Стойности на ЧХГ - Тема 21

• 30 194
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, според вас 11 ден след цикъл положителен ли е теста за овулация??? Утре съм на преглед....да не изтървем датата Simple Smile

# 556
Според мен е положителен, правете си опити и правете тестовете, докато не стане по-бледа чертата.

# 557
От Варна съм,  ходя в АГ при определен лекар, при него родих първото, имам му доверие и не ми се искаше да ходя на друго място, но ако има други от Варна, бих се радвала да ми препоръчате доктор с хубава апаратура.

За 7-8 г.с. със сигурност би трябвало да се види ембрион, а даже и пулс. Имате ли снимки от ехографа? По ПРМ и по ехограф сте 7-8 г.с, така ли? Няма разминаване?

# 558
От Варна съм,  ходя в АГ при определен лекар, при него родих първото, имам му доверие и не ми се искаше да ходя на друго място, но ако има други от Варна, бих се радвала да ми препоръчате доктор с хубава апаратура.

За 7-8 г.с. със сигурност би трябвало да се види ембрион, а даже и пулс. Имате ли снимки от ехографа? По ПРМ и по ехограф сте 7-8 г.с, така ли? Няма разминаване?

Вижда се само ясно очертан сак. Първата ми бременност беше подобен случай, и се видя ембрион с пулс в 9та седмица. Тогава не бях наясно и не съм излседвала чхг толкова пъти. Сега доктора се съмнява за кухо яйце, но пък каза да изчакаме заради стойностите. Цикълът ми е на 31 дни, като на датата която трябваше да ми дойде 28.10 правих кръвен тест който беше отрицателен, а на 1ви вече беше положителен. Има леко разминаване с ехографа, но доктора го отдава на късната овулация. Просто питам, че чета за кухо яйце че стойностите се задържат или падат, а при мен си расте чхг.

# 559
А с какъв ехограф Ви гледат? При мен в 7 г.с. с коремен се виждаше само плоден сак, но с вагинален веднага се видя ембрионче с пулс.

# 560
А с какъв ехограф Ви гледат? При мен в 7 г.с. с коремен се виждаше само плоден сак, но с вагинален веднага се видя ембрионче с пулс.
С вагинален ме преглеждат, килограмите ми са повече и с коремен не се вижда.

# 561
Аз бих казала задължително 2ри мнение, това че първия път се е справил с бременността и раждането , не значи че е добър лекар, защото в тази седмица и с това ЧХГ има пулс. Мен една уж добра лекарка в 6+4 ми каза че вижда само плоден сак, да ида след 2 седмици за ембрион и след още 2 за пулс.. което правеше почти 11 седмица, когато вече за ФМ трябва да мисля.. аз лично дето не съм лекар на снимката виждам ембрион.. както и моята ЛЛ и друг АГ.. след 3 дни бях на преглед при Аг с добра апаратура и не само видях ембрион, но и чух пулс, което знаех, че е нормално да чуя, но тези 3 дни ми скъсиха живота, да мисля дали всичко е наред с бебето ми. Такива лекари са ужас. Задължително 2ро мнение.

# 562
Аз бих казала задължително 2ри мнение, това че първия път се е справил с бременността и раждането , не значи че е добър лекар, защото в тази седмица и с това ЧХГ има пулс. Мен една уж добра лекарка в 6+4 ми каза че вижда само плоден сак, да ида след 2 седмици за ембрион и след още 2 за пулс.. което правеше почти 11 седмица, когато вече за ФМ трябва да мисля.. аз лично дето не съм лекар на снимката виждам ембрион.. както и моята ЛЛ и друг АГ.. след 3 дни бях на преглед при Аг с добра апаратура и не само видях ембрион, но и чух пулс, което знаех, че е нормално да чуя, но тези 3 дни ми скъсиха живота, да мисля дали всичко е наред с бебето ми. Такива лекари са ужас. Задължително 2ро мнение.
Да споделя, днес отидох за второ мнение. Има ембрион с пулс и всичко си отговаря. Лекарката каза, заради късна овулация е нормално да е с няколко дни назад от нормите. Както и моят лекар каза да си изчакам търпеливо, но то не се трае.
Интересно ми беше, че  днешната лекарка не иска да ме вземе като пациент за ЖК.

# 563
Здравейте. Някой може ли да препоръча добър ендокринолог за бременни от Варна? 🤔

# 564
Здравейте. Някой може ли да препоръча добър ендокринолог за бременни от Варна? 🤔
Аз ходя при Мариела Бъчварова, доволна съм.

# 565
Да споделя, днес отидох за второ мнение. Има ембрион с пулс и всичко си отговаря. Лекарката каза, заради късна овулация е нормално да е с няколко дни назад от нормите. Както и моят лекар каза да си изчакам търпеливо, но то не се трае.
Как не иска ? Може да не води ЖК

# 566
Как не иска ? Може да не води ЖК
Води консултации, но излезе с отговора, че съм родила веднъж при един лекар и си имам лекар. Според мен просто като ме видя тежък случай с тромбофилия и се зачуди дали е удачно изобщо биенето на фраксипарин, просто не ме искаше Grinning

# 567

А тя дали приема без час ? Има свободни часове след месец чак като гледам ..

# 568

А тя дали приема без час ? Има свободни часове след месец чак като гледам ..
Пробвайте да се обадите на посочения телефон в сайта и , мен за втори преглед ми даде час за след 2дни, така че предполагам ще има някакви извънредни часове.

# 569
Здравейте, дами!
След многократни загуби, последната от които преди 2 месеца, отново съм в играта.
30-дневен цикъл. Дата на последна менструация - 30.10.2025. Очаквана следваща - 29.11.2025.

Първи кръвен - на 26.11.2025 - резултат под 1.2
Втори кръвен - на 28.11.2025 - резултат 20.24
Трети кръвен - на 01.12.2025 - резултат 145; Прогестерон 26.7 ng/ml.

Явно съм имала много късна овулация. Чак не смея да се зарадвам на покачването.
Емнаха ме на прогестерон, фракси, аспирин, интралипиди, метилирана фолиева..
Много се надявам да ми се усмихне късмета!
Какво мислите вие? При това бързо увеличение не трябва да ме притесняват генерално ниските стойности като за закъснението, нали?

Общи условия

Активация на акаунт