Паническо разстройство - 65

• 24 130
  • 941
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте  ,минаха малко повече от 2 седмици откакто пак започнах золофта и не виждам светлина в тунела.Продължавам да се събуждам с безпокойство и страх,паника ,изпотявам се силно още при самото събуждане.Постоянно ми се е свила една топка в стомаха  ръцете ми треперят,не мога да се концентрирам,особено в почивни дни когано няма какво да правя,плаче ми се,изпитвам тъга и нещастие.Особено ме притесняват натрапчивите мисли,въртят се непрекъснато в главата ми и ме правят нещастна-че съм остаряла,че живея глупав ,скучен и нещастен живот,че детето порасна ,ще си поеме по своя път,че нямам друго дете,че мъжът ми ще умре преди мен и ще остана сама,че нямам приятели....Не ми излизат ог главата за 1 минута,как да живее нормално човек...Опасявам се ,че съм.превъртяла тотално...Явно само със золофта няма да стане,в сряда ще ходя при психиатърката пак,отчаяна съм вече,не е живот това...
Каква доза ви е изписана? Подобрение се очаква поне след месец.

# 901
По 1 таблетка Золофт на ден.Имам вече някакво подобрение,от 2-3 дни,но не съм съвсем добре.Натрапчивите мисли се появяват пак,но не са така силни все още изпитвам безнадеждност и огромна тъга.Днес бях при психиатърката,тя ми и8пися още 1 антидепреснант,защото золофта съм го пила дълго спо.ед нея.Бринтеликс мисля че беше.Разбрахме се след 3 седмици да ида пак...

# 902
вие не стартирате  ли със золофт за първи път, как така е пит дълго?

# 903
6 години го пих ,от 2018 година,януари 2025 го спрях и изкарах без никакви лекарства до септември

# 904
Ясно.
Странно, аз като съм го спирала и след месеци го започвам отново нямам толкова дълга адаптация. До десет дни съм ок.

# 905
Явно психиатърката заради това реше да ми напише още една лекарство,не знам,аз.вече трета седмица го пия золофта

# 906
Ще получиш подобрение, още малко да се понатрупа. Междувременно, ако може с нещо се ангажирай, да не работи умът толкова.

# 907
Здравейте отново,изписаха ми атаракс по половинка сутрин и вечер,бех по добре спрях ги за няколко дена и пак така...Иначе това са ми резултатите от преди 7 месеца,тези дни сигурно ще правя пак.
Относно изследванията хемоглобина ми е в норма,днес ще кача изследванията от преди 7 месеца да си кажете мнението.Междувременно ,дали можете да ми кажете нещо за това тупкане,какво бих могла да взимам,ако имате лични наблюдения за нещо не много силно, защото ме побърква,докато ида на някакъв лекар..

Преди седем месеца ги имах за няколко секунди/минути през няколко дена,но си отшумяха.А сега от няколко седмици са си постоянни,тупкането е ново него го нямаше преди...
За седем месеца ЩЖ може да се разбута. Нали симптомите не са ви отпреди седем месеца, а отсега.

# 908
Обърни внимание на щитовидната жлеза.В случая фт4 трябва да бъде в горната 1/3 от референтните стойности и показва,че конверсията ти не е добре.Хубаво  е да се пускат всички  5 показателя,поне за установяване на проблем.Потърси ендокринолог.

# 909
Ендокринолог ми каза тези да направя и после каза на база резултатите ,че всичко е наред.Кои 5 показателя да пусна ,ако е удобно да ми кажете.Благодаря. Simple Smile
Обърни внимание на щитовидната жлеза.В случая фт4 трябва да бъде в горната 1/3 от референтните стойности и показва,че конверсията ти не е добре.Хубаво  е да се пускат всички  5 показателя,поне за установяване на проблем.Потърси ендокринолог.

# 910
TSH, FT3, FT4, Anti-TPO(MAT) Anti - Tg(TAT) 
Това е темата за Хашимото https://www.bg-mamma.com/?topic=1809445.Ако искаш консултирай се и там.Прегледай първа страница,има препоръчани специалисти.

# 911
Много Ви благодаря.Мислите ли ,че поне част от оплакванията ми може да са от ЩЖ,при положение,че все пак влизам в някакви реф.стойности.
TSH, FT3, FT4, Anti-TPO(MAT) Anti - Tg(TAT) 
Това е темата за Хашимото https://www.bg-mamma.com/?topic=1809445.Ако искаш консултирай се и там.Прегледай първа страница,има препоръчани специалисти.

# 912
И при мен щитовидните хормони не са оптимални,въпреки,че редовите ендокринолози твъ дят ,че са добре.Със сигурност имат отношение към оплакванията смятам.При мен има и естрогенова доминатност.Записала съм се.при доктор Ангелина Недялкова,но кой знае кога ще ви дойде часът...Пожледнах в темата за щитовидната жлеза,но не видях кои специалисти хрепоръчват?

# 913
Посочени са на първа страница.
Да,смятам че много от оплакванията споделяни в темата могат да се дължат на физиологичен проблем-хормони,дефицити и т.н и трябва първо те да се изключат.

# 914
Благодаря,ви точно онзи ден писах и в тази тема надявам се на насоки на къде да тръгна,пия си атаракса,като че ли е една идея по- спокойно ,даже си правих упражненията вкъщи,но от вчера пак,отпаднало,все ми е студено и тази тежест и претупкване при движение ту го има ту не,всякаш претупква и ме стяга или дави,освен това усещам като тежест в гърлото и в гръдните кости,над гърдите,където е точно под вдлъбнатината на шията,по снимките в интернет гд където е тимусната жлеза май..Незнам и на какъв лекар да ида за да се види точно това място не е за УНГ ,ходих при няколко различни, и пулмоложката направи всички изследвания+снимка и не е от там,кардиолог също ми прави ехокардиография и други изследвания,според всички съм напълно здрава...

Общи условия

Активация на акаунт