Паническо разстройство - 65

• 19 010
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
И аз така, чувствам се добре и вярвам, че няма да се повтори ситуацията. Даже после.път и мъжа ми твърдеше, че се справям и да пробвам да ги спра. Уви, изкарвам до половин година и се почва наново.
Последния път не отидохме на предплатена почивка в Гърция, мъжа ми щеше да се гътне от нерви. Та така.

# 631
Здравейте!
Преди около месец всичко започна с един постоянен шум в ухото, (като бучене в главата). Постепенно започнаха главоболия, напрежение в главата, стягане в гърлото и главата. Появиха се паник атаки, силна тревожност, периоди на подобрение, но след това всичко се връща отново.

Ходих по лекари, УНГ, невролог, пусках изследвания, накрая стигнах до психиатър, който ми изписа Коаксил, но го спрях заради странични ефекти – ниско кръвно, сърцебиене и общ дискомфорт.
Сега съм 4-ти ден на Бринтеликс, но имам чувството, че симптомите се засилиха – повече напрежение, безсъние, шум, стягане в гърлото.  Ако някой е минал през подобно нещо – как се справихте? Колко време ви отне, за да подейства медикаментът? Нужна ли е смяна? Минава ли наистина това усещане за стягане и напрежение?

# 632
Здравейте, има ли някой, който приема Абизол? Изписан ми е като допълнение (половин таблетка) към Бифлокс (3х20 мг) за ОКР. Пия го вече от две седмици и сънят ми се наруши. От Бифлокс нямах проблеми със съня, преди това съм приемала Сероксат - отново за ОКР и паник атаки, но психиатър ми го смени заради съмнение за инсулинова резистентност, консултирана при ендокринолог. Имали ли сте проблеми със съня при прием на Абизол и ако да, кога да очаквам да отшумят? Пия го вечер, както и Бифлокса - около 19:00.

# 633
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но ето ме.
Нещо тревожността ме удари с пълна сила. Започнах Стрезам, но нещата като че ли се влошиха от него. Възможно ли е да дава обратния ефект, и да ме разтреперва, вместо да ме успокоява? Не ми се връща в това състояние, просто няма да го понеса…

# 634
Здравейте, отдавна не съм писала тук, но ето ме.
Нещо тревожността ме удари с пълна сила. Започнах Стрезам, но нещата като че ли се влошиха от него. Възможно ли е да дава обратния ефект, и да ме разтреперва, вместо да ме успокоява? Не ми се връща в това състояние, просто няма да го понеса…

Аз пих Стрезам преди 4-5 месеца, изобщо не ми действаше по никакъв начин, съмнявам се от него да се разтрепервате.
Аз да попитам постоянно ми "препускат" разни мисли из главата, т.е. мисля едно, а в главата ми сякаш някой ми сменя мислите и думите, това възможно ли е да е от тревожност, много е кофти, на моменти едвам издържам!

# 635
Възможно е да са натрапливи мисли - появяват се нежелани мисли в главата Ви, които са точно противоположните на това, което мислите и чувствате. Предизвикват силен стрес и се произвеждат стресови хормони в организма, към които мозъкът привиква впоследствие, и така се научава да предизвиква нови и нови количества адреналин и норадреналин - чрез натрапливи мисли, които да генерират стрес. Това ми го обясни специално един от психиатрите, при които ходих. Аз лично вече от близо 5 години страдам от натрапливи мисли, за които съм сигурна, че не са мои, че са точно обратното на това, в което мисля и вярвам. Запозната съм с механизма на натрапливите мисли (обсесиите) и ритуалното поведение (компулсиите), но въпреки това, когато се появи в главата дадена лоша мисъл, усещането е неописуемо ужасно, все едно умираш всеки път при появила се натраплива мисъл.

# 636
Andrea, аз пия Абизол, но много ниска доза - 1/2 табл.от 5 мг.
Нямам трудности при заспиване, точно обратното. Изпивам го и след 30 минути съм заспала.

# 637
И аз съм пила Стрезам в продължение на два месеца и нямах никакъв ефект - нито положителен, нито отрицателен.

# 638
Този Стрезам е толкова слаб. Все едно нищо не пиеш. Идва есен и нещата пак тръгват на зле.

# 639
Изписан ми е Бринтеликс вече 6ти ден, но имам чувството, че симптомите се засилиха – повече напрежение, безсъние, шум, стягане в гърлото. Колко време ви отне, за да подейства медикаментът? Нужна ли е смяна? Минава ли наистина това усещане за стягане и напрежение?

# 640
Здравейте, аз не съм приемала този препарат, но при всяко стартиране на лечение с АД симптоматиката се засилва.Колко време отнема, за да подейства медикамента - минимум месец, даже и повече в моя случай.Нужна ли е смяна - това може да каже само Вашият лекуващ лекар.

# 641
Здравейте, аз не съм приемала този препарат, но при всяко стартиране на лечение с АД симптоматиката се засилва.Колко време отнема, за да подейства медикамента - минимум месец, даже и повече в моя случай.Нужна ли е смяна - това може да каже само Вашият лекуващ лекар.

А имали ли сте чуство за страх, чуството че полудявате? Това са нови симптоми за мен и са плашещи.

# 642
Да.Имам всякакви страхове, не се притеснявайте ще отмине.Миналата седмица психиатърката ми каза да се "успокоя", че не се полудявало толкова лесно.Друг е въпроса колко човека са се успокоили като са им казали "успокой се" ... 😆

# 643
И аз също имам страх, че ще полудея, гледам да не го мисля, на като се чувствам зле, не знам защо все това ми се "върти" в главата....
Иначе аз след 8 дни прием на АД, освен всички странични ефекти за които писах, преди 5 дни получих и зверско повръщане и вече окончателно го спрях. Колкото и да ми пише психиатъра "дай му време" е не можах да му дам, това просто е нечовешко.
Не знам как има хора тук, които издържат на всичко това,  аз уж издържам много на болка,но на това чудо неможах!

# 644
Бринтеликс е много слаб антидепресант. Това са ми го казвали няколко психиатъра. Излишно е да казвам, че въобще не подейства на сина ми. Дано е точния за вас.

Общи условия

Активация на акаунт