на 4ти ден от лечението съм. Имам чувството, че нищо няма да помогне пак си получавам кризи плюс лошо настроение 🤦🏻♀

# 886
4 ден е нищо.Абсолютно.Психиатъра не обясни ли кога се появява ефекта от АД?

# 887
4 ден е нищо.Абсолютно.Психиатъра не обясни ли кога се появява ефекта от АД?

До колкото си спомням 4 седмици му трябва, но мисълта ми е дали ще се повлияят паник атаките и май се чувствам по зле психически, а преди лечението не беше така

# 888
Многократно е коментирано,че след началото на прием на лекарства състоянието в много случаи се обостря.Трябвало е психиатърът да го коментира с вас или вие да се поинтересувате какво да очаквате.

# 889
И от мен: началото е трудно. Поне месец трябва да мине, поне...

# 890
  • София
И аз същото да кажа, пишем го непрекъснато, след месец някакво малко подобрение, трайно и стабилно подобрение след няколко месеца, това е положението с тези лекарства, така действат.

# 891
И аз да допълня, без да искам да разочаровам някой, за съжаление това не е вълшебно хапче.Аз съм на 10 мг. есобел почти 4 месеца.Непрекъсната работа с психолог.Еми не летя от щастие да Ви кажа ли.Трудно се излиза от тревожно разстройство, трябва време,желание,медикаменти,търпение,упоритост и тн и тн..

# 892
  • София
Eautendre, вероятно още малко "зор".

# 893
Благодаря на всички за коментарите, но като всички в началото ми е трудно и търсех подкрепа и малки кураж 😊

# 894
Всичко ще е наред, стиснете зъби и ангажирайте ума си.Трябва време да се натрупа лекарството и с негова помощ лека полека ще се стабилизирате.Гадно е, спор няма, разбирам отлично, но търпението е разковничето.

# 895
Здравейте, може ли да ми кажете каква е разликата между хедонин и флуанксол, защото четох, че и двете се водят антипсихотици, а един психиатър ми ги изписа и двете, друг само антидепресант и хедонин ?

# 896
Аз съм на флуанксол, но не мога да споделя мнение, защото нямам представа.Мисля, че за медицински продукт може да даде мнение само сертифицирано лице.Може би съставката да е различна.. не знам наистина.

# 897
Здравейте, писала съм и преди в темата, но ще се представя отново. На 27г живея във Франция . Страдам от тревожност, паник атаки (не всеки ден) и постоянен стрес. Миналата година откриха , че имам проблем със сърцето - тахикардия. Направиха ми интервенция (аблация) , казаха успешна. Работих цяла зима, до края на април. Бях сладкар в ресторант, много напрегнат период, постоянен стрес, не можех да спя, да ям и т.н. След като спрях работа започнаха всичките неща, които изброих. Но най-мъчително за мен е постоянната липса на въздух . Мисля, че ще разберете за какво говоря. Постоянно "проверявам" дали мога да дишам като поемам въздух до край. Ако успея - супер. Ако не - започва паниката. Опитвам се да го контролирам, но не винаги успявам. Това е по цял ден. Нон стоп, без почивка. Изписаха ми Велаксин 0.75 , но не го започнах от страх за излизане от ритъм, понеже това е доста често срещан страничен ефект. Пия атаракс понякога за сън, капки валериан при нужда и спрей на Бах . Лекувана съм преди време в рамките на 3 години за същите неща, но в България с други медикаменти - успешно. Посъветвайте ме на къде да се отправя .  Майка съм на две деца и ми е важно да се чувствам спокойна и сигурна в себе си. Не знам какво точно да направя. Ще помогне ли изобщо въпросния медикамент за точно това състояние... да се отправя към друг лекар? Наистина не знам и всеки ден го мисля.

# 898
Трябва ви лекарство. В момента се мъчите.

# 899
Здравейте, писала съм и преди в темата, но ще се представя отново. На 27г живея във Франция . Страдам от тревожност, паник атаки (не всеки ден) и постоянен стрес. Миналата година откриха , че имам проблем със сърцето - тахикардия. Направиха ми интервенция (аблация) , казаха успешна. Работих цяла зима, до края на април. Бях сладкар в ресторант, много напрегнат период, постоянен стрес, не можех да спя, да ям и т.н. След като спрях работа започнаха всичките неща, които изброих. Но най-мъчително за мен е постоянната липса на въздух . Мисля, че ще разберете за какво говоря. Постоянно "проверявам" дали мога да дишам като поемам въздух до край. Ако успея - супер. Ако не - започва паниката. Опитвам се да го контролирам, но не винаги успявам. Това е по цял ден. Нон стоп, без почивка. Изписаха ми Велаксин 0.75 , но не го започнах от страх за излизане от ритъм, понеже това е доста често срещан страничен ефект. Пия атаракс понякога за сън, капки валериан при нужда и спрей на Бах . Лекувана съм преди време в рамките на 3 години за същите неща, но в България с други медикаменти - успешно. Посъветвайте ме на къде да се отправя .  Майка съм на две деца и ми е важно да се чувствам спокойна и сигурна в себе си. Не знам какво точно да направя. Ще помогне ли изобщо въпросния медикамент за точно това състояние... да се отправя към друг лекар? Наистина не знам и всеки ден го мисля.

Лекарството, което са Ви изписали не го пиете така ли? Пт страх и аз задържах моето лечение с паник атаки, но според мен всяко начало е трудно трябва да се опита иначе как ше знаете дали е ок. Аз още не чакам ефект, но съм много в началото

Общи условия

Активация на акаунт