МАРТЕНСКИТЕ бебета са вече деца - време на смях, тръшкане и номерца <3 - Тема 4

• 4 167
  • 90
  •   1
Отговори
# 45
Върнахме се от морето, малката издържа геройски, таткото мрънкаше повече

На плажа нон-стоп копахме дупки и правихме замъци, та успях да хвана поне малко тен. Но не прочетох и един ред книга, но беше в пъти по-добре, отколкото сега обратно в София, където едвам издържам и един час с малката вкъщи , където също нямам време за книги.

Много бели прави.

Да се похваля/оплача днес реших да пробвам да махнем дневния памперс, защото няколко дни поред успях да хвана акото в гърне, и за пишкането уцелвах...но първи ден без памперс -пълен провал, 15 Мин на гърне сутринта и нищо, стана и се изчака в кухнята пред хладилника, а после цял ден локви, слагам на гърне, стои по 10-15 Мин на всеки час, стане ли от гърнето до 5 Мин се е напишкала, отказва да пишка в гърнето, не знам какво става, досега е имала много пъти сух памперс, как стана така, че се върнахме за един ден няколко месеца назад!? с таткото се скарахме, защото тази седмица сме канени на рожден ден, нямало как да отидем, ако не била с памперс, как щял да се черви, ако напишка стола в заведението и реално той по-паникьосан от идеята за махане на памперс от детето, само мърмори и допълнително не напряга и отказва.

Не знам дали да не се откажа? И да отложа за по-нататък махането на памперса?

И също искам и да ви питам, ако има храна например много сладка шоколадова торта, която не искате да дадете на рожден ден вечер, преди нощния сън, за да не се превъзбуди детето, какво бихте казали на роднини, които настояват и говорят пред детето "ама как няма да му дадете? Аммм, ау, много е вкусна, дай да опита малко? До кога ще го пазите? Тръгне ли на ясла и градина, колко торти ще изяде? Ама какво ще му стане? Нека да опита?" (А аз знам, че моята не опитва, тя яде ..)

Предният път малката не беше обърнала изобщо внимание, но като чу че я викат за торта, взе да иска, направо не знам какво да правя в такива случаи. Не ме вълнува защо някои хора толкова много искат да й дават шоколад и торти, но рязко почва да ми пука, когато малката реши, че иска нещо и почне да прави сцени. А приспиванията след събирания с мн хора са трудни, изнервя се, превъзбужда се, бълнува...малко кофеин и захар и ще е ад.

# 46
За махането на памперса според мен това е нормално - при нас беше по същия начин поне месец, след като го махнах. Няма и как да очакваш повече. Това е съвсем ново нещо. Ние намалихме малко излизанията първите дни,а след това навън през 5мин питах има ли пиш, направо докато му омръзна.  Накрая спря и да ми отговаря, аз на собствен усет го изпишквах. Такова е положението . Такива филми "махнах памперса за 3дни' има само по групите и майките, които се състезават. За мен не е реалистично. Взимате една чанта с дрехи със вас и действате.

За тортата, всички около нас знаят, че аз и баща му сме отговорни за това, което му даваме и че бих дала банан или нещо заместващо тортата,а на детето казваме, че това е за големите, а той още е малък. Засега се получава. А на възрастните може да кажете да не се месят. Ако не е шоколадова бих дала няколко вилички да хапне, но шоколад твърдо не за момента.

# 47
За тортата съм на същото мнение и вече адски мине писнало от роднини, които не разбират кое защо не даваме на детето и постоянно му бутат някакви неа в устата. Аз не съм толкова за тортата или захарта, ама палмовата мазнина си е жив убиец, който присъства в почти всичко, а никой не чете етукета и така. Аз не бих дала, но и детето в общи линии проявява доста повече разбиране от възрастните наоколо и се справяме за сега.
 С памперса и при нас ситуацията е плачевна. Хич не иска и да чуе за гърне. Иначе се съгласява да напишка тревичката или някаква цел ако му дадем. Сега съм решила да сложа лепенки в тоалетната чиния, за да ги напишкваме 🤣
  И ние вера се прибрахме от море и си изкарахме доста добре. Таткото стоя с него в стаята за обедния сън, понеже не обича жегите и плажа и успях да почета малко, но иначе е ясно, че 100% от времето е игра с детенце. Много се превъзбуди и още не се е успокоил, но и това е стане.

# 48
lady25, ако пишка прав продават писоар-жирафче или някакви други животни и има перка, която се върти като уцели със струята. Може да му е интересно. Аз махнах перката обаче, че е голяма занимавка всеки път да я махам като мия писоара(понеже като се наклони надолу и перката пада, може и нашата да е дефектна, не съм я заглеждала).

# 49
Ние сме на море, за сега добре се получава, като изключим нощното напишкване. Това си ни е драма от почти 2 месеца почти и малко съм се изчерпала от идеи как да го боря, а сърце не ми дава да върна памперса за през нощта.
На плажа бая й харесва играе с водата, пясъка, строим неща. Даже успява и да спи на плажа.

# 50
Може да пробвате да си навивате аларма и да я будите, за да се изпишка. При нас се получаваше в просъница и после си продължаваше да спи.

# 51
Моето дете е на ясла, откакто беше на 1 г. и 7 месеца. Там дават внасяне на торти за рожден ден и съответно сигурно е опитвак от тогава. НО! Не дават торти с шоколад и ядки, масово се внасят в ясла торти с лек ванилов крем, бисквитени, с плодове. Моето съм забелязвала, че яде 2-3 вилици и спира. Та, ако тортата не е шоколадова, не се тревожа. Иначе не давам близалки и желирани бонбони.
За памперса - тотално не иска, пробвахме го този уикенд, каза, че има страх. Отказа 4 часа да пикае в гърне, накрая се изпика в гащите. Ще изчакам 1-2 седмици и ще пробвам пак.

# 52
Може да пробвате да си навивате аларма и да я будите, за да се изпишка. При нас се получаваше в просъница и после си продължаваше да спи.

На мен не ми се получава с просъницата. Събужда се върху гърнето и започва плач, така едни 30-40мин в успокояване. Ще видим как ще я караме, тази нощ я примамих като й казах, че любимата й пижама не иска да е мокра и посработи дано и утре се получи.

Да кажа и за сладкото и при нас е така и гледам вече да не обръщам внимание, кой каквото иска да си мисли.

Да дам малко ъпдейт за вечерните драми при нас, 2 дена ми се получава да я будя в 1:30 да пишка без драма и после издържа до сутринта и сама се събужда и казва, че й се ходи. Надявам се да успеем да задържим този ритуал за седмица и после ще го мислим.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 08:38 от kinira

# 53
да докладвам как върви при нас без памперс, 6 ти ден без, все още ака и пишка в гащите, просто пера всеки ден, два пъти ходихме на заведение и двата пъти се напишка и се наложи да си тръгнем, уж, за да разбере, че не се прави така, а носих резервни дрехи, стояхме на гърне преди да тръгнем, държах я над тоалетната чиния в заведението след като пристигнахме, напълно разбира какво и къде трява да прави, но нямаме напредък

тези от вас, които не са на море, планина или екскурзия, с какво забавлявате децата? аз се чудя къде да се разходим, гледах този парк Коколандия, някои от вас да са ходили или да имат отзиви от познати - подходящ ли е за деца на 2 години, колко време трябва да си предвидим?

# 54
kukli4ka456 Аз гледах тези дни Приключенски парк Юнак пише, че става за 2+. Колко време да си предвидим идея си нямам, вероятно си зависи от детето дали ще му хареса. Още не сме стигнали до там обаче.

Нашето дете на морето много прияви желание за водна пързалка, но нещо не посмяхме да инвестираме цял ден в аквапарка и накрая да се окаже, че не иска това. Та се чудя къде да я заведем на такава близо до София, някакви предложения имате ли?

Да дам и аз ъпдейт с памперса. Хем е без дневен памперс вече от 2+ месеца, но ето на тези дни просто се изпуска, ама не съвсем лека, напикава се и прави локва идея си нямам какво се случи, това се случва, откакто се прибрахме. Направо се чудя утре за кооператива с колко дрехи да я пусна. През нощта една вечер не стана номера да я будя, т.е. успях едната вече и тя отиде само до гърнето и после си се върна в леглото. Grin На следващата вечер пък сама си стана към 12 и после към 2 и си изкара до сутринта. Та ще видим на къде ще отвее вятъра, но се надявам и това през деня да поприключи.

# 55
Ние ходихме на приключенски парк Юнак, 1час е 10лв за зоната 2+ ама нашия младеж стоя не повече от 20мин и му писна.
А за басейн имаше някакъв аквапарк около София по пътя за Банкя, но не се сещам как се казва.

# 56
В сайта София играе има предложения за басейни - https://sofia.plays.bg/courses/view/5773 (Аквапарк Възраждане, Аквапарк София, Басейн HAPPY VICTORIA, Басейн "Диана" - Дианабат, Люлин Бийч, Плувен комплекс „Спартак“, Плувно-развлекателен комплекс "Варадеро", Басейн MONTECITO, North Beach Pool and Bar, Клуб басейн "Влюбени сърца" - Герман , Aquabankya - Банкя, Хидропарк "Вятърните мелници" - Горна Малина, Villa Spaggo - с. Бистрица, Акваклуб "Котвата" - Сапарева баня)

Но не знам как е, не съм ходила, не мога да дам отзиви.

Нашето дете на морето много прияви желание за водна пързалка, но нещо не посмяхме да инвестираме цял ден в аквапарка и накрая да се окаже, че не иска това. Та се чудя къде да я заведем на такава близо до София, някакви предложения имате ли?

# 57
При нас не са добре нещата с памперса, било го страх, не сяда. И като е без памперс, държи и стиска пишката да не се напикае, страх го е. Ще му дам още малко време.

Иначе уикенда бяхме се качили до Витоша и изкарахме супер - много се вълнуваше от поточетата най-вече.

# 58
So close Би ли споделила по коя пътека сте ходили на Витоша?

# 59
Ходихме с кола до хижа Септември, закусихме мекици, после се спуснахме по 1 пътека (google Показва коя е най-близката) до хижа Балканити. 10 минути пеша е. Там има също храна, страхотна гледка и батут.

Общи условия

Активация на акаунт