МАРТЕНСКИТЕ бебета са вече деца - време на смях, тръшкане и номерца <3 - Тема 4

• 4 297
  • 92
  •   1
Отговори
# 75
Според мен е нормално. Ние започнахме махането на памперса януари и чак 6м по-късно почти няма инциденти. И то почти. Чувала съм от приятелки,че инциденти има и при по-големи деца, дечица са все пак, тепърва овладяват и контролират тялото си. Знам колко е досадно и дразнещо, ама лека полека ще свикне.

# 76
Вие пак сте добре, инцидентите са нормални. Моето момче като е вкъщи или с нас, пишка навън, както и в гърне. В яслата отказва, било го страх, там стои с памперс и отказва на гърне.

# 77
И ние имаме инциденти, въпреки че от средата на април махнахме дневния памперс. Понякога са повече, друг път няма, но вече не ми прави впечатление Stuck Out Tongue Winking Eye Нощният памперс не знам кога ще го махнем. Предполагам ще се случи на доста по-късен етап, защото тя пие много вода и като спи не се усеща. Пробвах два пъти, но става мокра до ушите. А вариант да я събуждам по някое време след като заспи, не ми е опция засега. Става много кисела и ревяща като я събудим.

Някой от вас поръчвал ли е печати за дрехите на детето си в детската градина? Аз поръчах, защото в детския център, който посещава дъщеря ми, се изгуби една тениска, която видях на друго дете и не ни беше върната. А в новата детска градина, която живот и здраве ще започне да посещава от есента, искат дрехите да са надписани. Вече имаме и насрочена родителска среща и да си призная се вълнувам.

Ние тази седмица си бяхме вкъщи, защото вдигна температура и три дни беше така. Горе-долу по веднъж месечно боледува. Не ми се мисли като започне есенно-зимния сезон. Предлагаха ми да си остана хоум офис, но как се работи като детето иска да го гушкаш постоянно.

So close, предполагам е някакъв вид стрес за него. Не успяват ли да го предразположат, например като гледа друго дете на гърне и да се опита и той да седне?

# 78
И ние вече около месец и нещо се мъчим с памперса. Първите седмици беше истински ад и за малко да се откажа. Вече може би 3 седмици нямаме инциденти в къщи, но в занималнята явно повече се заиграва и почти през ден ми изпращат мокри дрехи. С голямата работа е друго. Като усети, че идва и си иска памперс. Не знам там как ще се случат нещата 🤔
 Печатите за дрехи са интересна опция. Ev_, моля сподели, когато ги получиш. Аз за сега надписвам с перманентен маркер на етикета, но повечето пъти забравям и за сега не сме имали проблем.
 А за боледуването направо не знам какво да кажа. И ние сме така. Минимум един път в месеца е болен. В момента е с коксаки за втори път тази година. Не знам до имунитет ли е до какво, аз ли нещо бъркам. Малко да се празплаче по- ожесточено и веднага е с ларингит. Че на всичкото отгоре и почти не минаваме без антибиотик 😡
 Ако някой има изпитана рецепта за подсилване на имунитета ще съм много благодарна 🙏

# 79
Лейди, с една колежка в работа се заговорихме за Аквасорс. Тя дава на детето си. Аз също се чудя дали да не пробвам.
Печатът го чакам уж другата седмица. Той е с името на детето и евентуално може да се добави картинка по избор от няколко - цък. Надявам се да е качествен предвид това, че не е евтин.

# 80
Как сте с ръста и килограмите, моята госпожица е 94 см висока, 13 кг, 24 номер обувки. Чудя се за ботуши и зимно яке- кога да купя и какъв номер...

И какви песнички и стихчета учите заедно?

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 23:29 от kukli4ka456 ❤️

# 81
kukli4ka456 Нашата госпожицата е към 90см някъде, 14кг и 24 номер обувки, което ме навежда на мисълта, че и миналите и зимни обувки са 24ти номер, та може би за начало може и да е ок. За яке купихме зимно от Лидл миналата зима и то е размер 2-4 години, та сигурно ще си го носи и тази зима, даже се надявам да й е по-добре.

Есенни дрехи не знам какво да правя, имаме някакви дълги ръкави. дълги панталони и ще караме с тях, вече по-студените дни ще го мислим като наближат.

Песни и стихчета май не учим особено заедно, те в кооператива учат песни и тя понякога си ги пее, танцува си, вечер аз й пея песента за овчарчето и тя я знае и пее с мен. Понякога пускаме песни и пеем заедно, ама не е нещо целенасочено. Последно време много харесва и песничната за Мери има агънце. Laughing

# 82
Нашия господин е 98см, 16кг, 24 номер обувки, но дрехи още си носи 92, понеже е клечо клечев и винаги носи един размер надолу от ръста си.
 Песнички и стихчета не учим. Няма шанс да го накарам да повтаря каквото и да е след мен. От време на време обаче като си мисли, че не го чувам си пее някакви неща, които явно им пускат в занималнята и почти непрестанно си тананика нещо.
 Вие как сте с екранното време? Имате ли такова? Аз започвам да си мисля, че аз нещо не съм наред, понеже не позволявам почти никакво такова. Не пускам клипета, телевизора се пуска веднъж на 10тина дни за около час, баща му да изгледа едни новини. Единствено свекърите не се съобразяват и когато сме при тях телевизора непрестанно си работи за фон. Та аз ли нещо не съм наред? Същия въпрос бих задала и за захарта и палмовата мазнина, които също съм изключила напълно.

# 83
Бях твърдо против екранното време и не му давах нищо да гледа. Като тръгна на ясла на година и половина и се разболя няколко пъти, имаше зверска кашлица. Налагаха се инхалации и започнах да му пускам клипове с животни, иначе хапеше маската, биеше ни. Сега също при инхалации му пускам, както и едни песни за лека нощ на Маргаритка харесва. Определено не ми се нрави обаче да гледа, като ги спра, става буен, сочи и иска още. Знам, че няма как без изобщо, но колкото по-малко, по-добре.

# 84
Нашето екранно време е от време на време гледат с баща си да гледат кучета и котета на компютъра снимки, не клипчета. Като е при свекърите както lady25 казва, там се гледа много, телевизорът при тях, ако не е пуснат не им е ок. Опитвала съм да говоря и не става и просто съм си казала, че за 2-3 пъти месечно ще трябва да го преглътна. Не си търси вкъщи екранно време, така че съм ок.

За захарта също гледам я няма, примерно шоколад и някакви пакетирани сладки неща гледам да не яде, както и ние да не ядем съответно.

# 85
Захар, шоколад, палмова мазнина, пържено- не давам.

Но за екранното време, сутрин след закуската, след като се е изпишка и изакала я слагам един час пред лаптопа, гледа Пепа пиг и едни клипове с котки, докато мина с прахосмукачка и измия, иначе прави много бели. Я се е покатерила някъде, я е изрисувала всички стени, я е разляла нещо, я счупила нещо, или си е намазала лицето с бепантен, а тялото с пяна за коса....случвало се е да реши да присажда орхидеите ми в хола или да лъска белите ми маратонки с черна боя, дърпа си стол и сваля предмети от високо. Така че, за да ошетам й пускам клипчета, иначе не виждам как ще стане. Простираме заедно, но миенето на пода заедно не е добра идея, последния път изкъпа няколко плюшени играчки в мръсната вода в кофата, докато не гледах...

# 86
  • В твоето съзнание...
Привет,

Отдавна не съм се включвала при вас, но както се казва - на есен с песен!
Честит първи учебен ден на мъничетата, които ходят или ще тръгват сега на ясла!
Моят младеж беше във възторг, че ще носи цветя сутринта.

Относно екранното време - ние имаме, според зависи от деня и как се е развил, гледаме да не прекаляваме, но понякога се налага. На него относително бързо му омръзва де. Иначе обича на компютъра да му показваме гифчета на разни превозни средства. Слагаме си лимити и знае кога ще спрем телевизора и рядко имаме драми с това.

За ядене... яде почти всичко, не съм пример в тази област.

Памперса махнахме в края на Юни, оставила съм нощния, но трябва вече и него да махна, въпреки че ще имаме със сигурност много инциденти. Той пие ужасно много вода вечер, не знам как е при останалите... Понякога се буди и казва, че иска на гърне, но докато го сложа, памперсът вече е пълен.
През деня, за акането си казва (въпреки че казва че има пиш), но за пишкането обикновено усеща и казва след като е пуснал малко в гащите.
В яслата му слагат памперс и на обедния сън, но честно казано не знам какво мога да направя по въпроса.

Относно имунитета... аз май съм най-доволна от мечетата на Резиста, не че правят чудеса. Аквасорс му давах още около годинката с тръгването на ясла, но не съм впечатлена. Честно казано, не знам дали има някаква рецепта или просто трябва да се избута този период. Сега от началото на септември, давам витамин ц, витамин д и резиста и пак има някакъв прозрачен секрет.

Относно възглавниците, спи си на нормална, когато я нацели. Много се върти и се мотае из цялото легло (спи при нас). В неговото легло е същата работа, когато реши да спи в него изобщо.

# 87
Привет,

Отдавна не съм се включвала при вас, но както се казва - на есен с песен!
Честит първи учебен ден на мъничетата, които ходят или ще тръгват сега на ясла!
Моят младеж беше във възторг, че ще носи цветя сутринта.

Относно екранното време - ние имаме, според зависи от деня и как се е развил, гледаме да не прекаляваме, но понякога се налага. На него относително бързо му омръзва де. Иначе обича на компютъра да му показваме гифчета на разни превозни средства. Слагаме си лимити и знае кога ще спрем телевизора и рядко имаме драми с това.

За ядене... яде почти всичко, не съм пример в тази област.

Памперса махнахме в края на Юни, оставила съм нощния, но трябва вече и него да махна, въпреки че ще имаме със сигурност много инциденти. Той пие ужасно много вода вечер, не знам как е при останалите... Понякога се буди и казва, че иска на гърне, но докато го сложа, памперсът вече е пълен.
През деня, за акането си казва (въпреки че казва че има пиш), но за пишкането обикновено усеща и казва след като е пуснал малко в гащите.
В яслата му слагат памперс и на обедния сън, но честно казано не знам какво мога да направя по въпроса.

Относно имунитета... аз май съм най-доволна от мечетата на Резиста, не че правят чудеса. Аквасорс му давах още около годинката с тръгването на ясла, но не съм впечатлена. Честно казано, не знам дали има някаква рецепта или просто трябва да се избута този период. Сега от началото на септември, давам витамин ц, витамин д и резиста и пак има някакъв прозрачен секрет.

Относно възглавниците, спи си на нормална, когато я нацели. Много се върти и се мотае из цялото легло (спи при нас). В неговото легло е същата работа, когато реши да спи в него изобщо.

За съвместното спане, имате ли прегради на спалнята? Как се случват нещата, че да няма инциденти? Ние обмисляме закупуване на прегради и долепяне на леглото до стената, затова всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря!

# 88
Аз не съм оставяла памперси в яслата и съответно не й слагат.
Но стиска, притеснява се от госпожите. Отказва да седне на гърне в яслата. Днес треперела, едвам стискала , учителката я видяла, но докато я сложат се напишкала. След следобедния сън и пуснали клипчета на телефона, за да седне. Като чух как е било, само два пъти и то единият път е било инцидент, се притесних.

Нямам идея как да помогна на детето да не стиска там. Говоря, обяснявам, че трябва да казва и да пишка в гърнето в яслата, уж разбира, ама явно стиска и ме чака.

# 89
  • В твоето съзнание...
Относно тандемното спане, ние не ползваме прегради, аз обикновено заспивам с него и го пазя, после спи между нас. Тази седмица бяхме само двамата и от едната страна бях сложила столове.

Кукличка, при нас в началото детето не пишкаше по цял ден в градината... И аз бях притеснена, но се отпусна.
Той има памперси там от преди да махнем памперса...

Общи условия

Активация на акаунт