Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 21 508
  • 546
  •   1
Отговори
# 525
На мен ми се вижда твърде ниско, но повтори теста след два дни.

# 526
Ами ако овулацията ми е била на 22/23, все още нямам закъснение. Този месец овулацията ми беше късно, почти бях загубила надежда за нея, затова и не знам точна дата на цикъла. 
Кога е датата на очаквания МЦ? Ако още няма закъснение и са минали около 10-11 след предполагаемата О. мисля че е добре резултата. Имплантацията най-често настъпва 6-10 дни след овулация. Пуснете пак след 48 ч в същата лаборатория.

# 527
При засечена овулация към датата се добавят още 14 дни. Примерно при овулация на 01.10, се очаква цикъл на 14.10. Ако вашата е била на 22.10 се очаква около 04.11. Лутеалната фаза обикновено е 14 дни, като може да варира 12-15 дни, но най-често е 14 дни, затова така се брои. 

# 528
Здравейте, малко по-рано бях писала, че на 11ти ден след трансфер имах ЧХГ 21. При първия инвитро опит с такава стойност се оказа биохимична. И бях отчаяна, че отново тръгвам с ниска стойност. Днес бяхме на 2ри преглед след трансфера и чухме сърчицето . Разбира се до края на първия триместър нещата са на кантар, но моето ниско ЧХГ вече има сърчице.
Пиша това, за да дам кураж на някое момиче, което тръгва с ниска стойност и мисли, че всичко е загубено. Шанс винаги има. Така че кураж и вяра на всички 🤗🤗🤗.

# 529
Момичета на 29.10 пусках чхг което беше нас 10000 и утре на обяд съм на преглед в момента съм в 6та седмица, но сега като се прибрах от работа имах много леко зацапване кафеникаво, било е еднократно защото вече час няма нищо, някоя дама случвало ли и се и дали задължително е най лошото

# 530
veronika Понякога се случва и не е притеснително, но може са е сигнал на нисък прогестерон. Освен зацапване има ли болки, ниско долу, неразположение? Аз лично бих пуснала един прогестерон утре и при стойности под 20 ng/ml се пристъпва към заместителна терапия( назначена от лекар), може и но-шпа да изпишат за релаксация на маточната мускулатура. Потърсете утре мнение от лекар. Успех, до финал! 🍀

# 531
На 29 пусках и прогестерон беше 19.81, нямам никакви болки, но ще умра от притеснение до утре най вероятно. Благодаря ви много и аз се надявам този път финала да е успешен.

# 532
Не се притеснявайте, щом е само зацапване може да е от прогестерона, може от хематомче. Аз си имах истинско кървене от хематом, включиха допълнително прогестерон, всичко беше наред. Аз също бих пуснала пак прогестерон преди прегледа, за да може и на база него да се вземе решение за терапията. Променят се нещата за седмица.

# 533
Ще пусна утре сутрин като отида в болницата, благодаря ви много.

# 534
Здравейте, вчера бях на лекар, но не се видя още нищо 4г.с и 3 дни по негови сметки. Каза в понеделник пак да отида. Дали са добре изследванията? Изписа ми вчера дуфастон 2 х 1, когато споменах, че прогестерона ми беше 20, днес изследвах и е 12? Възможно ли е да има странични ефекти или да навреди по някакъв начин на плода, ако започна да ги пия, защото наистина има спад, но много ме е страх…

# 535
Не, няма опасност за плода, но прогестерона е много нисък. Според мен да ви въведат още прогестерон.

# 536
Продължава ли да се удвоява? Не помним кога и колко е било последното ЧХГ. Иначе е нормално да не се види още. След поне 2-3 дни е възможно. Прогестерон трябва да се суплементира ударно. Има и вагинални песари и инжекции. Чуйте се с лекаря и му кажете, че е паднал още.

# 537
Последно в понеделник на 3ти чхг беше 104, а прогестерона беше 20. Чухме се с Доктора, каза, че ще си го наваксам с Дуфастона и, че за момента е по-важно чхг да се удвоява и ,че не бил важен прогестерона чак толкова, отколкото чхг.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 14:13 от rbashova

# 538
При следващия преглед според мен идете с готово ново изследване прогестерон да видите с доктора дали се покачва достатъчно. Иначе ЧХГ е добре. Няма какво повече да го гледате според мен, направо преглед другата седмица.

# 539
Е как пък да не е важен прогестерона. А бе, тия доктори как си взимат дипломите се чудя. Този прогестерон е много, много нисък за бременност. Да, ЧХГ е добре, но с добро ЧХГ би трябвало и прогестерона да е добър. Минимум 15-20 ng,  ако е много нисък се дават инжекции Пролутекс, песари Циклогест, Утрогестан  ( ng и nmol са различни единици!) . Дуфастона вече почти не се изписва, а и той е по-слаб.

Общи условия

Активация на акаунт