На плажа нон-стоп копахме дупки и правихме замъци, та успях да хвана поне малко тен. Но не прочетох и един ред книга, но беше в пъти по-добре, отколкото сега обратно в София, където едвам издържам и един час с малката вкъщи , където също нямам време за книги.
Много бели прави.
Да се похваля/оплача днес реших да пробвам да махнем дневния памперс, защото няколко дни поред успях да хвана акото в гърне, и за пишкането уцелвах...но първи ден без памперс -пълен провал, 15 Мин на гърне сутринта и нищо, стана и се изчака в кухнята пред хладилника, а после цял ден локви, слагам на гърне, стои по 10-15 Мин на всеки час, стане ли от гърнето до 5 Мин се е напишкала, отказва да пишка в гърнето, не знам какво става, досега е имала много пъти сух памперс, как стана така, че се върнахме за един ден няколко месеца назад!? с таткото се скарахме, защото тази седмица сме канени на рожден ден, нямало как да отидем, ако не била с памперс, как щял да се черви, ако напишка стола в заведението и реално той по-паникьосан от идеята за махане на памперс от детето, само мърмори и допълнително не напряга и отказва.
Не знам дали да не се откажа? И да отложа за по-нататък махането на памперса?
И също искам и да ви питам, ако има храна например много сладка шоколадова торта, която не искате да дадете на рожден ден вечер, преди нощния сън, за да не се превъзбуди детето, какво бихте казали на роднини, които настояват и говорят пред детето "ама как няма да му дадете? Аммм, ау, много е вкусна, дай да опита малко? До кога ще го пазите? Тръгне ли на ясла и градина, колко торти ще изяде? Ама какво ще му стане? Нека да опита?" (А аз знам, че моята не опитва, тя яде ..)
Предният път малката не беше обърнала изобщо внимание, но като чу че я викат за торта, взе да иска, направо не знам какво да правя в такива случаи. Не ме вълнува защо някои хора толкова много искат да й дават шоколад и торти, но рязко почва да ми пука, когато малката реши, че иска нещо и почне да прави сцени. А приспиванията след събирания с мн хора са трудни, изнервя се, превъзбужда се, бълнува...малко кофеин и захар и ще е ад.