Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 21 558
  • 546
  •   1
Отговори
# 540

Здравейте. Наскоро бях на първа фетална, след завършване на 12та седмица. Всичко е съвсем наред и в моите изследвания, и в тези на мъника. Само че... Следящата ме докторка много се озадачи от високата стойност на свободния ЧХГ... Иначе не излязоха завишени рискове, даже напротив. По нейни думи, с толкова висок ЧХГ, би трябвало да има и висок риск за Даун. Да го изследвам ли пак и, сам по себе си, висок ЧХГ може ли да бъде индикация за проблем? Според нея би било добре да направя пренатест, но бих искала да чуя мнения тук. Благодаря ви! 😊

# 541
А къде е резултата от БХС - там са описани и  рисковете, спрямо тези стойности. Къде правихте феталната, ако е сертифициран специалист, би следвало да оцени риска конкретно за Даун и по размера на нуханлата траслуценция и носната костица. Какви са размерите там?

# 542
А къде е резултата от БХС - там са описани и  рисковете, спрямо тези стойности. Къде правихте феталната, ако е сертифициран специалист, би следвало да оцени риска конкретно за Даун и по размера на нуханлата траслуценция и носната костица. Какви са размерите там?
Здравейте. Ето го. По лицето няма аномалии, слава Богу, и всичко е в норма. За това не разбрах, защо се шашна така от ЧХГто. Ще говоря пак с нея, разбира се Правих я в СофияМед.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:32 от Hristi.B

# 543
Аз бих отишла на второ мнение.

# 544
Мхм. Май на там отиват нещата...

# 545

Здравейте. Наскоро бях на първа фетална, след завършване на 12та седмица. Всичко е съвсем наред и в моите изследвания, и в тези на мъника. Само че... Следящата ме докторка много се озадачи от високата стойност на свободния ЧХГ... Иначе не излязоха завишени рискове, даже напротив. По нейни думи, с толкова висок ЧХГ, би трябвало да има и висок риск за Даун. Да го изследвам ли пак и, сам по себе си, висок ЧХГ може ли да бъде индикация за проблем? Според нея би било добре да направя пренатест, но бих искала да чуя мнения тук. Благодаря ви! 😊

Здравейте. Моите стойности на ЧХГ бяха също много завишени (184 IU/l = 6.3 МоМ) и бях доста притеснена. На ФМ всичко беше супер и рискът ми за Даун е нисък - 1:1442. Бях правила и пренатален тест преди това, който е негативен за всичко. Въпреки това, това ЧХГ ме глождеше и отидох за второ мнение при доц. Чавеева, като и тя потвърди, че всичко с бебето изглежда наред. Отделно писах на проф. Кременски за коментар. Той изпрати резултатите ми на д-р Брадинова и нейното мнение беше, че отрицателния пренатален тест и резултатът от ФМ са с най-голяма тежест и високото ЧХГ само по себе си не е проблем. Може да се дължи на по-активна матка, на контракции или физиологична особеност. Ако имате възможност, направете пренатален тест и посетете друг фетален морфолог, на който имате доверие. Успех!

# 546
Много, много благодаря! 😊 Поздрави! ❤️

Общи условия

Активация на акаунт