Проблемен имот

• 2 200
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
А частен съдебен изпълнител? Обявява се за продан вашата 1/2? Точно защото е във Пловдив и е голямо, може да има интерес.

# 16
Имаме документи за подялбата, водени са много дела в годините, за да се стигне до момента , в който за другия собственик остава само втория етаж. Вариант за повече дела е неприемлив, ние живеем в чужбина, свекърът ми , който живееше там почина и на никой вече не му се занимава с лудия чичо на втория етаж.
Какъв е вариантът да се продаде чрез съдия изпълнител, ако някой е запознат , моля да пише?

# 17
  • Melmak
Не мисля, че щом има делба сте за частен изпълнител. Търсете продажба на свободния пазар.

# 18
Според мен има опция винаги. Аз знам за случай, в който две сестри се карат и едната продава единия си етаж, на втория живее другата. Продава го на тъмнокожи и търси именно такива за продажба, съвсем умишлено. Лесно го продаде.

# 19
Не бих продавала на безценица имот, само за да бъдат изгонени роднините оттам от следващите собственици.

Консултирайте се с адвокат, по-точно мъжа ви да се консултира. В случая негово право е как да постъпи. После и последствията ще са си за него, така че е редно той да реши.

# 20
Нормален, порядъчен адвокат от Пловдив намирате. Мария Георгиева например.
Уточняване си точно собствеността, защото разказът Ви е суров и от него много варианти излизат ( какво именно има Вашия мъж).
Тогава имате няколко изхода.

# 21
Обявете го за продажба, все пак евентуалните клиенти ще си видят съседите Не знам в какво състояние и къде е имота, ако потърсите фирма за инвестиция срещу обезщетение, пък тя да се оправя с тях.

# 22
Аз ще питам нещо друго, което ми направи впечатление - трите деца. Те ли ги отглеждат?

# 23
  • Melmak
“Децата” са 30 годишни…

# 24
Аааа, аз разбрах, че лудия чичо и съпругата му са на толкова.
Извинявам се за неуместното включване.

# 25
  • София
Може пък да се намери кандидат - купувач. Може като не са роднини да се получи по- лесно комуникацията. Освен това, все пак е само един съсед. В апартамент в блок може да имаш и 15 - 20 различни съседи и има риск и сред тях да има проблемни.

# 26
Моята свекърва продаде къща близнак или дву-входна къща, не знам как се казва (само едната част) на инвеститор и взе два хубави апартамента и едно голямо търговско помещение на партера. За другата половина от къщата хората не искаха да продават и инвеститорът им осигури квартира за времето на строежа и им направи ремонт на покрива, който разбута. Сега изглежда малко смешно, защото до кооперацията има прилепена има една къща, но искам да кажа, че възможности има, просто трябва да намерите най-добрата във вашия случай.

# 27
Ако имотът е на добра локация и устройственият план позволява по-голямо застрояване, и на мен ми изглежда удачна хипотеза имотът да се продаде цял на инвеститор срещу обезщетение за роднините. Те може и да са "луди", но сигурно също биха намерили продажбата полезна за себе си...

# 28
  • София /Абсурдистан
А ако те не искат да продават изобщо техния етаж, има ли опции в закона? Питам, защото съм виждала забатачени работи точно защото един от всички не иска да продава изобщо при никакви условия.

# 29
Има опции само ако имотът е неделим, тогава съсобственик може да започне съдебна делба и в крайна сметка или съсобственик, който иска да задържи имота, го плаща на останалите или имотът се продава.

Общи условия

Активация на акаунт