Паническо разстройство - 65

• 20 134
  • 764
  •   2
Отговори
# 750
Магнезий-обсъждали сме в темата хелатирани форми и дози

# 751
Аз пия Магне Доро Бкомплекс по принцип ,незнам колко е добър...
Магнезий-обсъждали сме в темата хелатирани форми и дози

# 752
Най-добрият и усвоим като форма от организма е магнезиев бис глицинат на прах.Скъпичък е.

# 753
Това зависи от организма.Има различни хелатирани форми и всеки може да прочете,да изпробва и да прецени кое му понася и действа.

# 754
Здравейте,от 2018 година пия Золофт,първоначално в комбинация с Прегабалин, за тревожно-депресивно разстройство.Миналата година есента започнах консултации с психолог в продължение на 6 месеца и по препоръчана от него схема спрях Золофта.Преди това се опитвах още 2 пъти без успех.Золофт не пия от февруари месец.Чувствах се добре,но сега края на август започнаха страхотни натрапливи мисли,депресия и силна тревожност в момента-неспосойствие,треперене,раздразнителност,не мога да правя нищо.Психиатърката при която ходя е отпуск и отидох при друг.Каза ми пак да започна Золофт но в комбинация с Клонарекс.Много ме притеснява този клонарекс и съм много объркана.Психологът казва че няма нужда от антидепресант,а само от успокоително ,и че след 3-5 дни всичко ще ми мине.Не знам на кой да се доверя.....всичко ми се струва толкова.трудно.Факт  е, че не се чувствам добре,не спя,не се храня,супер тревожна съм,не мога да се концентрирам в нищо,само мисля за смъртта....

# 755
Ами вие как мислите?! Психолога да си гледа неговата работа! Психиатъра е този, който изписва лекарствата. Ако се притеснявате вземете още едно мнение от ПСИХИАТЪР. Психолозите не са учили да изписват лекарства. Да не говорим , че всеки втори , който няма какво да учи и не го бива за друго , записва психология. Такива психолози може да нанесат повече поражения , отколкото да помогнат. От личния ми опит със сина ми на един добър психолог не попаднахме , а доста сменихме- коучи, моучи , незнам ти какви . Повечето са си повярвали много. Когато нещата са сериозни , колкото и да са добри , тяхната работа е съпътстваща лечението!

# 756
Благодаря Ви за отговора,може би това моето е рецидив и трябва да се примиря ,че няма да стане.работата без лекарства.Не е нормално животът да ми се струва толкова безсмислен,да плача ,да не ми се прави нищо...

# 757
Здравей,
Аз съм така.
Спирала съм золофта и флуанксол 3,4 пъти, защото се чувствах отлично. Издържам няколко месеца и се случваше нова криза. Връщане се към лечението всеки път.
Но аз си държа връзка с психиатъра.
При мен всяко започване на лечението включва и клонарекс, за кратко и го спирам. Не съм имала проблеми. Но много хора тук са против.
За психолога съм на същото мнение, ролята му е помощна, а не водеща.

# 758
Клонарекса на мен ми е изписан 2 х 0.5 мг,обаче много ме е страх от него,вие как сте го пили?И когато сте започвали золофта пак,по половин или по едно сте го започвали?От колко време сумарно пиете золофта?Аз много се притеснявам,че дългосрочният прием може да навреди,но явно без него не става...

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 11:16 от misssixty223

# 759
Аз съм била на доза 0,5мг клонарекс, разделено на три. 1/4-14-1/2. Постепенно намаляваах.
Вашата ми се струва висока, но не ме слушайте мен , а си обсъдете с лекаря.
От клонарекс много ми се спеше.
Золофта също започвах с нарастваща доза. От половин за няколко дни минавах нагоре.
Не помня от коя година пия золофта, аз пия и флуанксол постоянно. Може би 8години. Може и повече да са вече.

# 760
Да,2 х 0.5 ми е изписано,но не от моята психиатърка,защото тя е в отпуск до понеделник,а от друг лекар.На нея й имам голямо доверие по принцип,този доктор не го знам.Мисля да започна с прегабалин вечер,защото е по-безобиден,пила съм го преди и нямаше проблеми...Този клонарекс не знам...сбърках се направо...

# 761
Клонарекс много бързо успокоява напрежението.
Ако имаш телефон й пиши на Вайбър. Може да отговори.
Аз лично бих се опитала да издържа до преглед с нея. Понеделник е сравнително бързо. Ти си прецени.
Ако си вземеш клонарекс може да пиеш една четвърт или една втора таблетка вечер, за да спиш. Това е малка доза и до понеделник няма как да ти навреди, нито да привикнеш.
По нейна преценка ще си продължиш лечение.

# 762
Това обмислям и аз,но вече трета седмица се мъча адски и просто не знам....знаете как е

# 763
Знам, много е неприятно. Допълних горния пост за клонарекс.

# 764
Няма какво да ви притеснява клонарекса, пийнете половинка от 0.5 преди лягане и тревожността ще се тушира, после идете при лекаря, който е лекуващ.

Общи условия

Активация на акаунт