Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 22 780
  • 568
  •   1
Отговори
# 540

Здравейте. Наскоро бях на първа фетална, след завършване на 12та седмица. Всичко е съвсем наред и в моите изследвания, и в тези на мъника. Само че... Следящата ме докторка много се озадачи от високата стойност на свободния ЧХГ... Иначе не излязоха завишени рискове, даже напротив. По нейни думи, с толкова висок ЧХГ, би трябвало да има и висок риск за Даун. Да го изследвам ли пак и, сам по себе си, висок ЧХГ може ли да бъде индикация за проблем? Според нея би било добре да направя пренатест, но бих искала да чуя мнения тук. Благодаря ви! 😊

# 541
А къде е резултата от БХС - там са описани и  рисковете, спрямо тези стойности. Къде правихте феталната, ако е сертифициран специалист, би следвало да оцени риска конкретно за Даун и по размера на нуханлата траслуценция и носната костица. Какви са размерите там?

# 542
А къде е резултата от БХС - там са описани и  рисковете, спрямо тези стойности. Къде правихте феталната, ако е сертифициран специалист, би следвало да оцени риска конкретно за Даун и по размера на нуханлата траслуценция и носната костица. Какви са размерите там?
Здравейте. Ето го. По лицето няма аномалии, слава Богу, и всичко е в норма. За това не разбрах, защо се шашна така от ЧХГто. Ще говоря пак с нея, разбира се Правих я в СофияМед.

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:32 от Hristi.B

# 543
Аз бих отишла на второ мнение.

# 544
Мхм. Май на там отиват нещата...

# 545

Здравейте. Наскоро бях на първа фетална, след завършване на 12та седмица. Всичко е съвсем наред и в моите изследвания, и в тези на мъника. Само че... Следящата ме докторка много се озадачи от високата стойност на свободния ЧХГ... Иначе не излязоха завишени рискове, даже напротив. По нейни думи, с толкова висок ЧХГ, би трябвало да има и висок риск за Даун. Да го изследвам ли пак и, сам по себе си, висок ЧХГ може ли да бъде индикация за проблем? Според нея би било добре да направя пренатест, но бих искала да чуя мнения тук. Благодаря ви! 😊

Здравейте. Моите стойности на ЧХГ бяха също много завишени (184 IU/l = 6.3 МоМ) и бях доста притеснена. На ФМ всичко беше супер и рискът ми за Даун е нисък - 1:1442. Бях правила и пренатален тест преди това, който е негативен за всичко. Въпреки това, това ЧХГ ме глождеше и отидох за второ мнение при доц. Чавеева, като и тя потвърди, че всичко с бебето изглежда наред. Отделно писах на проф. Кременски за коментар. Той изпрати резултатите ми на д-р Брадинова и нейното мнение беше, че отрицателния пренатален тест и резултатът от ФМ са с най-голяма тежест и високото ЧХГ само по себе си не е проблем. Може да се дължи на по-активна матка, на контракции или физиологична особеност. Ако имате възможност, направете пренатален тест и посетете друг фетален морфолог, на който имате доверие. Успех!

# 546
Много, много благодаря! 😊 Поздрави! ❤️

# 547
Здравейте, момичета,
Как ви се струват резултатите за 4+6 седмица, 6 дни закъснение на М?

# 548
Резултатите са чудесни, честито!

# 549
Здравейте, имам една бременност, успешна, но една с една няма еднакви, имам положителен кръвен тест от дата 1 с резултат чхг 48, след два резултатът е чхг 148, на дата 7ми вече беше 611, на 12 ден закъснение се видя само плоден сак. Докторът се усъмни за кухо яйце и ме извика на втори преглед, при който не се видя никакво развитие в плодния сак. Каза да си направя чхг отново през два и това са резултатите на 20.11 и на дата 22.11 правени са в една и съща лаборатория, кат отговорът на АГ беше че ще изчакаме защото резултатът е много висок, притесняваме това че не е удвоил. По мои сметки трябва да съм в 7-8седмица, но имам много големи съмнения дали ще излезе нещо. Някой имал ли е такива стойности при кухо яйце?
Първата ми бременност протече по коренно различен начин с болки и прокървявания, а пулс с ембрион се видя чак на 9та седмица.
Сега нямам никакви оплаквания освен гадене и болки в гърдите.

# 550
При толкова високи стойности не се очаква удвояване вече. Точка в матката видя ли? Идете при друг доктор.

# 551
При толкова високи стойности не се очаква удвояване вече. Точка в матката видя ли? Идете при друг доктор.
има плоден сак

# 552
Нямам опит с кухо яйце аз, важното е че е в матката, но определено се очаква да се види вече нещо повече. Идете за всеки случай на второ място, ако знаете такова с добра апаратура в града ви.

# 553
От Варна съм,  ходя в АГ при определен лекар, при него родих първото, имам му доверие и не ми се искаше да ходя на друго място, но ако има други от Варна, бих се радвала да ми препоръчате доктор с хубава апаратура.

# 554
От Варна съм, но ходя в репродуктивната клиника и съм доволна от апаратурата им. Със сигурност ще ти кажат дали се вижда само плоден сак.
От Варна съм,  ходя в АГ при определен лекар, при него родих първото, имам му доверие и не ми се искаше да ходя на друго място, но ако има други от Варна, бих се радвала да ми препоръчате доктор с хубава апаратура.

Общи условия

Активация на акаунт