Интернет за служебен лаптоп

• 391
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, каня се да обиколя операторите, за да видя какво може да ми предложат за безжичен интернет на максимална скорост и неограничени мегабайти тип на флашка или джобно рутерче. Ще бъде използван за работния лаптоп като идеята ми е да имам толкова интернет, че да ме покрива за целия месец, ако ми се наложи да пътувам да кажем на вилата, на морето, в парка ако реша да работя извън вкъщи. Въпросът е, че сайтовете на операторите така са направени, че не мога да разбера какво точно ми трябва, колко се плаща за устройствата, това мобилен интернет ли се води или домашен и тн. Търся малко ориентиране в ситуацията преди да тръгна по офисите, понеже се опасявам да не ме излъжат и искам да се подготвя.

# 1
  • над кукувичето гнездо
Ако сте стар клиент на някой оператор, се обадете по телефона и питайте дали случайно нямат някоя оферта за лоялни клиенти. Тези в офисите ще кажат нищо по-различно от това в сайтовете.

# 2
  • Стара Загора
Използвайте хот спот от телефона си.

# 3
Флашка или малко рутерче е вече анахронизъм. В миналото се използваха, но отдавна е по-удобно да използвате мобилния си телефон и за таблет, компютър, друг мобилен телефон през Tethering или Hotspot, както ви споменаха.

Вижте си договора и за какъв обем плащате, после ако не ви достига, говорете с оператора си за увеличаване.

# 4
Аз ползвам хот спот на село и на почивка. По-рано имах флашка, но сега телефонът ми е "рутер" с неограничен интернет на максимална скорост и мога да закача какво ли не безжично за него. Така че гледай другите параметри на операторите, тези флашки не ти трябват.

# 5
Мислих си го това, но идеята ми беше устройството да не трябва да се зарежда, както флашката не се зарежда

# 6
от какъв обем данни имате нужда?
като скрити оферти: А1 дават за около 13 лева неограничен мобилен нет( вече може и 14 или 15 лева). Йетел допреди два месеца имаха 7 лева 20 ГБ. давам ви насоки за цените.

# 7
Има разни малки рутерчета тип ,,бисквитка " те са с USB кабел но имат и батерия. Дават нет и през кабела и Wi-Fi. Обикновено са и многобандови. Аз имам някакъв евтин който не е с кой знае какви качества но е по-добър примерно от флашка. Освен това при лошо покритие може да се слага на място с по-добро някъде из стаята, като не разчитам само на неговата батерийка, а го прикачвам към  пауър банк и така може да работи много време. Фактически постоянно.

# 8
Аз съм с неограничени мб и си ползвах телефона за хотспот години наред. За таблета, за друг тел, за лаптопа.

Общи условия

Активация на акаунт