МАРТЕНСКИТЕ бебета са вече деца - време на смях, тръшкане и номерца <3 - Тема 4

• 4 242
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
При нас в яслата ще има организирано тържество, подаръци (карти на Клевър Бук) и куклен театър в петък. За неделя си мислех да я заведем на събитието, организирано от Розариум-Билкариум, но ако вали ще го пропуснем.

# 31
  • В твоето съзнание...
Привет, момичета Simple Smile Благодаря на So Close за новата тема.

За 1ви Юни поръчах книжки и баланс колело. Реално колело искахме още за РД, но получи тогава толкова неща, че се въздържахме.
Като цяло него доста го примързява и не обича да му е трудно и подозирам, че няма да го кара... Затова избрах по-бюджетен вариант, че се бях вдъхновила за Гепард в началото.
Не знам дали ще го водим някъде, защото ще е ужасна лудница на всякъде. Иначе в Борисовата градина (за гр. София) ще отварят зоокът с животни за гушкане, на мястото на бившата конна база и ми се стори като добър вариант.

При нас истериите са на ново ниво в последно време. Не знам бебешки пубертет ли е или какво, но на моменти не издържам... Само както чуе не, и започват едни писъци... Ушите се затварят и каквото и да обяснявам няма значение.

# 32
Предстои ни да ходим на море. С какви играчки и храни се запасявате за път? С какво занимавате мачовците? Миналата година беше на две дремки и на отиване пътувахме по време на едната, а на връщане по време на втората, а сега ще пътуваме предиобед, не искам да изнервим таткото още от първия ден.

Друг въпрос - от какво шише/чаша пият вода вашите деца? Моята пие от нормални чаши отказва всякакви бебешки с накрайници и сламки, разглобява ги и надига долната част като нормална чаша. Не знам какво да купя за плажа? Пластмасови ли за еднократна употреба, знам че някъде ги продават на стекове?

И още с какви игри ги занимавате на плажа?

# 33
kukli4ka456 и на нас ни предстои море и направо нямам търпение, че детето май има алергиите на баща си и от 2-3 седмици й тече носа.

За плажа ще вземем гребло, лопата, лейка (много важно) столче, ув облекло, ув шапка, слънцезащита, чудя се сега на едни шарти от декатлон, имаме палатка, ама на тримата ни е малко трудно всички да сме вътре, а не знам дали ще има смисъл да взимаме чадър. Това имам още да го мисля известно време.

В колата се чудя и аз, мислех си да пътуваме докато спи, ама тогава пък ще е много топло, но ние когато и да тръгнем все ще заспи детето в колата, ще помрънка и ще заспи. Много въпроси започна да задача, защо това, защо онова, много е сладка и казва изморих се, като не й се пътува повече Grinning По път гледам да взема някакви игри/книги, които скоро не е виждала и така. Скоро не сме пътували по-дълго от 2 часа, та ще видим как ще е, дано да е успешно.

# 34
Ние сме вече на морето Blush Времето и водата са чудни. Идеално е за малките деца.
Според мен помислете за по-ранно тръгване, ако минавате по АМ Тракия. Има отсечки в ремонт. Ние като пътувахме събота бяха поносими като преминаване, но тепърва започва сезона. Та, за пътуването се заредете с търпение и когато стигнете.
Ние като пътувахме спряхме два пъти. Нашата госпожица не спи по време на път, но издържа геройски. Доста добре беше за разлика от пътуването ни по Великден. Бях взела книжки, но не влязоха в употреба. Тя гледа по пътя, говорихме си, пяхме песнички, помрънка малко. Бях взела едни нови колички, с които все още се занимава.
Относно храна не бях взела нещо приготвено. Но имахме банан, солети. Може да приготвите някакви соленки/милинки или нещо от сорта. Ако хапват повече плодове/краставица, също можете да си приготвите някоя кутия. Моята госпожица не налита на плодовете.
kukli4ka456, щом пие от чаша направо вземайте от малките шишета води.
Като сме на плажа дъщеря ми ползва най-много кофичка и лопатка. Също така обича да седи в пояса си във водата. Чадър ползваме за нас. Тя не се задържа на кърпата. Трябва движение да има и някой след нея да тича Grinning Сутрин още щом отвори очи и казва "джапанките" - готова да отива на плажа. Тези дни е много палава и хич не слуша. Втора седмица е все още болна. Един сопол ни мъчи и се опасявам, че до края на тази седмица няма да се оправи и ще пропусне трета седмица от детския център, в който я водя, а аз скоро почвам работа.

# 35
На времето когато нямаше климатици в колите тръгваме за морето в 2 часа през нощта. Детето заспиваше почти веднага и пътувахме спокойно и по хладното. Като стигнехме сутринта таткото поспиваше в колата и се разхождахме до часа за настаняване. Вярно, че е трудно заради тъмното, но и беше много по-малък трафика. Но всеки си намира своя начин за пътуване.

# 36
По наше време се пътуваше нощем, но някак си не искам да си гонпричиневам. И без това съм системно недоспала. Ние ще тръгнем като се наспим и се надявам да пътуваме спокойно и да поспи поне малко. При нас пътуването до скоро беше истински ад, но ни се наложиха няколко дълги пътувания и, за да си спася нервната система сложихме столчето в средата между седалките за една седмица. Така най- накрая разбрахме, че навън има много интересни за гледане неща. Сега си върнахме столчето на мястото му, но вече си зяпа навн и много рядко мрънка. Даже аз се првмвстих на предната седалка 🥴  Нося по една любима книжка и солети за всеки случай.
 Ние тръгваме за морето в събота. За плажа ще носим кофи, лопатки, лейка и задължително багер и кямионче. Козметиката и банските са ясни.
 Вие какъв пробиотик давате, че трябваше вече да сме го започнали, а аз все още се чудя 🥴

# 37
lady25 и аз щях да започвам пробиотик, ама покрай тези сополи забравих за него. Аз имам биоГая и ще карам с него.

Какви лекарства ще вземете за из път?

Аз съм подготвила нурофен за температура, противоалергичен сироп, пробиотик при стомашни неразположения и редовните й лекарства при хрема и кашлица. Може би ще взема и крем за след ухапване от насекоми.

# 38
При пътуване почти винаги взимам Нурофен, капки за нос и солен разтвор (Стеримар и др.), физиологичен разтвор, противоалергично, инхалатора, както и поне 1 доза Пулмикорт. Знам, че звучи абсурдно, но моят лесно прави ларингити и не искам да рискувам.

# 39
So close, какъв инхалатор имате? Аз съм в процес на избиране и ми е трудно да реша какъв да взема.

# 40
В общи линии взимам всички горепосочени лекарства + Бочко против ухапване от насекоми за общо ползване. И при нас ларингита е чест гостенин 😡
 Инхалатора ни е Агу и съм много доволна. При нас единствения вариант в докато спи да се правят ингалациите и той беше най- безшумния, който успях да намеря.

# 41
Нашият е някакъв много икономичен от Ремедиум - Unimark е марката, с мече. Не е безшумен, но детето свикна. Казва му "мечо" и търпи някак, когато инхалирам. Важно е, когато се купува, да става за физиологичен, но и за лекарства. Не всички стават за лекарства.

# 42
За Агу една моя позната също каза, че е доволна. Ще разгледам и ще взема да имаме.

# 43
За Агу една моя позната също каза, че е доволна. Ще разгледам и ще взема да имаме.
Доста е скъпичък, но е много удобен. Маската се върти и може да се използва във всякаква позиция, почти напълно безшумен, чува се само леко шушнене от изпаряването и става и за физиологичен разтвор и за лекарства. А и няма кабели и маркучи. Нашата лекарка препоръча Занзи и някплко приятелки са много доволнинот него, но в нашия случай е неприложим, заради шума 🤣

# 44
Благодаря за споделеното! А вашият Агу кой точно модел е?

Общи условия

Активация на акаунт