Паническо разстройство - 65

• 20 080
  • 756
  •   2
Отговори
# 735
Относно синината на крака, психиатърът на дъщеря ми е казал, че дозата при нея е ниска и не би трябвало да е от медикаментите. За нейно спокойствие да пусне ПКК, но най-вероятно се е ударила без да разбере.

# 736
Здравейте, отдавна не съм писала тук, бях добре, но се случи нещо.. искам да ви помоля за помощ, ако някой от вас е имал такъв проблем да сподели.. . От юли месец имам проблем с често уриниране, като при мен започна 4-5 дена след посещение на море. Една вечер станах 4-5 пъти да уринирам, на сутринта пак беше горе долу така, после малко си пооправи, но се появяваше пак. Отидох на гинеколог, урина- малко повишени левкоцити, даде ми уро-3( имах годеж, за да се подсигуря поисках нещо за проблема), стерилната урина заради цикъла успях да пусна след около 2 седмици, излезе ми 10/4 ентерекокус, но гинеколога ми каза, че за да е активна инфекция трябва да е 10/5 и над това. Каза, че може да е нещо от червата, изписа ми прахчета и каза, да ги пия, от тях още повече започнах да ходя и ги спрях след 3 тото, и после имаше моменти на влошаване и подобрение. Когато е добре тъкмо се успокоявах и после пак…пиех антидепресанти, бях ги спряла 6 месеца нямах проблеми, но заради това уриниране и ненамирането на решение пак получих симптоми на безсъние, липса на апетит и тревожност и се наложи пак да ги почна.( 1 дуласолан сутрин и половинка флуанксол)
Личната ме провери на ехограф, каза, че всичко е добре. Пусна ми пак урина и стерилна урина, и там вс беше отрицателно. Тя ми каза, че може да е неврологичен мехур, изписа ми уринал, но не помага… така съм вече  от 2 месеца.. Утре съм на уролог в Плевен и се притеснявам. Исках да ви попитам, как сте сега, решихте ли проблема с това уриниране?( На 22 съм). Благодаря предварително !
Бях на уролог, каза ми че 10/4 стига за инфекция, даде ми зевесин за свръхактивен мехур, каза да пусна пак стерилна урина и да му се обадя…. През деня сакяш понякога има подобрение, но понякога пак се връща през 30-40 мин.. даже и по- малкоо.. Ходя на университет и ми е много неприятно постоянно да ходя до тоалетната, редовна форма съм, наистина ми омръзна вече, изобщо не искам да ходя заради този проблем, вече искам просто да заспя и да не се събудя… обнадеждавам се, но после пак провал.. искам просто да съм нормална…

# 737
Здравей, вероятно имаш уринарна инфекция. Нека ти изпишат лечение и го почвай. Ще мине.
Аз имам смъкване на матката заради което често пишкам и те разбирам, колко е неприятно. В някои нощи съм ставала по три пъти на тоалетна. При теб ще мине с правилното лечение, успокой се!
Успех!

# 738
Здравей, вероятно имаш уринарна инфекция. Нека ти изпишат лечение и го почвай. Ще мине.
Аз имам смъкване на матката заради което често пишкам и те разбирам, колко е неприятно. В някои нощи съм ставала по три пъти на тоалетна. При теб ще мине с правилното лечение, успокой се!
Успех!

Наистина се надявам да мине, защото вече това състояние колкото и да казвам, че ще свикна ми докарва много тревожност и плач… буквално не съм себе си.. самосъжалявам се, не е огромен проблем, но вече ми пречи да се наслаждавам на живота и момента не мога да се отпусна…

# 739
Важно е да излекуваш инфекцията, за да не хронифицира.

# 740
Здравейте, възможно ли е след три седмици употреба на амитриптилин да имам гадене и сухота в устата?

# 741
Здравейте, възможно ли е след три седмици употреба на амитриптилин да имам гадене и сухота в устата?

Аз съм пила Анафранил и имах сухота в устата за известен период от време.

# 742
Здравейте,мили хора след 1000 прегледа и писане по какви ли не групи,май се оказа ,че съм за тук поне според всички останали.Ще съм благодарна ,ако дадете мнение дали наистина е така,защото мойте симптоми са доста физически,а и винаги съм била от типа хора които след всяка буря просто се стягат и продължават напред.От около месец започнах да чувствам стягане в носа,стомаха и над гърдите ,което ме кара постоянно да си поемам въздух.Да речем ,че някак свикнах със тов а,но от известно време започна сърцебиене,и постоянно усещане на пулса дори и в легнало състояние просто всичко ми тупти.Освен това се получава често когато ям или пия вода,от което за няколко дена вече съм свалила 4 кг.защото нямам апетит,а когато имам не смея да ям ,защото още докато дъвча сърцето ми започва да тупка и се задъхвам.Първо беше моментно и след като повървя и се намокря със студена вода в рамките на 30/40 минути минаваше и все едно всичко се отпушваше,но вече е всеки ден по цял ден,все едно цялото ми тяло е стегнато,иначе съм си в кондиция,и постоянно си намирам работа да не му обръщам внимание,но то се случва и веднага след ставане от сън.Няма нищо което да ме тревожи в момента,или нещо супер стресово да е станало.Освен това се задъхвам и изморявам докато говоря,и гласът ми започва да трепери,има моменти и в които всякаш езикът ми го няма или е много подут...Като го пиша май наистина не звучи много логично,но все пак ще съм ви благодарна ,ако за съжаление със опита си ми кажете наистина ли е някаква тревожност и паническо разтройство?

# 743
ЩЖ изследвахте ли?

# 744
Здравейте,мили хора след 1000 прегледа и писане по какви ли не групи,май се оказа ,че съм за тук поне според всички останали......................................Освен това се задъхвам и изморявам докато говоря,и гласът ми започва да трепери,има моменти и в които всякаш езикът ми го няма или е много подут...Като го пиша май наистина не звучи много логично,но все пак ще съм ви благодарна ,ако за съжаление със опита си ми кажете наистина ли е някаква тревожност и паническо разтройство?

Задължително трябва да се изключат органични причини – особено при новопоявили се симптоми със задух, сърцебиене и загуба на тегло. Това може да е от щитовидна жлеза, сърдечен ритъм, гастро-езофагеален рефлукс, анемия, електролитни нарушения.

Това, че се появява при хранене и говорене, е червена лампичка за функционални, но и органични фактори.

Често е и/и, а не „или“. Човекът може да има физиологичен trigger (например гастро-рефлукс или сърцебиене при хранене), върху който тревожността да „насложи“ усещане за постоянна опасност.

# 745
Здравейте.
Изписаха ми да пия аритави и атаракс за силна тревожност.
Някой от Вас пил ли е тази комбинация и какво мога да очаквам като странични ефекти, най-вече се интересувам за кг., тъй като съм в менопауза и ми е противопоказно да качвам кг., заради костите.

# 746
На кардиолог ходих,нищо ми няма според лекарката.За Щитовидната на преглед и кръвни преди 7 месеца всичко беше в норма.Само на гастро не съм ходила...Сърцебиенето при хранене на какво може да се дължи според вас...От толкова изследвания и лекари вече незнам накъде да продължа,вкъщи вече не ми и вярват,че ми има нещо...

# 747
Незнам кое е "всичко",което сте изследвали(5 показателя са) и в норми не означава оптимални стойности.За дефицити изследвали ли сте се,ИР,анемия(както вече е предложено)

# 748
За седем месеца ЩЖ може да се разбута. Нали симптомите не са ви отпреди седем месеца, а отсега.

# 749
Относно изследванията хемоглобина ми е в норма,днес ще кача изследванията от преди 7 месеца да си кажете мнението.Междувременно ,дали можете да ми кажете нещо за това тупкане,какво бих могла да взимам,ако имате лични наблюдения за нещо не много силно, защото ме побърква,докато ида на някакъв лекар..

Преди седем месеца ги имах за няколко секунди/минути през няколко дена,но си отшумяха.А сега от няколко седмици са си постоянни,тупкането е ново него го нямаше преди...
За седем месеца ЩЖ може да се разбута. Нали симптомите не са ви отпреди седем месеца, а отсега.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 11:01 от 01046050

Общи условия

Активация на акаунт