МАРТЕНСКИТЕ бебета са вече деца - време на смях, тръшкане и номерца <3 - Тема 4

• 9 388
  • 125
  •   1
Отговори
# 105
lady25 честито бебче! Пожелавам съвсем скоро малката принцеса да си е вкъщи при вас! Леко и бързо възстановяване!
kinira, леко раждане!

Моята госпожица като че ли бързо свикна в държавната градина, но много боледува. От средата на август не се е спирала. Исках да слагам противогрипна ваксина, но тя е все болна, тъкмо се закрепи малко и хайде пак. При нас в градината постоянно ми мърморят по-рано да я вземаме, че остава сама, но за съжаление няма как да стане. И да не си помислите, че я вземам късно. Отивам към 17:40. Прави ми впечатление, че това мрънкане е при по-възрастния персонал.

So close, моята госпожица постоянно говори за Коледа и за рождения си ден. Сега това се теми, които я вълнуват. Определено тази Коледа ще ѝ бъде първата осъзната. От Пепко преди няколко дни купих елха от филц, на която да залепва играчки. Предполагам ще ѝ се радва, но засега съм я прибрала.

kukli4ka456, започнах работа още лятото. Трудно си е да лавираш меджу работа и домашни задължения с малко дете. Постоянно бързам за нещо. През почивните дни не успявам да си почина, но предполагам при всички е така.

# 106
От яслата казаха ли ви кога ще е коледното тържество на вашите деца, ще има ли дядо Коледа и подаръци? На нас ни казаха, че ще има и тържество, и дядо Коледа, и подаръци, но не ни казаха кога ги правят тези тържества,  и се чудех дали в началото, средата или към края на м декември.? Щеше ми се да отидем на спа, но не искам да отсъства преди тържеството.

# 107
lady25, честито бебче, да ви е жива и здрава госпожицата и баткото разира се! Радвам се, че с още бебчета се увеличава групата, всичките ни мъници да са здрави и весели! И аз се върнах на работа, но и на мен като че ли не ми липсваше кое знае колко много.

# 108
Привет на всички!
Ние сме с варицела. Може ли да споделите някакви съвети дори и бабини дивитини за по-бързо избиване на пъпките?

# 109
Ако сте в първите 3 дни от варицелата, може да поставите ваксина,за да премине всичко по-леко. Така съветват съвременните педиатри.

# 110
Почна ли варицелата? Обикновено е края на зимата началото на пролетта? Как се зарази?
Заразно е, докато всички обриви не изсъхнат и не се образуват корички. Периодът на карантина е около 10 дни.

Внимателно къпане и подсушаване, за да не се дразнят пъпките. Носене на свободни, памучни дрехи, поддържането на къси нокти за намаляване на дразненето и риска от вторични инфекции.

Привет на всички!
Ние сме с варицела. Може ли да споделите някакви съвети дори и бабини дивитини за по-бързо избиване на пъпките?

# 111
Зарази се в детската градина, не сме поставяли ваксина. Педиатърката каза да не я къпя ако може и лекуваме за сега с хомеопатия

# 112
Как сте, появиха ли се пъпчиците? Има разни лосиони, спрейчета, кремчета, които облекчават болката и сърбежа, може да питаш в аптека, ако има спрейче на билкова основа ще е най-лесно може би.

Зарази се в детската градина, не сме поставяли ваксина. Педиатърката каза да не я къпя ако може и лекуваме за сега с хомеопатия

И момичета, въпроси към всички:
Ще пуснете ли детето си да участва в коледното тържество в яслата?
И какви коледни подаръци на детето ще купувате вие и какви сте поръчали роднини, баби и дядовци да му купят?

За коледното тържество, получавам съвети от ляво и дясно да не пускам детето, за да не се разболее точно преди празниците... А бях решила да я пусна, първо тържество ще ни е, не знам дали да се откажа.

А за подаръците, направо не знам. А днес и уикенда има черен петък, намаления и не знам какво да гледам. Купила съм кукла Барби 3+ г, за игра и книжки. Но хората ме питат, те какво да й купят и събирам идеи? Вие напазарувахте ли коледни подаръци?

# 113
Тя нали по цял ден е с тези деца, независимо дали коледно парти или обикновено ден? Ако е така, не виждам логиката.

Ние взехме доста подаръци, попрекалихме ама ако му дойдат повече, ще оставим някои от тях за рождения ден Grinning иска мотор-да бръмкал, тоест акумулаторен, взехме ,но ще се ползва с ограничение , защото ще зареже баланс колелото иначе. Барбарон, микрофон, челник и радиостанции с пес патрул, настолни игри, пъзели, книжки, Някои неща ще са от бабите. Не успях да устоя на намаленията.

# 114
  • В твоето съзнание...
Аз ще го пускам за тържеството, стига да е здрав. Преди това пък има тържество в офиса на баща му, там много му хареса миналата година, та се надявам да е здрав и за двете.

Отнсоно подаръци... ние сме се заринали в играчки и ми е много сложно. Вчера ММ взе от Лидъл две добавки за влаковата композиция, едната ще я дадем на дядо му да му я подари, другата може би от нас. Взела съм и голямата работилница, ама ще видим дали ще му я даваме сега или по натам. Едната баба му е взела паркинг за коли, той като цяло основно си играе с количките и всичко останало е маловажно Grinning

Пламена, нашият много се кефи на  челиника който имаме вкъщи, даже скоро си го слага да разхождаме кучето (за да видим къде е акото, както каза той Grinning ). За настолни игри и пъзели, не седи мирен все още нашият младеж.

Ние към тези неща ще му подарим и една сестричка (на пролет де, не сега Grinning), та ми се ще без излишно обемни неща да минем.
За рождения ден от сега съм запланувала да вземем колело с педали.

# 115
Марч, много хубава новина! Лека бременност ти желая!

Челникът иначе и при нас ще е с подобна цел - понякога се налага веднага след градина да разходим кучето, а той иска да се прибира, та с челника да му е по-интересно да излиза.

Иначе и при нас един пъзел като нареди и почне вече да скача и да се мята, не иска да стои особено мирен, ама се надявам с времето да му стане интересно.

Аз направих разчистване и се отвори място за нови неща Grinning махнах по-бебешките и тези, с които вече не играе.

# 116
march23 Страхотна новина, какъв по-добър подарък за малкия. Heart Eyes

Farhana Как сте? Нещо май си върлува варицелата и на една позна детето я изкара наскоро, слава богу без усложнения.

Нашата втора госпожица вече си е вкъщи и скоро ще прави 1 месец. За момента са голяма любов с кака си и тя все иска да я гушка, да й обува чорапите, да подава памперс, да я завива. Но гледам и да имаме моменти само двете. В момента сутрините са време за мен и каката, закусваме, оправяме се и май добре се получава, понякога и вечер се получава да имаме време само двете, но там не е сигурна работата.

Миналата седмица водих каката за първи път в държавната детска градина, че да си запази мястото и беше доста стресиращо май повече за мен. Flushed Мен нещо ми дадоха да попълвам и нея я заведоха някъде без да си кажем чао или нещо с изречението, че мама след малко ще дойде и аз взех, че им повярвах, а аз като попълних документите ми казаха айде чао, ако има нещо ще ви звъннем. Взех си я после към 15 и нещо и беше плакала, сестрата каза, че е била малко стресирана, но било нормално, та така януари месец с песен натам и дано да е ок.

За тържества не мога да кажа, че при нас ще си правим нещо като коледно парти в кооператива и точно същия ден е и в държавната градина, та за съжаление ще ходим в кооператива, а ми се искаше и в градината да отидем и да видим какво е как е, но както и да е.

За подаръци нещо ми е супер разхвърляно на мен, кой какво как ще вземе, не успях да се организирам добре и малко ме е яд, но покрай малката нещо се разсеях тази година.

Здраве на всички ви пожелавам и много весели и топли празници! Flowers Four Leaf CloverNature SnowmanNature Star

# 117
kinira честито❣️
 И аз покрай бебето не съм се организирала още с подаръците, така че явно е нормално. Даже нищо още не съм взела, че даже не съм ги и измислила. Дано си харесам някоя идея от тук 🥴

# 118
Здравейте! Сравнително леко я изкарахме без никаква темп. Имаше около 20пъпчици и само 1-2нощи й беше некомфортно. Не съм мазала и давала никакви лекарства само с хомеопатия  карахме:)))

# 119
  • В твоето съзнание...
За много години, момичета!
Желая здраве на вас и обичните ви хора!

Как преминаха празниците? Ние ги изкарахме сополиви и кашлящи и още не можем да се отървем съвсем...

Общи условия

Активация на акаунт