Паническо разстройство - 65

• 24 283
  • 945
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! И аз да споделя моята болка.. дойдат ли жегите се започва пак с дереализацията, замайването и мъглата в мозъка, което е отвратително.. защо така дойде ли лятото се влошавам въобще не ми влияят добре тези жеги, а преди обичах лятото.. Как се справяте тези на които им влияят зле жегите? Имате ли някакви съвети? Гледам да пия повече вода, но до там.

# 91
Май като цяло лятото го водят "тригер" за хора с емоционални и психични проблеми.

# 92
Ми не се справяме.. просто си живеем така, и стоим на хладно. Аз поне де…

# 93
Гледам да стоя на климатик, ако съм била навън повече време в жегата ми е в кърпа вързана поне една паник атака след прибиране. Simple Smile

# 94
Здравейте,
Някой да е правил генетичния психиатричен тест, за да ми помогне с информация?
Лекуващият психиатър държи да го направя,  но нищо не разясни - къде, кога излиза резултат, кой го разчита?

Знам,  че д- р Теменужка Йорданова от ВМА
работи с теста, но категорично съм против това тя да го направи и разчете. Имам съображения.

# 95
Какво те интересува по-точно? Правихме на сина ми в Геника. Вземат кръв , около 1500 лв пълен панел. Има и съкратен ( само за антидепресанти) за 900 лв. Излиза за 10 дни. Дават доклад около 10 страници, но нищо съществено. Телефон на генетик, с който психиатъра може да се свърже и да говори. Кой е настоящият и психиатър?
Сподели защо си против нея? Сега се молим да се съгласи сина ми да отиде на лекар. Чудя се между Теменужка Йорданова и Росица Владимирова.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 19:10 от Incantrix

# 96
Чела съм на няколко места, че  Йорданова го е обърнала на печалбарство с тези тестове.
За Росица Владимирова няколко момичета тук ми писаха, че изобщо не са доволни - нервна, претупва.
Моят психиатър е във Враца.

В кой град в Геника правихте теста?
Докладът кой го разчита?

# 97
Какво те интересува по-точно? Правихме на сина ми в Геника. Вземат кръв , около 1500 лв пълен панел. Има и съкратен ( само за антидепресанти) за 900 лв. Излиза за 10 дни. Дават доклад около 10 страници, но нищо съществено. Телефон на генетик, с който психиатъра може да се свърже и да говори. Кой е настоящият и психиатър?
Сподели защо си против нея? Сега се молим да се съгласи сина ми да отиде на лекар. Чудя се между Теменужка Йорданова и Росица Владимирова.
Опитайте при Цветеслава Гълъбова.Не съм и била пациент ,но мой близък се лекува при нея и отзивите са прекрасни.

# 98
Кръв му взеха в  Пловдив. Искахме да ходим до София, но ни казаха, че няма смисъл. Събират кръв от всички пунктове и се носи в София. Доклада можеш и сама да си го разчетеш, генетик също дава информация. Ходихме при един лекар, който уж разчита теста и той нищо съществено не измисли. Ами пишело едно, но на практика не се получавало така. Абе не искам да те разочаровам, но за мен си е пълна загуба на пари. Всичко е теория на вероятностите.

# 99
Ами, то излиза, че 80 % от антипсихотиците са подходящи. Поне аз така го разбрах.
И какво- започна се проба на всички?
А за антидепресанти правиха ли?

# 100

Виж гените оцветени в зелено и в лилаво какво показват. Всъщност до колкото разбирам избягват тези ,които имат удивителни . Всъщност на нас ни трябваше кой антидепресант е подходящ. И въпреки теста доктора пак не можа да прецени. Така като го гледате кой трябва да е подходящия? Това, което пишеше по-нататък е че при неговия генотип антидепресанти от SSRi не са подходящи.

# 101
Чела съм на няколко места, че  Йорданова го е обърнала на печалбарство с тези тестове.
В кой град в Геника правихте теста?
Докладът кой го разчита?
Йорданова много държи, задължително да си направиш този тест, защото взема процент от лабораторията за всеки изпратен пациент при тях.
Иначе самия тест е напълно мошеническа и измамническа далавера, измислена за да се вземат парите на наивните хора. Ако с този тест можеше да се определи точно кой антидепресант да пиеш, то всичко в психиатрията вече щеше да е цветя и рози. Всеки пациент, щеше да си прави в началото теста, да му определят веднага правилните АД и готово - човекът е излекуван. Да ама не - не става работата така и пак се налучкват лекарствата по метода на проба-грешка.
С една дума - не се лъжете да си давате парите на тези измамници от Геника. Ако пък имате излишни хилядарки, дайте им ги, какво толкова.

# 102
Здравейте! И на мен жегите не ми се отразяват добре. Не пия нищо, но тревожността ми почна да се връща и оня ден получих ПА ама някак не я отразих особено. Но поредно лято дойде ли Юни и усещам депресията как се опитва да ме върже пак. Сега съм и в сесия и допълнително се напрягам.
Лирена, кой психи посещаваш във Враца?

# 103
Някой със страх от полудяване? Как се борите с тази мисъл?

# 104
Някой със страх от полудяване? Как се борите с тази мисъл?
само когато съм в криза, т.е без лекарства. Повтарям си всичко е наред, но досега винаги стигам до лекарства. Страхът изчезва, когато си ги пия и се чувствам нормално.

Общи условия

Активация на акаунт