🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #14: от вторник до четвъртък, 20:00

• 137 607
  • 3 024
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Виктор ще избере Любомира и сезона ми хареса!
Кло Flowers Hibiscus

# 31
Аз имам един генерален проблем със сезона и ще го сравня със сезон 2, който според много хора е най-успешният (не знам какви са рейтингите).
В сезон 2 всичко беше предрешено от началото - Евгени си хареса Валерия. Но тъй като трябваше да се създаде шоу, той ходеше на срещи и с други, целуваше други и имаше интрига, че може някоя от тях всъщност да е избраницата. Редакторите се усетиха и хвърлиха Елена в играта, режисирайки част от поведението на Ергенът така, че да изглежда, че тя е в състезанието. Да, не беше истинско, но цялостният телевизионен продукт беше сполучлив.

Заради фалшът, който се натрупа от трите сезона на Тушев обаче (С1 - обвързани Ерген и победителка; С2 - ясна развръзка от самото начало и създаване на фалшиви сюжети, които се развенчаха от подкастите; С3 - Ергенът заряза всички и малко след това се оказа, че чака бебе), БТВ реши да иде в коренно друга посока и направи "реален" сезон. И за мен наистина е реален, за мен единственото фалшиво е това, че Виктор имаше стари намерения към Бранимира. Но ми е прекалено скучен. Страшно много образи останаха недоразвити и вече на финалната права има интрига единствено при Васил и то защото никой не е сигурен в настроенията на неговата фаворитка Косара.

И вижте резултатите - до момента нито един човек не вярва, че Виктор ще избере Клаудия!
Доброто продуцентско решение в случая щеше да е да помолят Бранимира да остане и да не излъчват за зрителите колко много тя се дърпа. Така щяхме да се чудим на коя той ще връчи финалната роза.

Крайностите не работят. За мен, ако правят нов сезон на Николов, могат много лесно да си разрешат проблема с нещо, което се сетиха да правят съвсем накрая при Васил - игри между момичетата, които да водят до среща. Това не е фалшиво и със сигурност зрителите биха обсъждали много лошите срещи без никаква химия.

# 32
Задължително трябва да се печелят срещи, а Ергена да има някаква квота за канене все пак, да речем, 2/3 от момичетата задължително трябва да са изведени на среща. Иначе става като в този сезон - той отиде вече към края си, ние не знаем имената на момичетата, освен на Данка, Мартина и Брана.

# 33
  • София
За мен истински сезон не е имало. И четирите са фалшиви. Останалото вече е до съдържание и доколко са забавни и интересни за гледане и дискутиране.
Българските продуценти явно не могат да направят качествен Ерген.
А аз искам нещо простичко.
Да влезе необвързан мъж.
Да влезнат необвързани жени.
Момите да са минали каст и да не са на този или онзи. Непознати момичета. Обикновени. Всякакви.
Да не се познават отпреди шоуто. Само момичетата да са виждали на снимка ергенът.
Това е. Не ли простичко? Не искам нищо сложно. Но явно е невъзможно за нашите капацитети.

# 34
Мерси за темата 😀🌹

Присъединявам се към тези ,на които сезонът им хареса. Доказателство за не голяма намеса от страна на продукцията, за мен е,че тук изобилстваше от кринджави моменти😂😂😂. Миналият сезон почти ме беше отказал да гледам. Само като чуех палатки,маркови дрешки и фалш и се потрисах. Глупави жени с минимален речников запас  в бални рокли размазваха лиги с краля Бог слънце Ерген🤮. Дори не искам да си спомням за пехливанските борби или онази унизителна игра с пай в лицето!
  Вярно е ,че този сезон беше скалъпен набързо, но пак ми хареса повече. Идеята да има двама ергени и правото дамите също да избират ми допада. Така всеки е на тръни.😀
 Винаги може и по-добре ,ама като Петко гинеколога отказа участие....работим с каквото има!😉😂

Дяволче,простичко е на думи ,но почти невъзможно за реализация. Трябва да избираш не работещи /да отсъстват 2 месеца/,интересни и добре изглеждащи момичета между 20 и 30 години готови да бъдат хейтени,клюкарени до откат!  Пък и да не се познават или да не познават техни познати - не го вярвам. Виждаш и в други риалита си влизат направо с готова стратегия .

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 16:52 от Lili Roze 748420

# 35
  • София
Кло,

Като рейтинги:
Сезон 1 е най-гледания като среден процент за сезона
Сезон 1 има най-силния старт и най-слабия финал като рейтинг.
Сезон 2 има най-силния финал в историята като рейтинг.
Сезон 3 е с най-лошия рейтинг по всички показатели без финала. За старт и константно е на дъното.
Сезон 4 е с по-добър константно рейтинг от сезон 3 и на моменти е на нивото на първите два сезона, но генерално е малко след тях.

По принцип разликата в рейтингите не е голяма обаче.

Като коментари и реакции в социалните мрежи + Бг мама
Сезон 2 е с много, много пред всички останали.

Simple Smile

# 36
Ако не беше Елена във втори сезон да раздвижи нещата, щяхме да гледаме все едно четвърти и то само в частта Мартин-Данка.

# 37
  • София
Факт.

# 38
Точно щях да напиша последен напън и се сетих, че не е...

И аз да се бухна в новата тема, че то не остана.
Сега много притеснения ми станАха направоооо...Васил коя ще избере, пък Викторио коя ще избере?
Направо не мога да спя, не бива така да ни тормозят тия хора! Trollface

# 39
  • София
Обаче не мога да отрека, че БиТиВи и Николов така направиха, че надцакаха НОВА този сезон, като започнаха в неделя срещу повторение на Капките от 2024 г. НОВА не го очкаваха, не бяха подготвени и си мислеха, че ще пробутат нещо старо за ново. Е, хората трева не пасат. Ергенът избухна с много силен старт за един ден само.
После разбира се като започна Хелс Кичън, рейтингът му падна много, но този силен старт без конкуренция много им помпа средния за сезона рейтинг.
И сега сценария ще се повтори.
Ергенът ще приключи следващата седмица, като от НОВА няма с какво да отговорят. Хелс Кичън свършва утре. Един за друг също приключва, а и то е слаба ракия.
Дали не форсираха Домът на мечтите именно с тези цел? Следващата седмица сигурно ще го сложат на гърба на Ергенът, но за мен няма никакъв шанс. Не искам да гледам как богати хора се превземат за скъпи полилеи и кой какъв кашкавал обича. За това и не го гледам.

# 40
zon,много хора живеят на принципа "око за око,зъб за зъб".За мен това са праисторически догми.
Никога не бих си губила времето да гледам подобна на Даца как си брои роклите, обувките и чиниите в ефир.Що за глупост.

# 41
  • България
За мен истински сезон не е имало. И четирите са фалшиви. Останалото вече е до съдържание и доколко са забавни и интересни за гледане и дискутиране.
Българските продуценти явно не могат да направят качествен Ерген.
А аз искам нещо простичко.
Да влезе необвързан мъж.
Да влезнат необвързани жени.
Момите да са минали каст и да не са на този или онзи. Непознати момичета. Обикновени. Всякакви.
Да не се познават отпреди шоуто. Само момичетата да са виждали на снимка ергенът.
Това е. Не ли простичко? Не искам нищо сложно. Но явно е невъзможно за нашите капацитети.
Добавям и мъжът да е 100% хетеро.

# 42
  • София
В сезон 2 не може да се отрече, че успяха да разкажат не една, а две приказки, но за тяхно нещастие, не с щастлив край за любимката на народа и това съсипа и сезон 3. А Алек ги дозакопа.
Сезон 2 като разказ, сценарий, режисура и финален монтаж е най-добрия сезон с много пред останалите. И като цяло един от най-хубавите риалити сезони изобщо в България за последните години. Това разбира се е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.
В сезона имаше от всичко. Без най-грозните неща от сезони 1 и 3. Габи Бланко беше сравнително бързо изгонена и то наказателно. Пам остана почти до края.
Имаше и Айлин, която също беше силен образ.
Но да се върна на приказката. Имахме класическата приказка за Пепеляшка (Валерия) и за грозното пате (Елена).  В случая обаче грозното пате им открадна сезона, планиран да бъде за принца (Евгени) и неговата Пепеляшка и бъдеща принцеса (Валерия). Елена така натурално изигра българската Бриджит Джоунс, че буквално взриви интернета и накара хиляди самотни или изоставени жени да мечтаят с нея.
С избора на Валерия, Евгени съсипа стотици хиляди женски сърца и тогава нещо се счупи генерално в Ергенът и никога повече няма да го има този хайп.
Ако, някак си (в някаква алтернативна Вселена) Евгени се беше влюбил в снимачния процес в Елена и двамата да се оженят в реалността, то този сезон щеше да се увековечи, а Ергенът като марка да блести ярко на небосклона.
Но това са фантазии, в реалността завършихме с кой е месил баницата и целия фалш лъсна (ако не се лъжа сценките се разиграха около 18 месеца след сезона, горе-долу колкото са договорите).
Жалко.

# 43
Гласувах, че Виктор няма да избере никоя. Очаквам така да оплеска нещата, че те сами да искат да избягат от него. Smile

# 44
Zon,
Пиша с ирония относно снимката на Данка. Дали има или няма е без значение, Даниела се променя ежемесечно след посещение в Естетичната клиника🙃.
Но иначе -да- неутрализирането на деструктивна, агресивна енергия с отрицателен заряд чрез тренировки е един от начините за преработка. Дали е най- правилен- никой не знае . Всеки от нас  има различни начини за справяне са различните видове агресия.

Общи условия

Активация на акаунт