МАРТЕНСКИТЕ бебета са вече деца - време на смях, тръшкане и номерца <3 - Тема 4

• 4 177
  • 90
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата група Simple Smile
Ох, много се радвам за предстоящите нови попълнения от бебчета на бременните, много готино е как минава времето и вече се познаваме от толкова месеци и години, макар и не на живо. Да сте много спокойни и здрави, и да не се ядосвате за нищо, защото скоро ще си гушнете и вотрите съкровища. Относно годините, на които сме станали мами, да ви кажа хич не ги мисля, моите момиченца са с 9 години разлика помежду си, така се случи, без да сме го планирали много много с баща им.
Относно малките и ние сме на етап памперс, но за махане сме многооооого далеч, казва само, когато е за по- голямата работа, за пиш, хич не казва, но се надява сега като се стопли и това да се случи.

# 16
В далечната 1994, когато доброто отопление беше лукс за мнозина, бях най-доволна, че детето ми е сухо, което означаваше здраво. Допълнителен бонус беше ползването на по-малко дрехи. Така, че си откара на памперси почти до 3 годишна възраст. Сега вече на 31 отдаааавна сме забравили памперсите 😏.
След още една година в някоя следваща тема и вашите чуденки покрай малчовците ще са други. 😏

# 17
Момичета, как сте със свекирвите
Когато оставяте вечер детето да спи там( за 2ри път ни се наложи), очаквате ли ,че вс ще е ок или там важат правилата на баба и дядо 😒
Какво визирам - играта е продължила мнооооого над това,което аз казах като час за лягане и се наложи да отидем при тях,за да я успокоя и приспя.Вечерта беше ад,криво дете, почти не сме спали.
Как ще реагирате

# 18
Аз не съм оставяла детето на свекърва си. И двамата с мъжа ми смятаме,че на този етап тя не може да се справи сама с него. И не защото е много палав, просто е много разсеяна и леко психически нестабилна, за което си има причина разбира се.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 20:09 от Nikol15

# 19
Аз бях много ЗА да я оставяме, никога не ми се е ,,свидело,, Ние също като деца бяхме постоянно при баби и дядовци

# 20
Mimsd Аз съм я оставяла за сега 1 път да спи при свекървата, но там няма условия къде да спи и тогава спа при нея на спалнята, че свекъра го нямаше. При моята майка като я оставям тя гледа да се съобразява с графика и плана ми, но все пак при баба и дядо са правилата при баба и дядо и го приемам. От твоята история аз нещо се обърках казваш, че детето е спала при тях, пък после ти си успокоявала? Реална при нас 1та нощ, в която спа при тях не знам кога си е легнала само казаха, че много рано е станала, май към 7, което й е нормално ставане на нея, но те може да са забравили кога стават малките деца. 🤷‍♀️

# 21
kinira  успокоявах я ,защото когато усетихме,че нещо не е ок при тях, запалихме колата и отидохме
( което знам,че е наша грешка 😀)

# 22
Аз моята не съм я оставяла за нощен сън, гостували сме и свекървата е гостувала, но за оставане с нощувка - не. Както стане малко по-голяма, по-самостоятелна, тогава,да. Сега мисля, че и е рано.

И ако сега трябва да реша при кого да я оставя, ще е при бабата, която се съобразява ( не само на думи, но и с действията си) с режима на съм на детето, режима на хранене и моите изисквания и правила. При нас това е майка ми, а не свекървата.

Твоята свекърва не се е съобразила с режима  на детето, явно е че се е притеснила а така е и е притеснила и вас, детето се е разстроило, а вашия план за вечерта се е развалил.

Не оставяй скоро детето при нея пак или ако го оставиш помоли този път мъжът ти да я инструктира кога детето яде, играе , заспива...

Ако теб те игнорира, може би ще чуе сина си и току виж, детето не е яло сладко за вечеря, не се е превъзбудило, не е играло до късно и си е легнало навреме.

Момичета, как сте със свекирвите
Когато оставяте вечер детето да спи там( за 2ри път ни се наложи), очаквате ли ,че вс ще е ок или там важат правилата на баба и дядо 😒
Какво визирам - играта е продължила мнооооого над това,което аз казах като час за лягане и се наложи да отидем при тях,за да я успокоя и приспя.Вечерта беше ад,криво дете, почти не сме спали.
Как ще реагирате

# 23
Момичета, ние сега сме в странен етап, не съм сигурна дали някоя от вас не го беше споделила също. Когато сме на разходка и към малката се приближи друг човек- детенце или възрастен се започва едно криене, бягане, то е ясно, че се срамува ама чак пък толкова, все едно я е страх (та дори и от малки бебенца и по- мънички деца). Същото е и с кученца, котенца, буболечки, казва, че ще я ухапят, голямо плашене. Като че ли с краката не е било чак толкова силно. Вие как сте по отношение на срама?

# 24
Момичета, ние сега сме в странен етап, не съм сигурна дали някоя от вас не го беше споделила също. Когато сме на разходка и към малката се приближи друг човек- детенце или възрастен се започва едно криене, бягане, то е ясно, че се срамува ама чак пък толкова, все едно я е страх (та дори и от малки бебенца и по- мънички деца). Същото е и с кученца, котенца, буболечки, казва, че ще я ухапят, голямо плашене. Като че ли с краката не е било чак толкова силно. Вие как сте по отношение на срама?
С деца и особено с възрастни и при нас е така. За щастие, поне с животинки за сега нямаме проблем. Имаме кака (братовчедка), която е рибка и също беше така до към 4 и половина някде. После се поотпусна.
 Аз се опитвам да го хвана за ръка и да отида с него при децата, за да си играят и в повечето пъти помага, но и така не е най- общителното дете на света. В детската, с познатите дечица няма проблем, многократно съм питала за това.

# 25
Аз бях споделила, че като ходихме с дъщеря ми няколко пъти на опознавателни срещи в целодневен детски център започна много да се страхува и да плаче, особено когато друго дете се е разплакало или пък, ако някое дете се развика/разпищи. Това се отрази и на контактите ѝ с децата, с които са приятелчета. Сега мисля, че нещата започнаха да се нормализират и вече не се плаши като зайче. Дори вчера на детската площадка се беше отпуснала толкова много да се забавлява, че все едно друго дете гледах.
Иначе имаше и предиод преди няколко месеца, в който започна да се страхува от гълъбите, а преди това много им се радваше. Сега вече не ѝ правят впечатление.
Та, като цяло явно си минават през различни периоди на опознаване/себеопознаване и трябва да сме търпеливи и да ги подкрепяме. За тях всяко нещо е ново, започват да са все по-осъзнати и разбиращи. Ако за нас една ситуация не е кой знае какво и се чудим защо "драматизират" толкова, за тях не е така. Изживяват си го по по-емоционален начин.

# 26
Момичета, ще купувате ли подаръци на мъниците за 1 юни, деня на детето? Ще го празнувате ли? Аз се чудя как да го отбележим?

# 27
Тези дни покрай намаленията поръчах книжки. Вероятно ако е хубаво времето, ще отидем на някое организирано мероприятие за деца.

# 28
И моята изпитва вече голям срам от всички.
За 1ви юни ппоръчах книжки,без излишна суета , докато е малка и мога да си спестя 😀
А вие как сте с излизанията с приятели вечер,позволявате ли си да окъснеете и развалите режимите или стриктно вкъщи всяка вечер?

# 29
За излизанията гледам да се приберем до към 21 часа, че да може най-късно до 22 да спи, като попринцип заспива към 21:30, да гледам да отпускам по 30тина мин окъсняване, че иначе не е приятно за никой. Проблем е, ако на събирането няма много какво да яде детето, но за сега все сме спасявали положението, че ако се прибрем в 21 и иска и да яде, няма да излезе края.

За първи юни й взехме тротинетка, вече даже й я дадохме, но още не се справя много, даже се чудя дали съм взела правилната, че не мога и аз да завивам с нея, ама и аз никога не съм карала тротинетка. При нас ще има организирано събитие, та ще отбележим деня по един или друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт