Депресия по време на бременост

• 912
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Много благодаря истината е , че и аз не спирам да мисля за бъдещето и още повече ми става тежко.

[quote author=Mbj999 link=topic=1774622.msg49805230#msg49805230 date=1748916866]
    Здравейте, това което изпитвате е подобно и на моят случай. Аз също не очаквах, че бебето ще стане от първият път и определено изпитах невероятен шок, когато видях двете черти на теста за бременност. Въпреки, че исках бебе от известно време - мислите за цялата отговорност и промяна които следват (осъзнавам, че звучи егоистично) ме заляха като лавина. Две седмици се скъсах да плача и да премислям какво ли не (и главно да се обвинявам, че избързахме) и решението което взех е да го карам ден за ден - тоест не да мисля постоянно за далечното бъдеще и колко ще е различен живота ни,  а да се справям с текущите си емоции и състояние. Вече мина един месец и мисля, че съм по-добре и със сигурност не изпитвам същите емоции като първоначалните.
    [/quote]

# 16
    А по принцип имате ли склонност към депресии? При някои жени хормоните по време на бременност обострят всички тези неща. Хубаво е с психолог наистина да се консултирате, но може и с психиатър - има антидепресанти, които може да се дават по време на бременност, ако се прецени, че ползата е повече от вредата. Също и е нормално по време на бременността емоциите да са много силни - много жени плачат от няма нищо, по-лесно се ядосват и тн. Хубаво е бащата да е наясно и да не очаква всичко да е както преди

# 17
    Ами преди случвало ми се е да имам тъга, но много бързо се мобилизирам и не оставам дълго в такива състояния.
    Но сега наистина съм объркана и не мога да изляза от тази дупка.
    Бях посещавала психотерапевт, но не смятам че има ефект.
    Лично притеснявам се да не започне да се задълбочава с времето.
    Мъжът ми знае, че се тревожа.
    Истината е че напоследък се чувствам притисната от всички. Може би аз така го приемам, но от както се появи бебето.
    Майката на мъжът ми не спира да ми говори, че ако съм тревожна ще навредя на бебето.
    Ако ме правя това и онова Еди си какво ще стане.
    Изпитвам напрежение, усещам че някой ми диша във врата постоянно. Не мога да се отпусна.
    Съжалявам, че така се обяснявам просто казвам каквото мисля.
    Отделно постоянно сънувам кошмари и не мога да спя нормално.

Цитат на: Zimk02
    [video[b
    [/b][/video]link=topic=1774622.msg49812575#msg49812575 date=1749055532]
    А по принцип имате ли склонност към депресии? При някои жени хормоните по време на бременност обострят всички тези неща. Хубаво е с психолог наистина да се консултирате, но може и с психиатър - има антидепресанти, които може да се дават по време на бременност, ако се прецени, че ползата е повече от вредата. Също и е нормално по време на бременността емоциите да са много силни - много жени плачат от няма нищо, по-лесно се ядосват и тн. Хубаво е бащата да е наясно и да не очаква всичко да е както преди

Общи условия

Активация на акаунт