🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #14: от вторник до четвъртък, 20:00

• 137 750
  • 3 024
  •   1
Отговори
# 2 220
Тази снимка като ми изскочи в ИГ на пръв поглед изглежда АМ, че кърми…. (аз дори не я следвам ). Нормално ли е така да се снимаш да ти виси вим3то?!?

Скрит текст:

# 2 221
Ана-Мария е тръгнала да брани Косара, в Thread е пуснала въпрос, може ли някой да й обясни, защо диалектът се възприема за нещо лошо. Явно самочувствието на Косара страда от подигравките.

# 2 222
Между другото, в подкаста с Алек, водещата говореше за този сериал. Не е по истинска история - драма е, но илюстрирал доста добре задкулисните игри в Ергенът (и като цяло риалититата). UnREAL

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 07:28 от Lilly_85

# 2 223
  • някъде другаде
Ана-Мария е тръгнала да брани Косара, в Thread е пуснала въпрос, може ли някой да й обясни, защо диалектът се възприема за нещо лошо. Явно самочувствието на Косара страда от подигравките.

Ами да се коригира,  да започне да говори без диалект.

# 2 224
Знаем го - аз съм го споделяла в тази тема 15000 пъти сигурно. 😁

# 2 225
Понякога мълчанието е злато...

В този ред на мисли- Любомира е в Кан, Виктор в някакво друго риалити. Тези хора нямат ли договори за Надкаст и други интервюта? Чак пък толкова не са ги плюли, че да се крият така.
Нека си се крият. И без това не виждам някой да гори от нетърпение да ги види отново.

# 2 226
Любка "Съдби на кръстопът" ли представя в Кан? Joy

# 2 227
Това на Косара е акцент, а не диалект, както го наричаме тук. И няма нужда да се гордее с него, а да го изчисти, защото на големите претенции отгоре като си отвори устата, предизвика само бурен смях. Най-малкото е, че не можеш да я разбереш какво говори. Смучи, джиприсанчи, чи...

# 2 228
Не знам диалект ли е или акцент..но е смешно, да не кажа и че е признак на ниско интелектуално ниво и недостатъчно образование/възпитание. За мен.
Ппи косара се касае не за лек дефект. А за тежък..много тежък.

# 2 229
  • # супернатурална #
Навсякъде по света диалектът е признак за необразованост и нежелание за личностово развитие.  Аз нямам големи очаквания от реалити звездите, вършат си работата да ме забавляват. Но понеже родителите на Косара и самта тя имат големи заявки, очаквания и претенции, кошмарният и говор се набива толкова много.
Иначе, по цял свят, както и тука, има значение средата.
Когато джиприсантваш и смучиш в национален ефир, обаче, си е баш за подигравка.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 12:17 от Не се сърди, човече

# 2 230
Тя не знае значението на доста думи, ние се хващаме за акцента ѝ.
МонотоМно, джиприсантчи употребени най-къчигоричну.

# 2 231
Дори Данка е осъзнала, че “работата върху себе си” включва и изчистване на диалект/ акцент. В това отношение се е постарала и се усеща.
Само КосарЧИтУ е по- по- най- и при нея всичко е ДЧоп. 🔝

# 2 232
Възмутен съм как предаването, подчертавам предаването ,а не само Васил, допусна такава подигравка с едно финно момиче, очевидно със слаба психика, говоря за Роси.
Убедена съм, че идеята Васил да я излъже така е по -скоро продиктувана от продукцията.Роси щеше да си тръгне, но така предаването свършваше.
Нещо ,което нямаше как да позволят.

# 2 233
  • # супернатурална #
На нея и куца правоговорът, нито е диалект, нито акцент. Във Велико Търново мьекат яко, което не им пречи да говорят правилно.
Най-вероятно и така пише-нито "смути", нито "антидепресанти" го е чела някъде, за да е наясно с правописа.
Роси ми е симпатична, не смятам, че е със слаба психика, нито, че е станала чак толкова за подигравка. Според мен не можа да разгърне потенциала си, ама то нямаше и за кого. Навън Васил и Виктор само може да се облизват за такава като нея.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 09:18 от Г. Краули

# 2 234
Ъ, У и И на мястото на А, О и Е са диалект. Но Ч вместо Т е говорен дефект, както УЪ вместо Л.
Косара вече е звИздЪ някаква, ще се рее известно време из публичното пространство, така че няма да е зле освен да си изчисти бруталния диалект, да вземе да поработи и с логопед.

И Ана-Мария има нужда от такъв.

Общи условия

Активация на акаунт