МАРТЕНСКИТЕ бебета са вече деца - време на смях, тръшкане и номерца <3 - Тема 4

• 5 895
  • 105
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, и моето дете имаше проблем в яслата, стискаше цял ден. Поне 2 дни не е пишкал от 9 до 16 часа....Просто започнахме да му говорим спокойно колко е хубаво да пишкаш, напомняхме му да пишка, сам се отпусна. Сега сяда там на гърне и е спокоен. Просто в началото са объркани...

# 91
Момичета, ние все още не сме правили изследване за чревни паразити. Как правилно да вземем проба? От аптеката не ни продадоха пълен комплект за това изследване, ами контейнер за съхранение на проба и отделно стъкълце, на което предполагам трябва да залепим тиксо с взета проба.

# 92
Не се притеснявай. Фекалната проба може предния ден да се вземе и съхрани в хладилник, ако не си сигурна, че в деня Х ще успеете с всичко. Относно стъклото, да, на него трябва да се залепи тиксото като преди това е взет отпечатък от дупето на детето. Трябва да се направи сутринта веднага след събуждане и преди тоалет.

# 93
Как са вашите мъници, тези, които започнаха да ходят на ясла тази учебна година как се справят? Здрави ли сте, косят ли с желание, носят ли рисунки, рецитират ли стихотворения? Учителките пращат ли ви снимки?

Моето ходеше с желание няколко дни, след което последва период с рев всяка сутрин и неспокоен нощен сън. Днес и утре дори не смея да спомена думите "детска градина", защото предизвиква тревога. Сигурно пак ще има рев тази седмица. Не ни пращат снимки.

В това студено, мокро време къде водите децата да играят?

# 94
Нашия младеж ходи на ясла вече цяла година и въпреки това, преди няколко седмици имаше период, в който започна да плаче. Слава богу продължи само няколко дни.

# 95
Кукличка, съжалявам за този плач. Казва ли защо не иска да ходи? Моето дете плаче, когато е боледувало например 2-3 седмици, не е ходило отдавна и вече е отвикнало. Казва: "не искам на градина, искам при мама". Когато ходи редовно, няма пеоблем. Те вече стават много осъзнати и си преживяват неща.

В студа се наложи да ходим до мола да купя някои неща, иначе стоим вкъщи или слизаме пред блока да покара тротинетка - обличам го добре.

# 96
И малката ходи вече 1 година на ясла, но си има периоди на драми сутрин, тази седмица беше с хрема и си казваше, че не иска да ходи на ясла. Утре като я заведа най-вероятно ще плаче. Ние живеем в къща и излизаме навън за по 15-20 мин. в двора.
Снимки от яслата ни пращат само ако са празнували нещо. Стихчета не учат, по песнички знае доста от там.

# 97
Казва какво да правя сама без мама. Явно още се адаптира да бъде по цял ден без мама, а мина половин месец. Най тежки да дните понеделник и вторник, след уикенда. А след почивните дни около 22 септември беше много тежко. Дано вече привикне.

Кукличка, съжалявам за този плач. Казва ли защо не иска да ходи?

# 98
  • В твоето съзнание...
Кукличка, нашето момче много бавно се адаптира. Сутрините бяха голям ад, отне почти година и честно казано лятото като му се сменяха госпожите, всякаш му се отрази добре. Не ти го казвам, за да се отчайваш, а за да знаеш, че трябва много търпение. Вече са във възраст, в която започват и да се сприятеляват, така че щом се поопзнае с децата, ще стане по-леко.
Добре е сутрин ако може да го води таткото, уж по-леко го приемат децата, а и самите бащи не го изживяват като нас.

На нас също не ни пращаха снимки, но до някъде ми беше по-ок така, защото докато беше в частна занималня, по цял ден си ровех в телефона да видя има ли някоя нова, той на нея ли е...

От петък ходи в нова ясла, която ни е по-близка и която изглежда в пъти по-добре от старата ни, тогава го взех на обяд, въпреки че те ми казаха, че няма нужда... Та за първи път ми се случи да ми каже, че много му е харесало в яслата.

# 99
Как сте, момичета? Как са децата? Аз мога да кажа, че откакто таткото води нашата госпожица на ясла, сутрин по-малко се тръшка и по-малко реве. В началото мислех, че няма да има разлика, но май има. Вашите деца как са? Ходят ли с желание на ясла, адаптираха ли се? Вие върнахте ли се на работа, как се справяте с всички задачи?

# 100
Аз съм добре, чакам всеки момент да се появи и втората госпожица в семейството, а първата все пита кога ще излезе бебето, дано да е добър знак. Grinning

Не знам дали се похвалих тук, но девойката я приеха в държавна ясла и от януари живот и здраве ще ходи в държавна. Сега края на ноември ще трябва да отиде за 1 ден, колкото да не си загуби мястото, но преценихме, че от януари ще е по-добре да тръгне окончателно, отколкото от ноември/декември, покрай бебето и празниците. С ходенето в кооператива нямаме драма и аз я водя и татко й я води, там доста добре се получават нещата, дано и в държавната да се получат добре, че там даже се разбрахме, че няма да правим някаква специална адаптация, те казаха, че според тях след като веднъж е ходила на някакво заведение по цял ден, сега не би трябвало да е нужна, ще видим.

Аз се върнах на работа още миналата година, поработих си, много добре ми се отрази ментално/психологически.

# 101
Кукличка, радвам се, че детето вече ходи с радост на ясла. Моето момче се адаптира бързо, не реве често при ходене. Най-вече мрънка след боледуване, когато сме развалили режима.

Kinira, как си? Добре сте решили да не пускате детето сега да ходи, да не носи много болести вкъщи, най-вече заради бебенцето. Само помислете за противогрипна ваксина, че миналата година бяхме всички с грип през март...беше ужасно. Тази година сме ваксинирани всички.

За работата - и на мен ми се отразява добре да съм сред хора и да се разсейвам от битовите задължения. Явно не съм от хората, които се чувстват добре  в дълго майчинство.

# 102
Здравейте мамита! Нашето момче още от самото началото го води татко му на занималнята и с едно изключение, което няма общо с това не сме имали проблем. Надявам се и в детската градина наесен да е така 🤔, че ми е доста срамежлив и бавно се отпуска.
 Аз съм от тези дето връщането на работа не ги съблазнява особено. Много си ми е добре в къщи, но това е до характер.
 И не знам още дали да се похваля или не, но при нас бебе номер 2 избърза цял месец и се роди на 25.10. при термин 29.11. и изоставане по УЗ с цели 12 дни. Та сега си имаме една мини принцеса, родена 2050, която още е в болницата и ми се къса сърцето, но поне за сега
казват, че е добре, наддава стабилно и се надяваме вече да си я вземем 😪.
 Баткото много се вълнува и постоянно пита кога ще ни я дадат и към момента съм го спряла от занималня, но съм сама с него по цял ден, не мога да го извеждам на парк заради операцията и е ужас 😪😪
  Кinira, леко раждане ти желая ❣️

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 14:51 от lady25

# 103
Първо честито бебе! Да е много здравичко и да се прибере скоро при вас!

Моето мартенче се роди месец и половина по-рано, та знам как се чувстваш. Много  страшно изглежда в началото, но с времето нещата се нареждат и всичко ще бъде наред! Ще навакса бързо и килограми и развитие. Ако имаш нужда да пишеш на някого за това, през което преминаваш, съм на линия.

Иначе за градината, синът ми ходи вече повече от половин година и към 5тия изминал месец вече спря да плаче и ходи с желание. Това не можех да си представя, че ще се случи някога, имайки предвид колко много плачеше и какъв ужас беше.

# 104
lady25, честита радост! Скоро ще се гушкате, в добри ръце е детето, спокойно. Редовно пиши как се справяте, дано всичко вече е по мед и масло.
Баткото може да поревнува малко, но е нормално и това.

Момичета, при вас започнаха ли вирусите? Миналата зима при нас беше ад и се надявам сега да е по-добре. Вече съм се размечтала за коледните празници.

Общи условия

Активация на акаунт