Паническо разстройство - 65

• 24 323
  • 945
  •   1
Отговори
# 15
Аз започнах скоро Сероксат, флуанскол 1 таблетка и Клонарекс 1/2 таблетка от 0,25. Усетих, че флуанксола след толкова време прием вече не ми действа и се чувствам дори зле от него. Четох много американска литература, докато разбера, че работи на допаминовите и серотониновите рецептори и аз се чудя защо не ми действат АД, а то се оказва, че флуанксола спира пълният му ефект. Научно доказано е. Спрях го рязко, но и 5-6 дена преди това започнах да спирам и Клонарекс (1/4) и усетих, че изведнъж ми идва много рязко спирането на всичко и говорих с психиятъра ми да се върна на 1/2 клонарекс, докато Сероксата заработи напълно. Надявам се скоро всичко прочетено да започне да работи и логиката ми, заедно с удобрението на психиятъра да даде резултат.

Поздрави!

# 16
Може ли някой, който е пил велаксин да напише мнение, как му действа. Знам че е индивидуално, но все пак търся хора, които са го пили или го пият.

# 17
Здравейте,
Жена , на 40 години съм и съм с повишена тревожност през по- голямата част от времето.
Поради чести нощни събуждания с тахикардия, вечер, преди сън пия конкор кор по 1,25
Тове е преди повече от три години.
Напоследък , обаче забелязвам, че пулсът ми по време на сън пада до 45,а последните два дни в покой ми стига до 55. Ако има значение точно тези два дни съм в менструация.
Може ли някой да ми сподели дали е имал сходни симптоми.
със сигурност ще ида на лекар, но и в момента съм доста притеснена ,този пулс ми се струва прекалено нисък,  затова се обръщам към вас за споделено мнение.
Не спортувам. Единствено йога два пъти седмично и задължителни 13 000 крачки на ден.

# 18
Puzzling при прием на три различни хапчета как реши, че точно флуанксола ти действа зле.
Струва ми се, че си се съгестирал от четенето.

# 19
Единственото  хапче, което като страничен ефект има замайване е флуанксола. Не ме разбирайте погрешно. Аз го приемах около 4 години и съм склонен да кажа, че ми е помогнал много! Преди известно време лекуващият ми лекар ми каза, че трябва да го спрем, защото давал странични ефекти след дългогодишна употреба(не при всички хора). Аз тогава се зачудих защо така ми говори и не вярвах и реших да си го пия. Преди известно време смених антидепресант и той не подейства (преди това не ми се е случвало антидепресант да не ми подейства след 2-3 седмици). След това смених с друг. Усетих го, чв има действие, но все едно нещо му пречи да си разгърне пълния ефект, въпреки че приемам достатъчна доза. Спряхме флуанксола и на другия ден замайването изчезна. Антидепресантът не е заработил още на 100%, но усещам, че ще. И все пак флуанксол си е доста добър препарат за предназначението му!

# 20
Не знам, може би е така но ми прозвуча като да си се повлиял от прочетеното.
Дано имаш успех занапред.

# 21
Здравейте, на 15 Април стана 1 год прием на Золофт по 1 на ден. Като цяло съм доволна от него, спря ми тревожност и паник атаките.. Знам,че е глупост но сама реших,че щом се чувствам добре е редно да ги намаля на половина. И така близо 10-13 дни може и повече бих половинка. В началото нищо,но от 3 дни съм с главоболие от сутрин до вечер и със замаяност и напрежение в главата. Явно е от намалената доза, върнах си дозата на 1, но още се чувствам така.. вече 3,4 дни

# 22
Здравейте, пия Велаксин почти от 2 месеца. Първия месец с флуанксол, но сега съм само на велаксин, но все още имам хипохондрични пристъпи. Постоянно се опипвам и търся причина да се хвана. Не съм толкова тревожна, но също се хващам, че ми се появяват и натрапчиви мисли.
Кога започва да действа хапчето, зящото към момента започвам да се чудя дали изобщо… има някакъв ефект от него Sad

# 23
Здравейте, пия Велаксин почти от 2 месеца. Първия месец с флуанксол, но сега съм само на велаксин, но все още имам хипохондрични пристъпи. Постоянно се опипвам и търся причина да се хвана. Не съм толкова тревожна, но също се хващам, че ми се появяват и натрапчиви мисли.
Кога започва да действа хапчето, зящото към момента започвам да се чудя дали изобщо… има някакъв ефект от него Sad

Защо сте спрели Флуанксол? Той е основен срещу натрапливите мисли.

# 24
аз съм в шок за колко кратко време ви спират лекарства

# 25

Защо сте спрели Флуанксол? Той е основен срещу натрапливите мисли.
[/

Така ми бяха изписани. Флуанксол за месец и след това продължавам само на Велаксин.

# 26
Здравей. Аз за паник атаки и натрапчиви мисли бях на Дулодет 30 мг и сега пия през ден, защото го пих всеки ден 3 години и се опитвам да го спра, да видим... Предлагали ли са ти Дулодет. Аз бях с много психосуматични симптоми. Мина време докато ми подейства, но не помня колко точно. А и бях страшен хипохондрик ако знаеш колко болести си измислях

# 27
Някой имал ли е проблеми с приема на Стрезам?
Пия го почти месец и се чувствам като "полуидиот"..... имам замайване, "черни мушици" пред очите, болки в корема, сънливост, неспокойно ми е, на всичкото отгоре като някой ми говори нещо, имам чувството, че не възприемам, а си отговарям, каквото си искам, ужасно е просто.
Та се чудя възможно ли е да е от това лекарство /вече ме е страх да го пия/ или е реакция от спиране на Клонарекса?
На психиатър съм в петък, но от ден на ден с това лекарство вместо да съм по-добре, аз съм по-зле.

# 28
Здравейте мили момичета. Ще започна с това, че вече 10 години имам проблеми с психиката. Периодично получавам епизоди на депресия и паник атаки, ОКР, хипохондрични пристъпи. Опитвала съм лечение с антидепресанти през тези години, но страничните ефекти не можех да приема, най-вече повръщането, кървене от носа и прочие. Единствено след раждането пиех елифай 6 месеца и имаше резултат. 6 месеца след спирането всичко на ново. Реших да се справям сама, започнах работа и 2 години успявах да балансирам що годе. Всичко сега започна преди 2 седмици, след като се оперирах от хемороиди. Мислите за усложнения след операция и стреса ми провокираха спазми в сфинктера, мисля че се дължи на психиката ми, тъй като се появяват в момент на заспиване и отпускане на тялото. Според лекарката зараства добре и е нормално да имам чувствителност, болка и свиване в мускулите, но съм прекалено сензитивна и усещам всичко много осезаемо. Когато се разсейвам е добре, но легна ли да спя ме побърква, започва се спазми, сърцебиене, треперене и всякаш ток преминава през мен. Опитах с тритико, но не ми влияе. Предложете ми нещо ефективно да поспя спокойно и се тревожа от запек, тъй като повечето антидепресанти и успокоителни предизвикват запек.

# 29
Здравейте на всички.
Имам въпрос към пилите Бифлокс / Прозак/. На мен ми бе предписан от психиатър с оглед на това, че е единственият, от който не се напълнява /имах опит с Ремирта и др/
Пих го една година с постепенно намаляване на дозата. От спирането му , година и нещо досега аз не мога да спра да качвам килограми. Ям много и не се движа, ще кажете. Да, ама не. На режимно хранене пържола и салата и яйца и салата съм, с което винаги съм поддържала здравословно тегло. Спортувам също-кардио и тежести, имам малко дете, около постоянно тичам.
Нещо страшно е това. В чуждите форуми има инфо, че спирането прави човек силно инсулиново-резистентен, но с това мое хранене няма как да се случи като цяло. Има ли друг "пострадал" като мен? Депресията ми силно се засилва като знам, че вече теглото ми е независещо от моите усилия и крайно притеснително.

Общи условия

Активация на акаунт