Паническо разстройство - 65

• 18 908
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • Washington,USA
Докторка ми изписа Лирика вчера. Много ми и тъпо, не знам как се стигна до това положение вече. Според нея с оглед годините ми - 23 не е редно да пия Тритико. Вчера се въртях до 1ч в леглото. Не издържах и го взех пак.

Дето се казва само допреди 5 месеца си пиех мелатонинче и валерианче, за да спя... Пък сега какво стана? Дори не съм в депресия. Всичко се отключи от силен стрес в университета и вкъщи. От друга страна специалността ми не е тежка.

Въобще съм в голяма безпътица. Усещам как на хората им е писнало от мен.

Цялото лято се боря с този проблем. Притеснявам се, че си увредих мозъка Sad  имало е дни, в които нямах грам сън.

# 661
Любимата тема чепкате-напълняванеро.
Аз от година съм на два флуанксола и веднага се върнаха свалените 17килограма.

# 662
Докторка ми изписа Лирика вчера. Много ми и тъпо, не знам как се стигна до това положение вече. Според нея с оглед годините ми - 23 не е редно да пия Тритико. Вчера се въртях до 1ч в леглото. Не издържах и го взех пак.

Дето се казва само допреди 5 месеца си пиех мелатонинче и валерианче, за да спя... Пък сега какво стана? Дори не съм в депресия. Всичко се отключи от силен стрес в университета и вкъщи. От друга страна специалността ми не е тежка.

Въобще съм в голяма безпътица. Усещам как на хората им е писнало от мен.

Цялото лято се боря с този проблем. Притеснявам се, че си увредих мозъка Sad  имало е дни, в които нямах грам сън.
Мисля, че Тритико или Оланзапин е по-добре. Тази Лирика за нищо не става. Това си е мое лично мнение.

# 663
  • Washington,USA
Много се притеснявам, че развих деменция изведнъж. Вчера на една мила съфорумка и пратих едно и също съобщение два пъти... Може ли от 3 месеца инсомния да се развие деменция? Sad((

Аз съм си виновна, де. Почнах да мисля някакви гадни неща, че ще остана бездомна и такива.

# 664
няма да развиете деменция. трябва да се успокоите.

# 665
  • Washington,USA
няма да развиете деменция. трябва да се успокоите.

Откъде знаете? Инсомнията вреди много на мозъка. Започнах да бъркам букви, примерно т и ш като пиша... Влоши ми се краткотрайната памет. Вечер ще си пия тритикото и ще ходя на психолог, но ако вече съм си увредила мозъка? Ужас просто.

# 666
Ако започва с "Ами ако..." почти никога не е истина.

# 667
  • Швейцария
Абе Бънди, каква деменция на 23? Това е смешно. Ние тук да сме забравили къде се намираме досега с това тежко безсъние, паники и лекарства.

# 668
Здравейте, преди писах за моя проблем да излизам - не е агорафобия, проблем е просто да вървя сам.а на ксетанор съм, но вече не  ми действа - ужасявам се всеки път преди излизане. Док е недостъпен  сега, да увелича ли дозата.

# 669
  • Washington,USA
Абе Бънди, каква деменция на 23? Това е смешно. Ние тук да сме забравили къде се намираме досега с това тежко безсъние, паники и лекарства.

Ами и аз не знам. Почнах да забравям кое къде слагам... Думи тръгнах да пиша грешно...Замислям се върху някои думи, които ползвам. Имам в семейството такъв случай...

# 670
Здравейте, преди писах за моя проблем да излизам - не е агорафобия, проблем е просто да вървя сам.а на ксетанор съм, но вече не  ми действа - ужасявам се всеки път преди излизане. Док е недостъпен  сега, да увелича ли дозата.
свържи се с друг

# 671
Здравейте! Ако има някой по-информиран по темата - знаете ли психиатър, който би бил склонен да предпише ламиктал (освен антидепресант) за дисоциация (и депресия)?
Понеже четох, че ламиктал може да повлияе дисоциацията..
А ми се струва, че българските психиатри изобщо не обръщат внимание на това състояние, свеждат го до тревожност и депресия.

# 672
Изобщо има ли лекар, който изписва лекарства по преценка на пациента? Не е професионално най-малко.

# 673
Здравейте! Ако има някой по-информиран по темата - знаете ли психиатър, който би бил склонен да предпише ламиктал (освен антидепресант) за дисоциация (и депресия)?
Понеже четох, че ламиктал може да повлияе дисоциацията..
А ми се струва, че българските психиатри изобщо не обръщат внимание на това състояние, свеждат го до тревожност и депресия.

От доста години съм на Ламиктал и АД.
 С депресия и ПР съм.
Рядко го изписват при депресия, тъй като основно се предписва при БАР.
Прием при дисоциация не мога да коментирам, тъй като не съм запозната.
Обсъдете го с лекуващия психиатър.

# 674
Здравейте, искам да попитам и аз нещо, започнах отново проба с Ципралекс и Флуанксол (пробвах три дни и не ми повлия добре). Питането ми е, понеже на листовките им пише да не се приемат от хора пиещи антиритмични лекарства и такива с проблеми със сърцето. Аз имам прескачания последните години, ходих при професор преди два месеца, гледа ми сърцето на ехограф - всичко е ок. Правих си и кръвни изследвания, нищо тревожно. Приемам Бизор 5 мг сутрин, имах и Амаритон изписан, но него не го пия. Когато започнаха паник атаките и стреса, като че ли сърцето ми се беше оправило и холтера ми беше добър, пробвах комбинацията от психиатъра и нещо като че ли се разбута, спрях ги след три дни, но прескачанията, избързването и тн си останаха. Сега като се сетих и прочетох пак листовката, че не се пият с антиритмици, още по-зле ми стана. Някакви съвети?

Общи условия

Активация на акаунт